שלום. אשמח לעצה.

שלום. אשמח לעצה.

יש לי חברה מאוד טובה. אנחנו חברות מאז שאני זוכרת את עצמי. בתקופה האחרונה היא התחילה ללמוד, והרגשתי שהיא קצת מתרחקת. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהלימודים תופסים לה את רוב הזמן, ולא נתתי לזה יותר מדי משקל. בכל פעם שהתקשרתי אליה היא הייתה קצת קרה אלי, והיה נראה כי כל דבר שאני אומרת לה היא נושא לוויכוחון קטן... שאלתי אותה כמה פעמים אם קרה משהו, אך היא אמרה שלא. לילה אחד חלמתי חלום לא כ"כ טוב עלינו. החששות שהיו לי החלו להתחזק יותר ויותר,ובבוקר מיד התקשרתי אליה לספר לה על החלום. כשסיפרתי לה עליו היא לה הגיבה יותר מידי באכפתיות. לחצתי עליה שתספר לי מה קרה. לבסוף היא אמרה שבאמת יש על מה לדבר, וקבענו להפגש ולדבר. כשנפגשנו היא אמרה שבאמת לקחה מרחק כי הרגישה שאני שלילית מידי, וזה משפיע עליה לרעה. אני חייבת לציין כי בתקופה האחרונה התפטרתי מהעבודה, נכשלתי בקורס מאוד קשה בלימודים והרגשתי שאני קצת הולכת לאיבוד... זה כמובן לא סיבה להפוך לבנאדם שלילי, אך לצערי אני לוקחת דברים קשה... נעלבתי ממנה עד עמקי נשמתי שהיא לוקחת את העובדה שהרגשתי אליה קרובה ובעלת יכולת לשתף אותה בכל דבר שעובר אלי מבלי צנזורה כסיבה מספקת להתרחק ממני. חברים שלך אמורים לאהוב אותך כמו שאתה, לא? היא פגעה בי יותר משהיא יודעת. אני מתחילה לחשוב כי אולי לה לא מגיע חברה כמוני. אני כ"כ מפחדת שאבדתי אותה לתמיד, ומהצד השני אני לא יודעת אם אוכל לשוב ולסמוך עליה כמו בעבר שהיא תמיד תהיה שם לצדי, לא משנה מה. מה לעשות? (ותודה למי שקרא עד הסוף...)

הייתי מרגישה כמוך

במקום שתהיה שם ברגעים קשים שלך כחברה היא בחרה לשפוט אותך דווקא ברגעים הקשים שלך ואז היא תייגה אותך כשלילית במקום לעזור לך לשמור על האני העצמי שלך ברגעים שלא היו נעימים לא הייתי דואגת הרבה ההפסד הגדול הוא שלה ולא שלך. תני לה להרגיש שהיא הפסידה

../images/Emo4.gif לדעתי..

לא מגיעה לך חברה כזאת.. מה את חושבת, עדיף לבד או עם מישו שלא רוצה בחברתך ?

כשלושה ימים אחרי השיחה הכבדה הזו

היא פתאום התקשרה והציעה שנצא לסרט. מצד אחד היא רצתה שנלך, אך מהצד השני אמרה שכבר בעשר היא חייבת לעוף..והסרט רק מתחיל בתשע... זה מאוד מוזר. אולי היא בדקה אם הכל בסדר איתנו? אני כועסת על עצמי שלא הגבתי כמו שהרגשתי. רציתי לומר כ"כ הרבה דברים, אבל רק שתקתי ולא יכולתי להוציא מהפה שאני עדיין פגועה ושומדבר לא בסדר! ההצעה שלה מעידה על משהו או שאני סתם משלה את עצמי?

../images/Emo140.gif התשובה נמצאת אצלך

באמת... אם לא תשאלי אותה מה קורה את לא תדעי... אל תחשבי יותר מדיי פשוט תגידי כ-ל מה שבא לך... זו הצעתי אבל נראה לי שהיא דווקא מעוניינת בחברתך אם היא רצתה שתלכו לסרט

תגובה

האם אמרת לה מה שאת חושבת, שהיה לך קשה בחיים וזה לא אומר שאת שלילית? אם לא, כדאי שתאמרי לה. אהבה בין אנשים תלויה בכל מיני גורמים. אם החברה פחות מתענינת בך, נסי להיות נעימה אליה ואם לא תצליחי, כנראה הקשר לא התאים. לא צריך להגיד לאדם כל שחושבים עליו ולהעליבו. צריך לעשות מה שמרגישים.

תודה על התשובות

וכן. אמרתי לה שעוברת עלי תקופה קצת לחוצה, והיא הרי יודעת מזה. היא הייתה מודעת לכך כל הדרך, עד שהחליטה להתרחק. אני ממש לא רוצה להעליב אותה, אין לי כוונה לגרום לה רע. אני פשוט נפגעתי, ועצוב לי מאוד שזה בא ממנה, שחשבתי שדווקא היא תתמוך בי, לא משנה מה.

orli997

New member
אולי לא ברוח המקומית אבל

אני רוצה להגיב כי אנחנו נוטים לתמוך אבל אולי מפספסים משהו אם היא חברה טובה באמת יכול להיות שהיא כן מושפעת ממה שקורה לך וזה משליך על חייה ולכן היא מתרחקת מתוך התגוננות כי לא ממש יודעת להסביר את זה, אני יודעת מנסיון שדוקא האנשים החשובים בחיי מה שעובר עליהם משפיע עלי ויכול להיות שהיא מזהה את זה וכועסת או מתגוננת ולא היה לה נעים לומר לך או שהיא סתם מפחדת שזה מדבק

orli997

New member
סליחה שאני מתפרצת

אני חדשה כאן ואפילו לא אמרתי שלום אז שלום לכולם אני קוראת אתכם כבר כמה זמן ונראה מעניין ונחמד כאן ביי

למעלה