מותר להביע דעה?
אני קוראת שרשורים כאלה כבר מעל שנתיים, מאז ההיריון עם הבן שלי. בשורה התחתונה מסתבר שאין ביטוח מספק להיריון מטיפולים, וודאי שלא להיריון שהוא גם באמת בסיכון (מזריקות קלקסן למיניהן, היריון תאומים וכו'). נראה שגם ביטוחים להיריונות רגילים הם לא ממש מספקים אם חס וחלילה באמת קורה "אסון" כמו יילוד ממש מוקדם. הסכום המקסימלי של הביטוחים לא באמת מספיק לטיפול טוב בפגייה, בטח בארצות הברית, וכו'. מכל מה שקראתי במשך הזמן הזה נראה לי שאי אפשר להתווכח עם המידע הזה, וכל מי שמנסה פשוט עוצמת עיניים ואוטמת אוזניים.
עכשיו השאלה היא מה עושים עם המידע הזה. אפשר לקחת סיכון ולנסוע לחו"ל בכל מקרה. די מוסכם על כולם שהנסיעה עצמה לא מסכנת את ההיריון (וזאת משמעות המכתבים מהרופאים שאומרים שאין בעיה לנסוע), וברוב המוחלט של המקרים אתן תחזרו עם תחושה של "אין שום בעיה" ו"כדאי לנסוע". אבל זה בגלל שלא הייתן צריכות את הביטוח בחו"ל ולכן מעולם לא ניסיתן אותו. זאת בדיוק המהות של כל ההודעות ה"מרגיעות" שבשרשור הזה. מהצד השני אפשר להחליט שההיריונות האלה יקרים לנו מדי ואנחנו לא לוקחות אפילו את הסיכון הכי קטן לגביו. אני , כמו שאתן מבינות, בוחרת באופציה השנייה