שלום. באתי להתייעץ.

• פותח הנושא Ckot
  • פורסם בתאריך

Ckot

New member
שלום. באתי להתייעץ.

בזמן האחרון אני חושב לקחת לי קואוצ'ר. אני לא מבין גדול בתחום ואני לא יודע אם המקום לחפש זה כאן או בתחום הייעוץ הכלכלי דווקא, אבל היות שענייני כלכלה ועניינים אישיים באים ביחד, חשבתי שאנסה כאן. אז אספר בכמה מילים על מי אני ומה אני צריך, ואשמח לשמוע התייחסות, וגם הצעות אם זה מותר כאן. אני רווק בתחילת שנות השלושים, בעל מה שנקרא "נתונים אישיים גבוהים", משכיל יחסית ורב תחומי בנטייתי ובעיסוקיי. אני עוסק או עסקתי במספר לא מבוטל של תחומים, ועוד היד נטויה, ואני גם די טוב בדברים שאני עושה. הבעיה היא שאף פעם לא התמקדתי בשום דבר מספיק כדי להיות ממש טוב. אני יכול להגיע לרמה גבוהה מהממוצע במה שמעניין אותי עם מעט מאוד מאמץ ולכן לא טורח להקדיש יותר. לפני כשנתיים גם אובחנתי כבעל ADD, שמן הסתם מאוד קשור לסיפור הזה. אז יש לי יסודות טובים בכמה תחומים, אני יודע לעשות הרבה דברים אבל גם הכנסתי את עצמי למצב די תקוע. בזמן שעסקתי במה שמעניין אותי והתפרנסתי מזה בצניעות, הזנחתי את ענייני הכסף והבירוקרטיה. אלה דברים שקשה לי מאוד לעסוק בהם (שוב, ADD). בקיצור, אני שקוע בחובות ובתסבוכות בירוקרטיות עד מעל הראש, ומבין שכדי להשיג מטרות כאלה ואחרות, אני צריך לפתור את העניין הזה כי אי אפשר להשיג הרבה בלי שום כסף וכנופיה שלמה של פקידים ועורכי דין שיושבים לי על הראש. לגבי מטרות, אני רוצה להפסיק להתפזר ולהתחיל להתמקד. אני יודע שאף פעם לא אהיה הטיפוס שעושה רק דבר אחד, אז אני רוצה לבנות לי תכנית עבודה לטווח ארוך שתורכב משניים-שלושה תחומים בהם אעסוק, שיביאו לי פרנסה כלשהי עכשיו ושיהיה אפשר לגדול ולהתפתח בהם הלאה בעתיד. אני צריך עזרה בבניית התכנית ויישומה, ובהחלט צריך לויווי בפתירת הבעיות הנוכחיות של כסף ובירוקרטיה שלא רק מונעות ממני להשקיע בעתידי (כשהיה לי מה להשקיע לא ידעתי את מה שאני יודע עכשיו לצערי) אלא עצם המחשבה עליהם משתקת אותי. הייתי אומר גם שאני קליינט לא פשוט. חוץ מזה שאין לי ממש כסף (ואני גם לא יודע כמה קואוצ'ינג עולה), אני דעתן מאוד ויודע מה אני רוצה. אני גם יודע מה נמצא במסגרת האפשרויות שלי ומה לא, ויש לי אמון רב ביכולת שלי להשיג דברים. אז אני מכוון גבוה ורוצה מישהו שיעזור לי להשיג את זה, בהחלט לא מישהו שיגיד לי שאני חי בסרט וצריך למצוא עבודה במשרד מתשע עד חמש כי במקרה כזה אני אזרוק אותו מכל המדרגות גם אם הוא צודק. אני גם הטיפוס החופר. אני ארצה לדעת למה הקואוצ'ר אומר ועושה דווקא את זה, אולי ארצה להיכנס לדיון על התיאוריות שעליהן הוא מתבסס. יכול להיות שיהיו לי דיעות משלי לגביהן וסביר להניח שהנושא יעניין אותי מספיק כדי שארצה ללמוד כמה שיותר על קואוצ'ינג על הדרך. גם אני עובד עם אנשים, ואני דורש מעצמי לא לעשות שום דבר בלי שתהיה לזה סיבה שאני יכול לנסח ולהסביר, אז אני דורש את זה גם ממי שיעבוד אתי. בקיצור, אשמח לשמוע כל מה שיש לכם להגיד.

