שלום בנות

Galit29

New member
שלום בנות ../images/Emo20.gif

אני ובן זוגי בני 29, אחרי חמישה חודשי ניסיונות כושלים, החלטנו ללכת לבדיקת זרע. הבדיקה, מה אני אגיד לכם - רק זרעים בודדים חיים השאר מתים או שאין להם צורה נורמאלית של זרע. אתמול הייתי אצל הרופא שלי והוא אמר לי, שום הזרעות ושום איקוקלומין , ישר ללכת למרפאה לפיריון בבילינסון ולבקש ועדה ל- IVF + מיקרומניפולציה, מלבד זאת הוא אמר לי, בלי להתבחבש יותר מידי, תבקשי את דר' ג'קי אשכנזי או דר' קובי פרחי שיטפלו בך. אז קבעתי תור, ל- 11.1, מה יעשו לי עכשיו? כי הפקידה שדיברה איתי שם אמרה לי שום IVF ושום כלום , פותחים לך תיק ושולחים לבדיקות ואח"כ נראה אם בכלל צריך. למה אני צריכה להיות מוכנה? את האמת זה בא לנו ככה פתאום, שלשום ואני ובמיוחד החצי שלי מאוד שפופים (אני קצת יותר מעודדת). אגב איך הרופאים שהזכרתי? וטוב לראות פה פרצופים מוכרים מ"לקראת...."

נועה 35

New member
ברוכה הבאה ושהות קצרצרה!

גם אותנו הפנו להפריית מבחנה בגלל אחוז נמוך של זרעים תקינים. רופא הפריון שהופנינו אליו שלח את בן זוגי לסדרה של בדיקות ולאורולוג שאבחן וריקוצלה. בן זוגי עבר ניתוח לניתוח הוריקוצלה ביולי ועכשיו אני בשבועות הראשונים של ההריון - כך שיש תקווה ולא תתייאשי. ניתוח הוריקוצלה שנוי במחלוקת ויש רופאים שטוענים שחבל על הזמן ואין טעם לנסות אותו. אחרים דווקא תומכים בו. אנחנו החלטנו, היות שמדובר בפרוצדורה פשוטה יחסית, לנסות בכל זאת כי היה לנו מאד חשוב למצות את כל ההליכים האפשריים לפני הפריית מבחנה. גם לא ברור אם ההריון שלי מקורו בניתוח או בנס גדול, אבל הוא קיים והוא עובדה מוצקה כך שאני ממליצה בכל לב לא להתייאש ולא להרים ידיים ולנסות ולבדוק עוד אפשרויות. ובנוגע לחצי השני - גם לשלי היה מאד קשה לקבל את הגזירה. זה מאד קשה לגברים, אבל אני מקווה שלאט לאט, בעזרתך, הוא יצליח להסתגל לרעיון.

כגפן

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

ישנן מספר בדיקות שכדאי לעםכם לעשות לפני המעבר ל IVF בדיקה גנטית לבעלך. אולטרה סאונד אשכים. פרופיל הורמונלי לבעל. כל אחת מהבדיקות הנ"ל יכולה לרמז מהיכן נובעת הבעייה של מיעוט תאי זרע. חשוב לבדוק האם זה על רקע חסימתי או בשל כשל בייצור הזרע. עצם המצאותם של תאי זרע בזרימה הוא כבר נתון מעודד
מאחלת לכם המון הצלחה
ודרך קצרה ופורה.

gulij

New member
מוסיפה על מה שנאמר

גם אצלנו הבעיה היא של אחוז מאוד קטן של זרעים תקינים. בעלי עבר את כל הבדיקות: הורמונליות, גנטיות ואולטרסאונד אשכים. בת'כלס יש לו וריקוצלה לא גדולה אבל לדעת הרופא שלי (מומחה בתחום הפריון) אין טעם בניתוח הוריקוצלה כי התוצאות בשטח לא מזהירות. וישר פנינו להפריות. נכון שיש כאלו שהניתוח עזר להם כפי שצויין כאן אבל במצב שלנו גם האורולוג העדיף לוותר על הסבל הזה... הכי חשוב זה ללכת ליעוץ ולעשות את כל הבדיקות כי הרי כל מקרה הוא לגופו. אנחנו מאוד חששנו מ- IVF, אך לאחר שהתנסנו (לצערנו) גיליתי שזה לא כזה נורא (טוב הכל יחסי...) ואם זה מה שיביא את ההריון המיוחל אז אני מוכנה לסבול בכיף

אפרסקה

New member
בהצלחה גלית ../images/Emo24.gif

לא מבינה ב-IVF אבל מבינה היטב את תחושות ההלם והכעס... בטוחה שהבנות פה ידעו לתת יותר הרגעה ממני. מחזיקה לך אצבעות!!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אכן קשה לעכל ברגע אחת בשורה כזאת, אבל שום דבר אינו סופי. דבר ראשון בעלך צריך לעבור בדיקת זרע חוזרת. תמיד יכול להיות שקרה משהו חריג שגרם לפגיעה קשה בזרע אבל זה חד פעמי. בשלב שני מבררים מה גורם לבעית הזרע. אם זה בעיה של ורידים מורחבים באשכים (וריקוצלה) או שיבוש הורמונלי- יש אפשרות לטפל בגבר לפעמים בהצלחה מרובה. גם במקרה שההחלטה היא על IVF, את צריכה לעבור סידרת בדיקות דם וצילום רחם כדי לראות מה קורה בצד שלך. בקיצור, למרות ההלם יש לך עוד קצת זמן להסתגל. וגם להבין שזה לא רק בשורה קשה, זאת הדרך החוצה מהסבך. הבעיה היתה שם כל הזמן רק לא ראיתם אותה. עכשיו כשתאבחנו נכון את הבעיה, יש לכם גם דרך החוצה להריון
.
נועם

bapi

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה

לגבי בלינסון - אני מטופלת שם ומאוד מרוצה
הרופאים שציינת הם רופאים מצויינים
וכמותם יש שם עוד כמה כך שלא הייתי מוטרדת ממי יהיה הרופא המטפל. המזכירה אמרה לך שום כלום כי הם יתנו לכם לעשות בדיקות ורק אחרי זה יחליטו מה לעשות. יש לי זוג חברים שמיד אחרי שהם עשו את הבדיקות העבירו אותם להפריה חוץ גופית כי לא היה טעם לנסות משהו אחר ודרך אגב היא אמורה ללדת כל יום עכשיו
. בהצלחה

blessed

New member
גלית, אני אמנם חדשה פה

הצטרפתי כמה שעות לפניך... אבל ברוכה הבאה ושיהיה בהצלחה! ובהחלט כיף לראות פה פרצופים מוכרים מ"לקראת", שאת אחד מהם

תולו

New member
גלית ../images/Emo70.gif

אני אצל אשכנזי באופן פרטי והוא מהמם, פשוט בונבון, כל כך אנושי למרות כמויות הנשים שהוא רואה ביום. מומלץ בחום, מאד מאד מאד.

ellieg

New member
ברוכה הבאה

גם כן לא מבינה בIVF (אבל מבינה בדברים אחרים). שיהיה בהצלחה.

למעלה