שלום... אפשר שאלה?

א י ל ה

New member
שלום... אפשר שאלה?

אני, ככה, מחפשת לי בימים אלה קצת חומר על רטאלין, וכדרכו של עולם, "במקרה" נתקלה לי העין בפורום הזה שלכם... אז הנה אני פה, עם הבקשות והשאלות... :) כאמור, אני זקוקה לחומר כזה - מה זה הרטאלין הזה בדיוק, איך הוא פועל, על מה הוא עובד, מה תופעות הלוואי שלו, האם הוא כזה שלוקחים אותו כל החיים, או שיש לו גם השפעה "מרפאת"... בקיצור - תוכלו להפנות אותי למקורות מתאימים? ועוד משו - שמעתי שיש ארגון של הורים שמתנגדים לשימוש ברטאלין - ארגון שנקרא "אהדה" אולי? מישו מכיר? מישו יודע? משו עליהם? איך מגיעים אליהם? אני אשמח על כל הצבעה בכיוון הנכון... מודה מראש, א י ל ה

שלום אילה וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל אני שמחה שהגעת אלינו והצטרפת לפורומינו החביב, אני בטוחה שתמצאי פה הרבה עזרה ותמיכה. לגבי הריטאלין: הריטאלין הוא תרופה מקבוצת האמפטמינים - הוא כדור ממריץ שמטרתו להמריץ את שחרור הדופמין והסרוטונין - שני נוירוטרנסמיטורים שאינם מופרשים בקצב המתאים בלוקים בהפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות. קיימים שני סוגי ריטאלים בארץ - אחד המשפיע למשך כ-4 שעות, וריטאלין SR - כלומר בשחרור איטי (קצב התפרקות איטי בקיבה) הפועל לכ-6 עד 8 שעות. את הריטאלין נוטלים לתקופה של כמה שנים - תלוי ברמת ההפרעה, יש ילדים שנטלו ריטאלין שנתיים שלוש ויש יותר, מבוגרים מדווחים חלקם על נטילה באופן קבוע וחלקם רק שנזקקים למאמץ של למידה או ריכוז - שוב - תלוי ברמת ההפרעה. לגבי תופעות לוואי -ראשית יש לציין שכ2 עד 3 אחוז מהילדים שהטלו ריטאליין דיווחו על תופעות לוואי ברמה של אלרגיה - כלומר לא יכלו לקחת את התרופה, בשאר הילדים תופעות הלוואי המוכרות הן כאבי ראש ובטן בתקופת ההסתגלות (כחודש מהתחלת נטילת הכדור), אצל רוב הילדים נרשמה ירידה בתיאבון ובעקבות זה בכמות האכילה - אך הגוף מפצה עצמו עם התפוגגות ההשפעה. בהזדמנות זו נשבור מיתוס קטן: ריטאלין אינו מעכב את הגדילה! לגבי המתנגדים לריטאלין: יש לריטאלין מנגדים, כמו לכל תרופה, יש אנשים שמתנגדים גם לאקמול או בכלל לנטילת תרופות, אך אינני נוגעת בדיעותיהם כי אינני מכירה את כל הגופים המתנגדים. הריטאלין נרשם על ידי נוירולוג בלבד, אין לקבל המלצות לנטילת ריטאלין מאנשים שאינם רופאים מוסמכים וללא אבחון מקדים! קישורים לאתרים בנושא הפרעות קשב וריכוז ובנושא הריטאלין ניתן למצוא גם בקישורי הפורום. אפרת

דליה.ד

New member
עמותת "אהדה"

היא עמותה שהוקמה ע"י הוריםמהתנועות הקיבוציות שלהם ילדים עם צרכים מיוחדים. העמותה הוקמה על מנת לתת תמיכה וסיוע למשפחות הקיבוצניקיות. כיום הורחב חוג המסתייעים מהעמותה והורחב גם להורים עירוניים, דתיים וכל מי שרוצה. הם מקימים קבוצות תמיכה, פותחים מועדוניות לנוער עם צרכים מיוחדים וכו´. אני עובדת מולם הם הקימו מועדונית לכיתה שלי באחד מבתי הספר התיכוניים באיזורינו פרוייקט חונכות עם תלמידי כיתה ט´ (התלמידים שלי בכיתה ו´) חוויה מדהימה! עד כמה שידוע לי אין להם שופ עניין בריטאלין, הם לא מתעסקים עם זה, ריטאלין זו תרופה והם עוסקים באנשים ובעזרה לאנשים. דרך אגב .... למה את צריכה כתובת של עמותה המתנגדת לריטאלין...אף אחד לא כופה עלייך שימוש בזה ולך אין, מן הסתם, זכות למנוע מאנשים אחרים תרופה שרופא מומחה רשם להם! אפרופו...הנזקים מאינסולין יותר חמורים מאלה של ריטאלין אז את יכולה להתחיל שם....!

