שלום בנות, חדשה פה ומחפשת תשובה

אמאאור

New member
שלום בנות, חדשה פה ומחפשת תשובה

הי, הודעה ראשונה לי בפורום, שלום לכולכן. אנחנו מנסים מספר חודשים באופן טבעי, ולאחרונה התחלנו בדיקות בסיסיות כמו פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע. היום הגיעו התוצאות שלו, חלקן נשמעות בטווח הנורמה וחלקן לא. הרופא לצערי לא מקבל היום והייתי שמחה לשמוע מה דעתכן. להלן התוצאות: הפרמטרים שיצאו תקין: נפח, PH, התנזלות, צמיגות, צבע, ריח, ריכוז 45 מיליון. הבעייתיות מתחילה באיכות התנועה: 42%, בין דרגה 2 ל- 3. אחרי שטיפה והרחפה (האם זו השבחה-?) אחוז התנועתיות 63%, בין דרגה 3 ל- 4, הרוב 4. תנועתיות לאחר 3 שעות: 44%. הנתון שנראה לי הכי מדאיג הוא המורפולוגיה: נורמליים 8% פתולוגיים 92%. ומלטה כתוב - "לצורך הערכה תפקודית... לפי החלטת קלינאי ניתן לבצע השבחה לצורך IUI". ומתחת לזה המון פרמטרים על מה לא בסדר ואיפה הדפקטים במורפולוגיה. האם זה אומר שנעלה כיתה, ונתחיל השבחות והזרעות? מעקבי זקיקים וכאלה?

פינקי33

New member
נראה שכן... התנועתיות חלשה ומאחר

ודומה לשל בעלולי אז נראה שטבעי שתעברו להזרעות...

אמאאור

New member
אני ממש חדשה בזה...

בהזרעה נלך למכון פריון ושם יעשו השבחה ואז הכנסה של הזרע ישירות לרחם? אני אצטרך טיפול הורמונלי תומך?

טאיה1

New member
אפשר בלי

טיפול הורמונלי תומך אם אצלך הכל תקין, אבל קחי בחשבון שהטיפול ההורמונלי יתן לזה גם פוש מהכיוון שלך.

פינקי33

New member
לדעתי זה יכלול גם טיפול הורמונלי

כי צריך לירות מכל הכיוונים כדי להצליח, גם אם הבעיה אצלו... וזה כולל הורמונים + השבחה ואח"כ הזרעה בדיוק כמו שתיארת.

אמאאור

New member
איך עובדת הפרוצדורה בפועל?

עד עכשיו היינו אצל רופא הנשים שלי, שהוא לא מומחה לפוריות. האם לעבור לרופא נשים שהוא גם מומחה לפריון? האם הרופא הרגיל נותן הפניה למכון? שוב תודה תודה תודה שאתן פה ועונות. אני מודה מקרב לב.

טאיה1

New member
במכבי

הגניקולוגית נתנה לי הפניה למכון פריון, ושם קובעים לך פגישה עם אחד הרופאים המומחים לפריון

Endless Rain

New member
למרות כל מה שנאמר

כאן, והאמירות בהחלט נכונות לגבי זה שנראה כאילו יש בעיה עם המורפולוגיה, הרי שכדאי לזכור שלפני שעוברים הלאה לטיפולים על סמך בדיקת זרע לא תקינה בלבד, נהוג לבצע יותר מבדיקה אחת - עדיף שתיים או שלוש בהפרש מסויים בינהן. וזאת משום שלפעמים איכות הזרע ירודה באופן זמני עקב נסיבות סביבתיות שונות (למשל אם הבעל היה חולה בשפעת והיה לו חום לפני כחודשיים, וכו'). מהירות "עליית הכיתה" והמעבר לטיפולים תלויה בכמה גורמים, כמו גילך ומידת סבלנותך, למשל, אבל רק רציתי שתדעי שאפשר, ואולי גם רצוי, לחזור על הבדיקה לפני שעולים כיתה. בהצלחה!

אמאאור

New member
תודה רבה לכן בנות.

עזרתן לי להתמודד ברגע קשה ומפחיד בדרך שלנו לילד הנכסף. איזה מזל יש לי שאתן פה ושאתן כל כך תומכות.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. כמו שאמרו לפני, בדיקה אחת אינה משקפת ויש צורך לחזור על הבדיקה בטווח של חודש או חודשיים. המורפולוגיה (אחוז תאי זרע תקינים) נמוכה, והתנועה בעייתית, מה שמקטין את הסיכוי שתא זרע תקין יגיע לביצית ויפרה אותה. אם אכן תוצאות הבדיקה יהיו כאלה גם בפעם הבאה, מומלץ לעבור להזרעות, אם כי אין חובה בתמיכה הורמונלית. השבחה והזרעה מביאה את הזרע לנקודת פתיחה של זרע תקין. הזרעה בזמן הנכון מספיקה. מה שכן אין מנוס ממעקב זקיקים, גם לוודא שהכל אכן תקין וגם לתפוס את המועד הכי מתאים להזרעה. בהצלחה נועם

למעלה