שלום בנות ,חזרתי....

שלום בנות ,חזרתי....

היום ליבי היה מוצף בהמון שימחה אך יחד עם זאת העצב גם שוב עלה... אחרי חודש של מרוץ אחר הזמן ,לקחתי יום חופש מהכל. התווסף לי אחיין (רביעי) :) והיום בצהריים (היה)הברית,אכן כן השמחה גדולה וכמובן כמובן - אמא חסרה . עם יש דבר שאני לא מסמפטת בעצמי ,זה את חוסר היכולת שלי להיות שמחה-נטו, מבלי שאמא תכנס לתמונה , לפחות בלי דמעות. כשהרב ברך עמדתי שם קפואה מביטה בכולם והכל הפך לי כסרט אילם ,אני בעצם רואה שפתיים נעות אך כל- כך שקעתי והייתי מרוכזת בדמע שחונק את גרוני ומכאיב בביטני - עד כדאי כך שלא הצלחתי לשמוע קול סביבי,מלבדו שעוד רגע מתפרץ לו החוצה... קריאת "האמן" של כולם עוררה אותי מהבועה שאליה ניכנסתי וכשהתינוק המתוק והקטן הזה צרח ...הדמעות לא הפסיקו לזלוג עם המון רגשות מעורבים של כמה אני מאושרת ועוד יותר כמה אני עצובה, כן לצערי יותר עצובה בחלקי. אך ידעתי ויותר מזה ,הרגשתי באותם רגעים של "חולמנות" שאמא איתנו והיא עומדת יחד איתי, מביטה בנכד הקטן שלא זכתה להכיר. בבוקר היה לי זמן פנוי לעצמי והחלטתי שאני עושה סדר בחדר מחשב...והוצאתי מחברת מכיתה ד' שעוד אמא הייתה בחיים וכל שנה הכתוב שם ניראה לי יותר ויותר ברור וכמה הייתי שונה ואך הייתי יכולה להיות אחרת אילו אמא לא הייתה הולכת...בין היתר ניתקלתי בעוד המון דברים שגרמו לי חיוך וזכרונות נעימים, ניפרדתי מכל מה שלא היה ניראה לי שימושי ומהווה אנרגיה שלילית,עד הדבר הבא,אתן בטח מכירות את השלט בשחור לבן המודיע על פטירתו של אדם ...15 שנים שמרתי בקלסר הנדסה מכיתה ו' על אחד מהם והיום עמדה בפניי דילמה מאוד מאוד גדולה ולא ידעתי מה לעשות בזה, מאחר ואני אדם מאוד אנרגטי ומאוד מאמין ,רציתי להשליך זאת יחד עם שאר הדברים . אך...לא! לא עשיתי זאת פשוט לא יכולתי, זה היה כאלו לקבור את הכאב ואת אמא לתמיד...או אך שלא אנסח זאת ,פשוט לא יכולתי, אני מרגישה שזה לא טוב שמונח דבר כזה בבית ושזה בטוח חוסם דרכים לדברים אחרים, אך פשוט לא יכולתי!!! מה עלי לעשות? האם אני צריכה להשליך את זה? או שזה אצלי כבר 15 שנים אז מה יזיקו עוד 15 כאלה!!?? Not that kind of girl

gitta

New member
בוקר טוב ומזל טוב על האחיין החדש

מה שתיארת כאן אלו הם בעצם החיים כמו שהם, שמחה ויגון, חגיגות ואבל לסרוגין. דמעות השימחה מתערבבות בדמעות הצער, וכמה כבד לסחוב משא כזה בגיל צעיר. תתחזקי באמונתך, כי אמא באמת היתה, וראתה, וחלקה איתכם את האושר הגדול לראות עוד נכד שלה בא לעולם. היא בוודאי ליוותה אותו ושמרה עליו בצעדיו הראשונים בחיים, וזאת בהחלט נחמה גדולה. באשר לשאלתך, לא כדאי להשליך חפצים שיום אחד בעתיד תצטערי שהשלכת. אם מודעת האבל מעיקה עלייך, תמסרי אותה לשמירה אצל בני משפחה שאינם מושפעים מכך. מה דעתך?

בוקר טוב

מזל טוב על התוספת למשפחתך. אמת, דווקא ברגעי השמחה מתערבב גם העצב אך זהו האיזון שבחיים...ישנם רגעים כאלו וכאלו וכמו שנהוג לומר, אילו לא היה קיים עצב לא היינו יודעים להעריך להכיר ולהבין את השמחה. לגבי מזכרות, נכון שתמיד אומרים להשליך את הישן כדי להתמלא בחדש אבל יש דברים שאני "סוחבת" איתי לאורך השנים והם מהווים ציוני דרך עבורי, חלקים מחיי ואיני חושבת או מתכוונת להשליכם. בכלל השיטה שלי לעשות סדר היא כזו. אני שומרת משהו ולאחר זמן מה במהלך עשיית סדר מנסה לחשוב על אותו דבר מה הוא מסמל עבורי - כמובן מתכוונת לדברים משמעותיים - אם אני עדיין "מרגישה" לגביו, אם הוא עדיין "עושה לי משהו בלב" אני מחליטה לשמור עד לפעם הבאה שאסדר...אצלי זה עובד כי ככל שהזמן מתרחק יש דברים שכבר אינם מסמלים או לא "עושים לי את זה" ואז אני משליכה בהרגשה שלמה. אם אינך חשה שלמות בנוגע לאותה מודעת אבל, שמרי אותה עד שתחליט אחרת, או לא....יכולה לספר לך שיש לי עדיין את מודעות האבל, מכתבי הניחומים וכו' של פטירת הורי וזה היה כבר לפני 30-40 שנה...ואני מרגישה שהדברים פתורים אצלי בענין זה אך שמרתי מתוך רצון למזכרת וזה בסדר מבחינתי, לא חושבת או מרגישה שזה חוסם אותי במשהו. אני נוהגת להתייחס לכל דבר לגופו של ענין ולא באופן כולל כך שנכון שאומרים לפנות מקום לחדש אבל יש דברים שאיני חשה כך לגביהם. את צריכה להחליט מה טוב לך ואם את מרגישה שאת רוצה לשמור דברים מסויימים, עשי זאת אבל היי שלמה עם מה שאת עושה וללא חרטות.... ואחרי כל "ההרצאה" הזו שיהיה לך יום נפלא

