שלום. [בבקשה, כנסו.]

Damaged Roses

New member
שלום. [בבקשה, כנסו.]

אני בן 13, ואני מגמגם כבר בערך חודשיים. אני לא יכול להוציא משפט שלם מהפה. אני אומר כמה מילים, אבל באיזה שהוא שלב אני פשוט.. עוצר. אני מרגיש שמישהו פשוט סותם לי את הפה. יוצאים לי צלילים מוזרים מהפה, ואני לא יכול לסיים את המשפט. זה כל כך מפריע לי. לפעמים אני פשוט מנסה להגיד את המשפט מהר, כי לפעמים אם אני לא עוצר- אני לא מגמגם. בבקשה, תעזרו לי.

stkachov

New member
בחור צעיר

כדאי לך לדבר עם הורייך. הם יבינו אותך ואולי יוכלו לעזור ולהקל על מה שעובר עלייך. אני לא רוצה לדכא אותך או לאכזב אותך, אבל לגימגום עוד לא מצאו תרופת פלא, ואין שום פתרון קסם. אם כן היו מוצאים לא היה צורך בפורום זה

stkachov

New member
אמא שלך

כנראה מדחיקה את זה, לא נראה לי שזה כל כך טוב. כמו שאמרתי לך קודם, אין פתרון קסם. אבל יש שיטות וטיפולים לשפר את שטף הדיבור. תדפדף כאן בפורום קצת כמה דפים אחורה ותקרא, יש המון מידע. יש גם מאמר על שיטות הטיפול בגימגום בישראל, הוא נמצא למעלה, במאמרים.

sahar sh

New member
נסה לדבר ברוגע...

שחרר לגמרי את הגרון ואת עצמך ותראה שזה יצא לך חלק. ואל תנסה לדבר מהר - זה רק מחמיר את המצב. דבר כזה נינוח ורגוע כיאילו שלקחת איזה סם מרגיע או משהו כזה. סהר.

sahar sh

New member
מה שויטלי אומר זאת גישה אחת...

הגישה השנייה אומרת שאם לא תשים לב לזה - זה יעלם כלעומת שבא. כלומר - אמא שלך אולי מצדדת בגישה שרשמתי. סהר.

shuky63

New member
הכי חשוב זה לא ליצור אצלך הרגלי

דיבור רעים,כי הגורם לגימגום שלך יכול לעבור בעוד שהרגלים רעים יכולים להתקבע. תזכור שדיברת 13 שנים בצורה תקינה ויש לך סיכוי מצוין לחזור לכך. תסתכל על זה כשמשהו זמני שאתה צריך לעבור. תנסה להשאר רגוע.לדבר לאט,כי החרדה שלך היא 90 אחוז מהגימגום איך הסביבה שלך מקבלת את הגימגום? האם אתה יכול להצביע על משהו שגרם להתחלת הגימגום?

light blue

New member
שלום Damaged Roses

קרה משהו שפתאום התחלת לגמגם? איזה ארוע? בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לייעוץ מקצועי של קלינאי תקשורת, אולי פסיכולוג. כי באמת, אם התחלת לגמגם לא מזמן, יהיה הרבה יותר קל לטפל בזה, לפני שהשתרשו בך דפוסי התנהגות של מגמגם.

sahar sh

New member
לדעתי פסיכולוג או קלינאי רק...

ימלאו לו את השכל בשטויות. דבר איתנו פה...אנחנו הקלינאים הכי טובים בארץ, ויותר חשוב, אנחנו בחינם ואפילו לא צריך לצאת מהבית !!! סהר.

light blue

New member
אני בהחלט חושב

שאתה יכול לקבל תמיכה וחיזוקים מאיתנו אני חושב אבל, שאם כל הכבוד לנו לא תזיק לך גם מסגרת מקצועית, כמובן של אנשים מקצועיים ומבינים עניין

ronbenari

New member
רון

שלום חבר יקר. אני מזדהה איתך ומבין את בעיית הגמגום מקרוב. נכנסתי לפורום היום כדי לרשום את דעתי על הבעייה וכיצד לטפל בה. תוכל להיכנס ל: מחפש מגמגמים מהשרון לטיפול חינם. האי מייל שלי [email protected] אחת הבעיות הגדולות בגמגום הוא דיבור מהיר. שמנסים להגות יותר מהגה אחד ברגע אחד. זה אחת הסיבות לגמגום. לכם יש לנסח תחילת משפט בראש ולהגות אותו בקמב איטי מהממוצע. והכי חשוב לא ללחוץ על הבטן לא להילחץ- כל אלא רק גורמים להברות לא לצאת חלק. תוכל לכתוב אלי, להחכנס להודעה שלי ולרשום לי אולי מדוע התחלת לגמגם? תודה רבה ובהצלך בהמשך הדרך רון בן ארי

Damaged Roses

New member
תודה כולם.

האמת היא שאני לא חושב שהיה אירוע כלשהו. למעשה- כל כמה זמן יש לי מין.. הרגלים מוזרים. אני אובססיבי לסימטריה, זה קודם כל. מה שאני עושה בצד אחד שאני חייב בצד השני. יש לי לפעמים עיוותיות בעיניים, וזה סתם- הרגל. לא קרה להם כלום.

dr00

New member
גם לי

זה קורה לפעמים, בעיקר שהייתי קטן פחות מעכשיו האובססייה הזאת לסימטריה אם משהו יודע על זה משהו אני ישמח לשמוע.

למעלה