bridges

New member
רב תחומיות

אהלן וברוך הבא לפורום שלנו. מה שאני מבין מדבריך זה שיש כאן שני נושאים עיקריים שעליהם אתה רוצה לעבוד: הנושא הראשון הוא הנושא הדחוף - ניהול המצב הכלכלי שלך. הנושא השני הוא הנושא החשוב לך - לגלות את הכיוון שלך. אבל... יש לך את התחושה שהדברים האלה קשורים אחד לשני. מה הקשר? כיוון להסתכלות: תנסה לדמיין שעכשיו פתרת את הבעיות הכלכליות שלך וגם גילית את הכיוון שלך. מה זה מאפשר לך? מי אתה שם? ועכשיו לגבי הרב-תחומיות. אתה כנראה (בדומה לי) טיפוס "הסורק". אנחנו אוהבים לעסוק בכמה נושאים ביחד. יש כאן שתי בעיות: אחת שנובעת מהתפיסה המערבית שאומרת שאדם צריך להתמקד בנושא מסויים ולהיות בו הכי טוב והשנייה יותר אישית וקשורה לדרך ההתנהלות שלנו. אני מאמין, בהחלט, שתוכל להיעזר באימון אולם תצטרך למצוא מאמן שאיננו שבוי בפרדיגמה של "צריך להתמקד בנושא אחד" אלא יזרום איתך לגבי יצירת כיוון שכולל מספר נושאים. רונן

Ckot

New member
תודה רבה, ותשובות.

ישנם שני מישורים בהם שני הנושאים שהוזכרו קשורים זה לזה. הראשון הוא שאותם תכונות\הרגלים\יכולות וכו' אצלי הם הגורם לקושי בשניהם. הקשר השני הוא שכדי לבנות משהו לטווח קצת יותר רחוק, אני צריך משאבים. גם משאבים כלכליים אך לא פחות חשוב, משאבים נפשיים כי אני אצטרך להשלים לימודים, אולי ללמוד עוד משהו, להשקיע זמן, כסף ואנרגיה בלדחוף ולשווק את עצמי וכו'. "למצוא את הכיוון שלי זה לא ממש משהו שאני צריך. אני יודע בערך מה התחומים שאני רוצה להתמקד בהם, רק שיש לא מעט אפשרויות לגבי מה לעשות בתוכם ובזה בהחלט צריך מיקוד וליווי בתהליך בדיקת האפשרויות וכו'. אני בהחלט מסכים שלא חייבים להתמחות רק בדבר אחד. אני רואה את רב התחומיות כיתרון העיקרי שלי. ושוב, תודה על ההתייחסות ועל העצות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מתייעץ יקר

נראה שאימון אכן יכול להועיל מאוד. הסדר והבהירות שנוצרים, בנית תוכנית פעולה, מקטינים את העומס ומאפשרים תזוזה. מאחר ואובחנת, באפשרותך להעזר גם בתרופות. התרופה לא מחליפה את האימון, אך יכולה ליצור שקט בראש, יותר מיקוד, פחות רעש. מניסיוני, אם התרופה תעזור, האימון יתקדם הרבה יותר בקלות. חשוב מאוד במקרה שלך, לבחור מאמן שמתמחה ב-ADD ומכיר את הנושא, כדי להעזר בסל הפתרונות ששיך לתחום. מבחינת כסף, הרבה פעמים אפשר להציע להעזר בסטאז'ר, אך במקרה שלך זה לא נראה מתאים. אימון ADD הוא התמחות שרצוי עבורה ניסיון קודם, ונשמע שאם המאמן לא יהיה מגובש כאיש מקצוע, יהיה לך קשה לעבוד איתו ולבנות איתו אמון. לגבי הצורך בסיבה לכל דבר, אז באופן כללי אפשר לומר שיש סיבה לכל דבר באימון, אך גם יש הרבה מקום לאינטואיציה של המאמן. אם תרצה לדעת בכל רגע מדוע המאמן שאל כך או אמר דבר מסויים, זה עלול להקשות מאוד על הזרימה של התהליך. זה אפשרי במידה מסוימת, וזה יותר מתאים במבט לאחור על כל מפגש - כלמידה על האימון ואיך הוא עובד מאשר במהלך. יהיה עליך למצוא מישהו שתוכל לתת בוא אמון, ותוכל ללכת איתו וגם ללמוד ממנו. אני בטוחה שיש מאמנים שיכולים לענות על כך.

Ckot

New member
שלום ענבל.

