כל מיני מאפים טעימים...
מתכון בסיסי ללחם/יוכי 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 1 כף גדושה סוכר 1/4 כוס שמן 1 ביצה לא חובה 3 כוסות מים פושרים ללוש היטב את כל החומרים...לא לדאוג אם הבצק רך מידי, להתפיח פעמיים. להשתמש בידיים משומנות לצורך העיבוד וכך גם ליצירת הלחמים/הלחמניות. אני לא משתמשת בקמח - רק בשמן. להכין מהבצק לחמים/לחמניות/כל בסיס שתרצו....... יש להתפיח את הבצק בתבנית לפני האפייה. מהבצק הנ"ל הכנתי: פיצות טונה פשוט קופסה של טונה מסוננת משמן בתוספת רוטב פיצה מוכן אם אין - לערבב קטשופ, רסק עגבניות, מלח, סוכר, פלפל שחור, אורגנו ומעט שמן ומים מורחים את התערובת על כדור בצק קטן ושטוח (תופח מאוד באפייה) ומפזרים זיתים...לאפות בחום בינוני גבוה כ- 15 דקות. פיתות עם בשר טחון: מכינים כדורי בצק קטנים משטחים בעזרת ידיים משומנות ויוצרים מעין גומה באמצע . במחבת מטגנים בצל גדול קצוץ ולאחר ההזהבה מוסיפים בשר בקר טחון...מטגנים עד שנעשה עשוי היטב...מוסיפים מעט קינמון, אגוז מוסקט, כוסברה/כרפס קצוץ, מעט כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור...עוד טיגון קל וסיימנו. לכל גומה בבצק מוסיפים כף מהבשר המטוגן ואופים בחום בינוני גבוה כ 15 דקות. לחם תלישות: להכין מס' כדורים קטנים, להניח בתבנית עגולה...להתפיח...למרוח ביצה מעל ולפזר על חלק מהכדורים שומשום וחלק קימל ומלח גס....יצא טעים....טעים....לא הפסיקו להחמיא! שבלולי טונה: בצק עלים מרודד חתוך לרצועות דקות...על כל רצועה מורחים טונה מסוננת עם רוטב פיצה מוכן...מגלגלים לשבלול ומועכים מעט...מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום אם רוצים...תנור בחום בינוני גבוה כ 15 דקות או עד הזהבה. בורקס בשר ופירה: בצק עלים מרודד בשר בקר טחון מטוגן עם בצל קצוץ, כוסברה/כרפס, מלח,פלפל שחור, קינמון, אגוז מוסקט, כמון + פירה מכמה תפו"א מערבבים היטב מתקנים טעם וממלאים את הבצק. אני הכנתי רולדות וסימנתי בעזרת סיכן את מקום החיתוך...לאחר אפייה של כ 15 דקות בחום גבוה הוצאתי וחתכתי עד הסוף......מעל הבצק יש למרוח ביצה ולפזר שומשום. לחמניות ביס: נשאר לי מעט מן הבצק הבסיסי ללחם אז הכנתי מעין לחמניות ממש קטנות...בתבנית זה כמו אצבעות...לאחר ההתפחה בתבנית מכניסים ללא כל ציפוי מעל לכ 15 דקות בחום בינוני גבוה ומתקבלות לחמניות תפוחות וממש מיוחדות...אפשר למלא בהן את חומרי המילוי לפריקסה לכאלה שרוצים פחות טיגון.