ובאותו ענין...

סיפור מעניין. בשבועות האחרונים בגלל ענין האתר של "יד ושם", התחלנו במשפחה הקטנה/מצומצמת שנותרה, לחפש שורשים. האמת שמצד אבי כבר עשינו זאת ויש לנו רישומים מדויקים ואף בספרים שנכתבו, אך מצד אמי לא. בשיחות המשפחתיות, הסתבר שאני, "הקטנה" שבמשפחה, ידעתי את רוב הדברים. הסיפורים השמות הקירבה וכו', כי בילדותי נהגתי לשאול את אמי ואהבתי לשמוע את סיפוריה על משפחתה וילדותה. כך שהיתה לי תמונה כמועט מלאה לעומת השאר...ואז בן דודתי מצא "במקרה" את ספר התפילה של סבי שנותר אצלו לאחר מות אמו (דודתי), ובתוכו מצאנו רישומים בכתב ידו של סבי על פטירת בני משפחה ו...מודעת אבל של סבתי - אשתו (שאני נקראת על שמה...). רוצה לספר שזה היה מרגש מאוד, עד דמעות. זהו לדוגמא רגע ששמחתי על שמירת מזכרות מעין אלו... סתם סיפור מעניין....יום נפלא לכולן

שמחה שחזרת.

כבר קצת דאגתי ... באשר לשאלה - אני עובדת בשיטת הסלאמי... כל שנה או משהו אני עוברת על הדברים, ופרדת ממה שאני יכולה באותה העת. אני לא בעד לעשות בכוח. אולי בשנה הבאה יהיה יותר קל להיפרד מהזה. ואולי בשנה הבאה כבר לא תרגישי צורך להיפרד מזה.

libi4

New member
ריגשת אותי נורא../images/Emo23.gif

ליבי איתכן,איתך ועם אחותך שילדה ואין אמא בסביבה.... וכמובן שהשלכתי את זה ישר על עצמי.....איך תהיה לי הלידה?איך אסתדר עם התינוק בלי אמא באיזור.....והאם לא יעלו לי כל הרגשות האלה בצורה כל כך חזקה כשאהיה בחופשת הלידה....? סליחה על ניצול הבמה...... מאחלת המון מזל טוב! ורק טוב...

S u n n y 1

New member
מזל טוב ../images/Emo41.gif

אני חושבת שכמו שאומרים - "כשיש ספק - אין ספק!", אם את לא שלמה עם הדברים שאת רוצה לזרוק, אז אולי תחכי עם ההחלטה...גם אני חושבת שאולי בעוד זמן מה, תחשבי אחרת, לכאן או לכאן. בכל אופן חשוב שתהיי שלמה עם מה שאת בוחרת לעשות. המון מזל טוב להולדת האחיין, האחיינים שלי הם כמו...לא מוצאת את המילה המתאימה...הם האור של חיי, כשאני מחבקת את האחיינית שלי בת ה - 4.5 אני מרגישה כזאת אהבה ענקית וטהורה, שמציפה אותי בכזאת עוצמה... ד.א. - התמונה שצירפת היא מהסדרה "מרקו"? אני זוכרת שצפיתי בה כשהייתי ילדה, בשנים שאימי הייתה גם רחוקה ממני, מאושפזת בבית חולים, והרגשתי כמוהו, שגם אני מחפשת גם את אמא....

אכן כן, אמא של מרקו הארגנטינאי...

וכמוך גם אני הייתי רואה מרקו והמצחיק הוא, שלא אני הייתי זו שבוכה אלא אימי היקרה שהייתה צופה איתנו...אני זוכרת את זה כאלו זה היה אתמול.

מרקו...

ואני צפיתי בסדרה הזו עם בני הבכור ובכיתי/מיררתי בבכי...ובני הקטן שידע שאני בוכה על אמי שלי, תמיד היה מחבק ואומר ..."אמא ,אל תבכי יש לך אותי...." עד היום "מרקו" הוא דוגמא אצלנו ל...אמא שתמיד בוכה בסרטים... והתמונה אכן החזירה אותי לימים נשכחים.

S u n n y 1

New member
איזה ילד מתוק...

ישר קפץ לי השיר של תיסלם..... "..לא, לא אל תשכחי, גם כשעצוב לך יש לך אותי....."
שמחה שיש לי אותך!

למעלה