שלום בנות - שאלה

שלום בנות - שאלה

מה דעתכן ... בחודשיים האחרונים השתמשתי בערכות לזיהוי ביוץ. גם בחודש שעבר וגם החודש, הערכה יצאה חיובית ביום שבת (לפי ההסברים בערכה, הביוץ מתרחש 24-36 שעות מהזיהוי החיובי). כך ש"קיימנו את המצווה" בשבת. ביום שני אחה"צ הופיע דימום חד פעמי (ממש זרימת דם מורגשת שנמשכת 2-3 שניות וזהו - פוסקת לחלוטין). אותה תופעה בדיוק ארעה גם החודש וגם חודש שעבר, (החודשים היחידים בהם קיימנו יחסים לא מוגנים בזמן הביוץ) ובאותם ימים בדיוק (ערכת ביוץ חיובית בשבת, קיום יחסים בשבת, ודימום בשני אחה"צ). האם למשהי קרה דבר דומה ? האם יתכן שבשני החודשים התרחש מפגש זרע-ביצית (הפרייה), אך בשל חסימה או בעיה כלשהי לא התרחשו השלבים הבאים (נדידת הביצית המופרית לכוון הרחם), והדימום הזה הוא בעצם "פליטה" של הביצית המופרית (בהנחה שאכן התרחשה הפרייה) ??? מה דעתכן ?

נועם@בת

New member
דימום קצרצר בדרך כלל מגיע מצוואר

הרחם ולא מהרחם עצמה. יכול להיות שיש לה רגישות בצוואר הרחם וקיום יחסי מין בביוץ גורם לך לדימום. זה לא אמור לפגוע בהשרשה, אבל זה בהחלט מחייב פניה לרופא כדי לברר מה מקור הדימום. בהצלחה נועם

לא כל כך מסתדר לי ...

קיום היחסים היה בשבת (היום בו ערכת הביוץ יצאה חיובית) והדימום הקצרצר ארע ביום שני אחה"צ. כך שזה נראה קצת מאוחר מדי לדימום כתוצאה מהיחסים ... שאלתי את השאלה גם את ד"ר לוין בפורום "פיריון האישה והגבר" והאופציה הנוספת היחידה שהוא העלה הוא דימום הורמונלי שמתרחש מיד לאחר ביוץ עקב נפילה קלה ברמות אסטרוגן. אך אם הסיבה לדימום היא הורמונלית אז התופעה (הדימום הקצרצר) הייתה אמורה להתרחש גם לפני החודשיים האחרונים, לא ? אך הפעמים הראשונות והיחידות שזה הופיע הם בחודשיים האחרונים (שני החודשים היחידים בהם קיימנו יחסים בסביבות הביוץ). לכן זה נראה לי קשור איכשהו לזה. אני מקפיצה את השאלה. אולי משהי נוספת נתקלה בתופעה או שלמשהי יש איזה רעיון מה זה יכול להיות. תודה.

למעלה