שלום, אשמח למספר תשובות

home22

New member
שלום, אשמח למספר תשובות

שלום , ברצוני לברר לגבי 2 נושאים. 1) ביקשתי לערוך תיאום מס לשנת 2012 ונאמר לי כי כרגע המערכת לא מסונכרנת, ועל כן עד חודש פברואר התיאום של שנת 2011 תופס. א. האם עליי לעדכן על כך את המעבידים על מנת שלא ינוכה לי מס מירבי או שהם כבר ידעו לנכות כפי שניכו בשנת 2011 על חודש ינואר לפחות? ב. כמו כן , עד מתי בדיוק תקף אישור תיאום המס של שנת 2011? 2) החל משנת 2012 ישנה הנחה /הקלה באחוז המס לתושבי אילת. במקומות העבודה שבהם אני מועסקת בגלל עיכוב במתן התיאום מס החדש אני לא יכולה לקבל את ההנחה הזו- עדיין לא קיבלתי את התיאום מס החדש וינואר כמעט הסתיים..והרי המעסיקים גובים מס על פי תיאום המס שהבאתי להם משנת 2011. מה אני יכולה לעשות? האם ניתן להנפיק עבורי איזשהו אישור לחודש ינואר המורה למעסיק על גביית אחוז המס לאור ההטבה כתושבת אילת?? במידה ולא באיזו דרך ובאיזה מועד אוכל לקבל את ההחזר ברטרו ? תודה,

צוות Gov

New member
תשובות

שלום, 1. א. מומלץ לדווח למעסיק על הצורך בתיאום בתחילת שנת המס. ב. כפי שמפורסם באתר של שע"מ: תאומי מס שניתנו במהלך שנת 2011 תקפים עד לתשלום משכורת פברואר ולא יאוחר מיום 13 במרץ 2012. 2. כדי לקבל את ההקלות במס המגיעות לך על חודשים שלא דווחו יהיה עלייך להגיש בקשה להחזר מס. לבירורים נוספים מומלץ לפנות ישירות אל רשות המיסים באמצעות פנייה מקוונת , או פנייה ישירה לפקיד השומה שלך. בברכה, טלי

למעלה