שלום, אשמח לעזרה

שלום, אשמח לעזרה

שמעתי על אנדו השבוע. אני סובלת כבר שלוש שנים מכאבים חזקים בבטן תחתונה-אגן, בעיקר בחורף, כל שנה מתחזק.. אני ממש לא מתפקדת בבית. כשהתחילו הכאבים התחיל לי גם בעיות בעיכול, בחילות ושילשולים, שהגיע לרמה לא נורמלית, ב''ה אחרי טיפול אלטרנטיבי זה נחלש.
תמיד סבלתי מכאבי מחזור ביום הראשון, והוא לא סדיר.
אני נשואה שנה, ויש לנו קושי בחדירה.
בנוסף, כאבים אחרי שרותים מיוחד לאחר התאפקות.
אני ממש מתלבטת אם זה יכול להיות שיש לי אנדו. מפחדת נורא!!!
יכול להיות שזה קשור? כי הכאבים בעיקר בחורף, זה הגיוני?
וגם, לקחתי אמצעי מניעה (פלורט) כי חשבו שהכאבים הם בגלל בעיה אורטופדית ושאני יצטרך ניתוח, וזה לא הפחית את הכאבים, אבל אולי זה בגלל שזה לא כדורים שקשורים?
אמרו לי לפנות לרופא נשים כדי לקבל הפניה, אבל כבר הייתי בעבר אצל רופאי נשים בגלל הכאבים והם אמרו שהכל תקין. אז יש לכן המלצה על רופא/ה נשים של מכבי שמבין/ה בתחום?
תודה רבה לכן!!

Natalushka1

New member
היי

מה שאת מתארת- הכאבים ובעיות העיכול הם חלק מהתסמינים של אנדו, ובהחלט יכול להיות שזה זה. קודם כל אין לך ממה לפחד. לדעתי חוסר ידיעה זה הרבה יותר מפחיד.
כמובן שעל מנת לאשר או להפריך את זה את חייבת להגיע לרופא מומחה אנדומטריוזיס. גניקולוגים כלליים הרבה פעמים פשוט לא מכירים או לא אומרים שיש לך את זה ורבות מאיתנו ( כולל אותי) הסתובבו בין רופאי נשים שלא הצליחו לגלות את מקור הבעיה.
להלן מספר שמות של רופאי אנדו שאני אישית ראיתי המלצות עליהם בפורום. אני בכללית אז לא יודעת מי מהם מקבל דרך מכבי ( מקסימום אולי הם נמצאים בהסדר של מכבי עם השתתפות עצמית לביקור או משהו), תוכלי לבדוק זאת במוקד של הקופה או באתר שלהם על פי שם של הרופא.
דר' דוד סוריאנו
דר' רון שיינמן
דר' זלוטי
דר' יובל קאופמן
דר' ירון חמני
דר' גיא ביבי

בנוסף את יכול לפנות לאחד ממרכזי אנדומטריוזיס. להלן קישור לאתר אנדומטריוזיס בישראל. שם תוכלי לקבל את כל המידע והטלפונים של המרכזים.
http://www.endi.org.il
מה שכן מוזר יל שלא הייתה הקלה לאחר שימוש בגלולות כי בדרך כלל הן כן אמורות להקל מעט על סימפטומים. אבל אולי אצל כל אחת זה אחרת..
בהצלחה ותרגישי טוב!

שמיץ1

New member
גלולות

אני מניחה שהיא לא קיבלה גלולות ברצף. סתם גלולות עם הפסקות לא בהכרח מקלות על אנדו'.

liats80

New member

אוף, חיפשתי את הרופאים

באתר של מכבי, והם לא שם..
וכשהתקשרתי לבי"ח מאיר הם אמרו שאני יכולה לקבוע תור רק עם הפניה מרופא נשים..
מה עושים??

זואילי

New member
תבדקי שוב לגבי - זולטי

לא זלוטי..

ואם במאיר אמרו להגיע אליהם עם הפנייה - תבקשי מרופא/ת הנשים הרגיל שלך - שיכתוב לך.