קודם כל הבהרה. מן הסתם, לא אשאל כל שניה "למה". היכולת לענות על שאלה כזאת כשהיא נשאלת (וזה לא שולל אינטואיציה) היא פשוט אמת מידה אישית שלי לאיכות העבודה שלי עם אנשים. זאת בד"כ לא עבודה טיפולית פר-סה, אבל הרבה פעמים זה אחד המרכיבים, וממילא יש הרבה מרכיבים משותפים בעבודת טיפולית ובעבודות שאני עושה. בכל אופן, גם אני התלבטתי בשאלה עד כמה מקצועי ומנוסה אני צריך שהמאמן יהיה, והתמחות ב-ADD זאת שאלה חשובה נוספת. על פניו, אכן נראה שהעצה שלך נכונה. אבל מצד שני, אני לא שולל עבודה עם מתמחה טוב ומוכשר, ויכול להיות גם שמישהו כזה יהיה פחות מקובע על שיטות עבודה, מה שבהחלט מתאים לעבודה אתי. במשך הזמן אנשים נתנו לי הזדמנות לקחת אחריות ולעבוד בדברים למרות שלא היה לי נסיון בהם, זה הוכיח את עצמו והייתי רוצה לתת אותו יחס לאחרים. נראה לי שאם יש חיבור טוב ומדובר בסטאז'ר טוב ומוכשר, זאת בהחלט אפשרות, במיוחד אם העניין הכספי נכנס למשוואה. לגבי התמחות ב-ADD (הבנתי מהחתימה שאת עוסקת בזה אז אולי תוכלי להעמיד אותי על טעותי), אני לא משוכנע שזה הכרחי. הכרחי שהמאמן יבין בנושא ושיהיה מוכן ללמוד אותו, אבל אני לא בטוח שאני רוצה שזאת תהיה הפריזמה העיקרית של האימון. עד לפני שנתיים-שלוש בכלל לא ידעתי שיש לי את זה ובכל זאת תיפקדתי והגעתי לאי אילו הישגים. מה שכן, לא רק שטיפול בעניין (ואני מבין שאצטרך לנסות סידור של ריטלין על בסיס צורך לביצוע משימות מוגדרות) צריך לבוא ביחד עם האימון, אלא שטיפול הוא עוד משימה שיושבת לי על הראש ביחד עם השאר ותוקעת אותי, אז אני צריך עזרה גם כדי לעשות את זה. אגב, אשמח גם לקבל קצת מידע או עצות על איך לחפש מאמן, מהן מסגרות האימון המקובלות, איך זה עובד באופן כללי, מהם המחירים וכו'.

יודה ב

New member
שלום Ckot

שאלת שאלות רבות וחכמות שלדעתי מלמדות שאתה יכול לנחול הצלחה גדולה באימון. לגבי הקביעה שאתה מכוון גבוה, לס בראון אמר ש: "רוב האנשים אינם נכשלים מכיוון שהם מכוונים גבוה ומפספסים, אלא מכיוון שהם מכוונים נמוך ופוגעים." אם כך שמור את המטרות שלך גבוה. לגבי הדיון אם אתה נזקק למוממחה בADD וכדומה. אם אתה מתאמן על נושא מסויים אתה צריך משהו מומחה בתחום. השאלה אם אתה מתאמן על קריירה או על ADD? אני לא משוכנע שכל מי שהוא עיוור זקוק למאמן עיוור (תסלחו לי על ההשואה). בדרך כלל מאמנים לא נותנים עצות, אז רק הפעם אבקש לחרוג. תדבר , אפילו בטלפון, עם מספר מאמנים, תחפור להם עם השאלות שלך על אופן העבודה שלהם, המחיר וכל מה שחשוב לך, ותחליט מי נראה לך וצא לדרך. אתה תצא נשכר, אין לי ספק בכך!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איזה מאמן

כמה התייחסויות: מתמחה או מומחה - בדרך דוקא המומחה הוא זה שלא מקובע על שיטות עבודה, כי צבר הרבה במהלך הדרך ויודע גם לעזוב אותן. המתמחה בדרך כלל פחות בטוח בעצמו ולכן יותר נצמד למה שלמד. כמובן שתוכל למצוא גם מתמחים מצויינים בעלי ניסיון חיים שיוכלו לעזור. מאמן ADD או לא - לא כל אדם בעל ADD חייב מאמן מתמחה ב-ADD, אך במקרה שלך זה דוקא נראה לי מומלץ בגלל הרקע. לפי התיאור שלך רוב הקשיים הם על רקע של התארגנות ודחיינות - בעיות קלסיות של אנשים עם קשב וריכוז. למאמנים שלא מכירים את הנושא חסר סל כלים ומסגרת התייחסות מסוימת שהם חשובים מאוד בהקשר הספציפי הזה לדעתי. יתכן ותמצא אדם פתוח מאוד שמוכן ללמוד, יש הרבה ידע שאני מניחה שגם אתה לא מכיר בנושא. כרגיל, זו הכללה, וגם כאן יתכן ותמצא את האדם המתאים גם ללא ההכשרה הרלוונטית. לגבי השאלות הנוספות - כדאי להתחיל מהמידע בשאלות הנפוצות של הפורום, נשמח לעזור הלאה.

למעלה