שלום בית

מצב
הנושא נעול.
שלום בית

שלום בית
אני והבעל שלי בהליכים מזה 5 חודשים ויש לנו 2 ילדים, כל הדיונים חוץ ממזונות- ילדים נדונים בביה"ד הרבני. בסוף חודש הבא נקבע לנו דיון נוסף בביה"ד. אני כרגע מאד מבולבלת בין הרצון להתגרש לבין הרצון לשלום- בית. אם אבקש בדיון הצפוי נסיון לשלום- בית בעוד שהבעל עלול לא להסכים, כיצד מתייחסים לכך הדיינים עם אין עילה לגט?

תגובה

שלום בית
אני והבעל שלי בהליכים מזה 5 חודשים ויש לנו 2 ילדים, כל הדיונים חוץ ממזונות- ילדים נדונים בביה"ד הרבני. בסוף חודש הבא נקבע לנו דיון נוסף בביה"ד. אני כרגע מאד מבולבלת בין הרצון להתגרש לבין הרצון לשלום- בית. אם אבקש בדיון הצפוי נסיון לשלום- בית בעוד שהבעל עלול לא להסכים, כיצד מתייחסים לכך הדיינים עם אין עילה לגט?
תגובה
השאלה מי תבע גט ולמה. לא התייחסת לנקודות האלה.

הסבר

תגובה
השאלה מי תבע גט ולמה. לא התייחסת לנקודות האלה.
הסבר
הוא תבע גט . את השאלה: "למה?" אינני יודעת להשיב. בטיעוניו לבית הדין הוא טען כי אני מורדת, אך ללא שום הוכחות כי זה לא נכון. אם אבקש שלום בית בדיון, האם ניתן לחייב אותי לגירושין?

חיוב בגט

הסבר
הוא תבע גט . את השאלה: "למה?" אינני יודעת להשיב. בטיעוניו לבית הדין הוא טען כי אני מורדת, אך ללא שום הוכחות כי זה לא נכון. אם אבקש שלום בית בדיון, האם ניתן לחייב אותי לגירושין?
חיוב בגט
לפי התיאור שלך לא ניתן לכפות גט. השאלה היחידה היא למה את רוצה שלום בית?

שלום בית

חיוב בגט
לפי התיאור שלך לא ניתן לכפות גט. השאלה היחידה היא למה את רוצה שלום בית?
שלום בית
הרצון שלי לשלום בית נובע מתוך מחשבה שאולי אפשר לגשר על הכל למען הילדים, שמדברים על שהם רוצים את אבא ואמא יחד, אני מאמינה שאפשר לסלוח. מה אם הבעל לא רוצה בנישואים ואולי בגלל מישהי אחרת, מה אז מבחינת בית הדין הרבני ושלום- בית?

שיקולים רלבנטיים

שלום בית
הרצון שלי לשלום בית נובע מתוך מחשבה שאולי אפשר לגשר על הכל למען הילדים, שמדברים על שהם רוצים את אבא ואמא יחד, אני מאמינה שאפשר לסלוח. מה אם הבעל לא רוצה בנישואים ואולי בגלל מישהי אחרת, מה אז מבחינת בית הדין הרבני ושלום- בית?
שיקולים רלבנטיים
השיקול צריך להיות בהסתמך על המצוי ולא על הרצוי. כאשר אחד הצדדים מבקש לפרק את החבילה המשפחתית, רצוי למצוא דרך להגיע לגירושין מוסכמים ולא להאריך את גסיסת הנישואין בדרך מלאכותית של תביעה לשלום בית.

אם את באמת רוצה שלום בית...

שלום בית
אם את באמת רוצה שלום בית...
את אם באמת רוצה שלום בית - האם ניסית לשוחח על כך עם בעלך? מה גישתו לכך? האם הצעת לו לפנות לייעוץ? במידה ותגישי תביעה לשלום בית מבלי לומר לו מהי כוונתך, עשוי בעלך לחשוב (ועורך הדין שלו עשוי לעודד אותו לחשוב כך) שעשית זאת על מנת לשפר את מצבך במו"מ לקבלת גט. בקיצור, אם את באמת מתכוונת להשיג שלום בית, אינני בטוחה שהגשת תביעה בבית הדין היא הדרך לכך. ברוב המקרים, נראה לי שיעוץ - עדיף.

מצב
הנושא נעול.
למעלה