שמיץ1

New member
בהחלט יכול להיות

התסמינים שאת מתארת עשויים להתאים לאנדו'. רשימה של סימפטומים שכיחים מופיעה באתר אנד"י (רק שימי לב שלא כל התסמינים שברשימה בהכרח יופיעו יחד).
יש באותו אתר גם רשימה של מרכזים ורופאים שמתמחים באנדומטריוזיס (לא מדובר ברופא נשים סטנדרטי). אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שלד"ר סוריאנו יש הסדר ממכבי (כנראה החזר על ביקור פרטי).
זה שהיית אצל הרבה רופאי נשים שלא מצאו שום בעיה, לא פוסל את החשד לאנדו'. מרבית רופאי הנשים לא מיומנים באבחון המחלה. רובנו עברנו הרבה רופאי נשים בחיינו שאמרו שהכל תקין למרות שהאנדו' היה חי ובועט.
כדאי מאוד להיבדק ע"י מומחה אנדו'. תרגישי טוב!

סימפטומים: http://www.endi.org.il/אנדי/על-אנדומטריוזיס/אבחון/
מרפאות: https://www.google.co.il/url?sa=t&r...=7OPER-3kmFW0cBH4-odgPg&bvm=bv.59378465,d.ZG4

simba1231

New member
כמו שענו לך...

בהחלט יכול להיות אנדו, מומלץ בחום לברר את זה עם מומחה לאנדומטריוזיס, אם את סובלת ככה כנראה שמשהו לא בסדר.
ולגבי רופאי נשים, גם לי אמרו לפני כמה שנים שהכל תקין ולפני חצי שנה כשסוף סוף קיבלתי אבחנה של אנדו (במהלך אשפוז) כבר לא הייתה ברירה אלא להגיע לניתוח...

תודה נשמות!!!

קראתי באתר של אד"י, והתקשרתי לבית חולים מאיר, והם אמרו שאפשר לקבוע תור רק עם הפניה מרופא נשים, ולכן אני מחפשת..
ולגבי הגלולות, פתאום חשבתי שאולי זה כן הקל קצת על סוג אחד של כאבים, שאותו לא היה לי בשנה שלקחתי מניעה, ובחודשיים האחרונים מאז שהפסקתי זה חוזר...
אז אני יסתכל במכבי אם הרופאים האלה מקבלים שם. ממש ממש תודה רבה!!

שמיץ1

New member
הטיפול הראשוני לאנדו'

הוא בדר"כ נטילה רצופה של גלולות, אם כי במקרים מסוימים מומלץ ישר על טיפולים אחרים (הורמונליים / כירורגיים). הדגש הוא נטילה רציפה כי המטרה היא אל-וסת... במקביל יש גם טיפול אלטרנטיביים ושינויים תזונתיים מומלצים.
בכל אופן, האבחון מן הסתם קודם לכל :)

liats80

New member
היי

הבנות ענו לך בפירוט.
קודם כל חשוב ללכת ולהבדק על ידי רופא מומחה לאנדו. רופאים גניקולוגים אחרים אינם מכירים מספיק את נושא האנדו ובדר"כ לא יודעים לאבחן.
אני מסכימה עם מי שאמרה שיותר מפחיד (לדעתי) לא לדעת למה את סובלת מאשר לדעת שיש אנדו.
גלולות ברצף מתאים לנשים שלא מעוניינות בהריון כ-ר-ג-ע. אם את מעוניינת להכנס להריון בזמן הקרוב זה לא פתרון נכון עבורך.
רופא מומחה ידע לאבחן ולכוון אותך.
בהצלחה ותרגישי טוב!
ליאת.

תודה ליאת!

אני באמת ילך לברר, הרגעתן אותי שזה שלא מצאו כלום זה לא אומר שאין, כי אני מרגישה מפגרת לבוא ככה לרופא ולהגיד נראה לי שיש לי..
ולגבי המניעה, אמרתי את זה כי כ"כ קשה לי כי אני רוצה הרבה ילדים.. זה החלום שלי משפחה של למעלה מ10 ילדים, ועכשיו לא בטוח שזה יוכל להתגשם..
בכלל אני נשואה כבר שנה וכולם כבר מתפללים עלי שאני יהיה בהריון, ולצערי אני כרגע לא יודעת מתי זה יקרה...

למעלה