שלום - אשמח לעזרה!

NuFiFiT

New member
שלום - אשמח לעזרה!

אני סטודנטית לעיצוב, ומחפשת עבודות ויצירות כאלה שבכוונה (ואולי לא..) מרחוק נראות מושכות ומקרוב דווקא דוחות. משהו בסגנון הואניטס..
זה יכול להיות בכל תחום - ציור, ריהוט , אופנה, צורפות, פיסול.. אולי אפילו אוכל?

תודה! אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי!
יום נהדר

roni yoffe

New member
ואניטס

לא בהרכח מאפיין משהו שהוא דוחה. הכוונה היא להציג בו משהו שחיו הארציים הם זמניים ושלכל דבר ארצי יש מוות במובן מסויים.

ואניטס הוא ומושג שמיוחס למאפיינים ביצירות מתקופות המאה ה16-17, ואני לא מכירה שום יצירה שמטרתה היא להיות דוחה משום מרחק.

יש לך דוגמאות לעבודות שאת מחפשת מלבד הציורים הידועים (קראווג'יו) בהיקשר של ואניטס?

אני יכולה לחשוב על ציור אחד שראיתי, אבל לא הצלחתי למצוא בגוגל
יש לישראל הירשברג ציור של טבע דומם שבו הוא צייר את חלקה התחתון של רגל של פרה שהוא מצא בשוק.
אני לא חושבת שהכוונה היא לעורר דחייה גם שם, אבל זה די מחריד, בעיקר כי כששמעתי אותו מסביר על היצירה הבנתי שהוא רואה בזה משהו אירוטי.

NuFiFiT

New member
תודה רוני!

יש את המעצבת הזאת:
http://www.katharinamoch.com/
היא די מדברת על מה שהתכוונתי...
אני בעקרון רוצה לעשות תכשיטים/חפצים לפרוייקט שיעוררו סקרנות של תעתוע בין יופי לכיעור..
עשיתי נסיונות של תכשיטים עם שיער (אך זה לא מקורי כלכך..).
התכוונתי לדברים כאלה..
אולי סתם אומנות מסויימת שמושכת?

תודה!

roni yoffe

New member
אוקיי, אז הדוגמא ממש לא קשורה לואניטס

את מחפשת סוגים של עיצובים שישנה שאלה בין האם הם יפים או מכוערים... אני מניחה שזה יהיה תלוי בסטנדרט המקובל..
למשל, הדוגמא שלך הזכירה לי בצבעים את התכשיטים של מיכל נגרין.. שיש שיגידו שהם יפייפים ויש שיגידו שהם קיטש נורא

כדי לפתח את הרעיון שלך - תעתוע בין יופי לכיעור - כדאי שתפתחי את סיעור המוחות קצת יותר.
כלומר, למה בדיוק את מתכוונת בשאלה הזאת.
האם העיצובים שהבאת כדוגמא הם מוגדרים בכוונה ככאלה שישנה שאלה לגביהם? או שרק בעינייך הם על הגבול של בין יפה למכוער?

אני חושבת שכדאי לך לחפש אמנות יפה "פיין ארט" שעוסקת בנושאים קשים לצפייה.
לפרנצ'סקו גויה יש סדרה של תחריטים בשם זוועות המלחמה, שם מתוארים מצבים נוראיים אך הציור לחלוטין עומד בסטנדרט של אמנות יפה.
כנ"ל לגבי אונואר דומייה - שהראה דברים גרוטסקיים בעבודות שלו.

גם לדאלי יש סוג של נגיעה לנושא - בציורים שלו לפעמים יש תיאורים מחלומות בלהה, אבל קשה לומר על העבודות שהן מכוערות.. או יפות במובן המקובל של המילה....

hillala8

New member
אולי עבודות של איה בן רון

יש לה סדרה של הדפסים שבמבט ראשון נראים מאוד פסטורלים אבל אם מסתכלים מקרוב מגלים אנשים עם איברים כרותים, דם, אלימות וכו'.
אולי גם דמיאן הירסט יכול לעבוד- פסלים שהם אקווריומים ובתוכם חיות מפוחלצות בפורמלין או גוגולת מכוסה יהלומים- לדעתי מאוד מדבר על המטח בין יופי לגועל. הוא אחד האמנים המצליחים בתקופתינו ויש לו המון עבודות.

אם לכיוון יותר אקסטרים של גועל אז אסי משולם (אמן עכשוי מישראל) או ג'וזף בויס (אמן גרמני שפעל במאה ה-20).

בהצלחה.

למעלה