שלום בנות...

coucout

New member
שלום בנות...../images/Emo39.gif

אני לבינתיים משתתפת בפורום השכן לקראת הריון וקפצתי לביקור שכנראה יהיה ממושך כדי לשאול אותכןכמה שאלות. אתמול קיבלנו את תוצאות בדיקת הזרע של בעלי...וזה לא נראה נחמד. רציתי לדעת אם תוכלו לתת לי עוד פרטים לגבי מה זה אומר? והכי חשוב מה קורה עכשיו? איך מתקדמים מפה ומה בדרך כלל עושים במצב כזה? coagulum present no complite liquification 30 minutes odor,color normal viscosity moderate volume 4.8 ml ph 8.4 בודדים בתנועה motile spermatozoa 1h בודדים בתנועה 4hrs viable spermatozoa 1h 40% 25% 4hrs sperm concentration 2.0 million/ml morphology: normal form 1% abnormal form 99% amorphous x round head x leucocytes xx אודה לתשובה ותודה רבה

Yosepha

New member
מנסה לעזור

הי coucout, לכל מעבדה יש טווחים קצת שונים ותוצאות שונות, אבל באופן כללי: הבעייה שלכם היא כמות (הנורמה זה מעל 20 מיליון למ"ל, לכם יש 2 מיליון למ"ל), ואיכות ירודה (מורפולוגיה=צורה נותנת אינדיקציה לאיכות ירודה של הזרע - אצלכם יש 1% תקין). מבחינת תנועתיות (motility) אין אצלכם מספר יחיד, אבל ברור שיש לכם תאים בודדים בתנועה (התנועה היא אינדיקציה ל'חיות' התאים). בגדול, ומכיוון שאצלנו המצב די דומה, זה אומר שרוב הסיכויים שתצטרכו לעבור הפריית מבחנה עם ICSI (מיקרו מניפולציה=דוחפים את הזרע לתוך הביצית בהתערבות המעבדה). אל ייאוש - יש פה המון כאלה בפורום, ותהיו אופטימיים - רוב הרופאים אומרים שהבעיה פתירה ושבסוף זה מצליח! יוספה.

נועם@בת

New member
אני לא מבינה בכל הפרמטרים

אבל נראה שזה לא מבחן במצטיין
. דבר ראשון יש לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים שלושה כדי לוודא אם זה תוצאה חד פעמית או תוצאה קבועה. לתאי הזרע אצלכם יש תנועה איטית ואחוז אחד של תאים תקינים. תלוי באיזה שיטה בדקו (זה אמור להופיע למטה או בצד). לפי שיטה אחת צריך 14% תקינים ולפי אחרת 40%. בכל מקרה זה מעט. אני מניחה שאם התוצאה תחזור על עצמה, ינסו אולי הזרעה אחת, או שיחשבו על דרכים יותר דרסטיות כמו הפרית מבחנה. שאלה, האם בעלך היה חולה במחלת חום בחודש חודשיים האחרונים? האם הוא עובד ליד מקור חום, או נוהג רוב שעות היום? אלו יכולות להיות סיבות לתוצאה כזאת של בדיקת זרע. בהצלחה בבדיקה הבאה נועם

למעלה