טוב
באתי לחפש מידע ואני יוצאת מכאן בתחושה של מותקפת... ולהזכיר לכולם, או לפחות למי שמתעניין, אני לא באה לפסול דרכו של איש, ומתוך כך, מבקשת שלא יפסלו את דרכי. להיפך, אני אומרת ומסכימה שלפעמים באמת צריך להשתמש בתרופות בכלל וברטאלין בפרט, אבל זה לא בהכרח הטיפול הראשוני והמיידי לבעיה. בדיוק כפי שאם יש למישהו שריטה באצבע הרי שלא יכרתו לו את היד, אבל אם חלילה התפתח נמק, הרי שזו אפשרות שתילקח בחשבון... יש דרגות חומרה שונות, יש היבטים שונים, יש צורות התמודדות שונות. ובאשר להתייפיפות, כן, אני חושבת שהמערכת משתמשת ברטאלין ביד קלה מדי, כי הוא אלטרנטיבה להתמודדות קשה יותר עם אותם ילדים שאכן יש להם בעיה, ואני ממש לא מקלה ראש בבעיות שלהם. אני רק חושבת שיש עוד דרכים לפתור אותן. והעובדה שקראתי איפשהו, שהשימוש בתרופה הכפיל את עצמו ב-700 בשנים האחרונות, עד כדי שוועדת הבריאות של האו"ם הזהירה נגד שימוש היתר הזה מעלה סימני שאלה לגבי הנושא. ולך אפרת, מכיוון שאת לא מכירה אותי ולא את הילד שלי, אני לא יודעת מאיזה מקום את כותבת משפט כמו "את לא רואה את התוצאות של ההפרעות עכשיו, אבל תראי אותם היטב בגיל עשרה", או מפעילה שיפוט כמו "להיות ´אין´ ולהתעסק בריפוי אלטרנטיבי..." ו"אימהות שמחפשות פתרונות דמיוניים"... באותה מידה אני יכולה להגיד לך את אותם המשפטים בדיוק על הילד שלך, שלוקח רטאלין, אם יש לך כזה... אבל אני לא אגיד. אני מכבדת את ראיית העולם שלך וכל שביקשתי הוא שתכבדי גם את שלי, ולא תשפטי. הרי באמת כל מקרה לגופו, ואת, אין לך מושג ירוק איך זה נראה מכאן... ואם בכל זאת הצלחתי ללחוץ כאן על כמה כפתורים - באמת שלא במתכוון - אולי יש מקום לנלחצים לבדוק איפה זה באמת נגע להם... ושוב, זה לבחירה של כל אחד ואחת... שבוע טוב... ובריא... א י ל ה