א י ל ה

New member
מודה

על המידע, דליה. ובעניין הכפייה - ברור שאיש לא כופה עליי שימוש בשומדבר ובעניין הזכות למנוע או לא למנוע... כאן כבר יש מקום לדיון. מדובר בבן שלי, לא בי, ויש לי חילוקי דעות עם אבא שלו לגבי השימוש בתרופה. אני בדעה שכן, יש מקרים שבהם צריך להשתמש בתרופה הזאת, וגם באחרות, לצורך העניין. אבל זה בוודאי ובוודאי לא צריך להיות הפתרון הראשוני והמיידי. אני לא רואה טעם בהכנסת חומרים לגוף, שיש להם השפעות לוואי כאלה ואחרות, ידועות יות רוידועות פחות, ומה עוד, שהם אינם פותרים את הבעיה, אלא רק מתייחסים לסימפטום. זה לא נראה לי מקדם, במיוחד כשמדובר במקרים לא מובהקים. בעיניי, יש מקום להרבה דרכים אחרות לפני שפונים לפתרון הזה. פתרונות כמו שיטת אלבאום, או טומאטיס - ואני יודעת שיש עוד שיטות רבות וטובות שעובדות עם לקויי למידה והיפראקטיביים - נותנות בעיניי פתרון שהוא אמנם הרבה פחות מיידי, ויותר תהליכי, אבל הוא מתייחס לבעיה עצמה, לאדם כשלם, לנתונים הקיימים בו ומנסה לעשות בהם אינטגרציה. ואני, מה לעשות, דווקא מאמינה בתהליכים כאלה ולא בזבנג וגמרנו. "אם לא רואים את זה, זה לא קיים". בעיניי, הרבה פעמים יש לנו נטייה להשתמש בתרופות לצורך "ביטול" נתון כזה או אחר שקיים בנו, בשביל שהתמונה תהיה יפה יותר, או נוחה יותר. פתאום זה נשמע נורא... כמו איזה זרם פוליטי... אבל למה לגעת בזה עכשיו... זהו. זה עניין של השקפת עולם כנראה. ואיש באמונתו יחיה. ובאמת שיש מקום לכולם... סופשבוע רגוע, א י ל ה

ריטאלין כן או לא

ובכן אילה יש לי הרבה נסיון עם ריטאלין 3 מילדי נוטלים ריטאלין. וברור מאליו שזה לא הפתרון היחיד. הבן שלי שוחה 5 פעמים בשבוע ונמצא בטיפול קוגנטיבי התנהגותי. הבנות הגדולות הולכות לשני חוגי ספורט (כך שזה יוצא 4 פעמים בשבוע) כדורעף ו"קיקבוקסינג" ובנוסף הן פעילות בוועדות תרבות של המוסד החינוכי בו הן לומדות (מוסד חינוכי זהו השם ב קיבוצי ה"שומר הצעיר" לבית ספר תיכון עם פנימייה) ובוועדות המוסד, ועדת ג"ץ וועדת ג"ב (גוף צעיר וגוף בוגר - בהתאמה). עם זאת הריטאלין נותן תשובה הולמת לשעות הלימודים כאשר הילדים זקוקים לכל כוחות הקשב והריכוז שלהם. והתפקוד בלי ריטאלין ועם ריטאלין הוא בניגוד מדהים. הכוונה שבלי ריטאלין - אין קשב, אין ריכוז, הם לא מסוגלים לשבת על הטוסיק, ולבן יש גם בעיות חברתיות שנעלמות עם הריטאלין. יש לי עוד בן צעיר שעדין לא מקבל ריטאלין (הוא בגן) אבל אם הוא יצטרך אין לי שום ספק שאתן, כדי למנוע את התסכול והאכזבה בלימודים שהיו מנת חלקם של הילדים הגדולים שלי עד שאובחנו. וכולם ילדים מחוננים אך בשל הלקות - תת-משיגים... כלומר אינם ממצים את הפוטנציאל. עד שהם לא ניסו לא ידעתי עד כמה ההבדל דרמטי - במקרה שלהם.

כמה דברים שיש לי להגיד לך.

קודם כל נתחיל עם זה שאין תרופה שאין לה תופעות לוואי - זה שאת לא יודעת עליהן זה לא אומר שהן לא קיימות - הדבר נכון גם לגבי תרופות הומיאופתיות וטבעיות. שנית - שיטת אלבאום לדוגמא - מעולם לא נבדקה, מעולם לא הוכחה השפעתה על הילדים, ולמרות שהמטפלים המוסמכים על ידי מר אלבאום מאוד לויאלים - שמעתי גם הרבה מאוד הורים שניסו - והתאכזבו.מאוד. ואחרון חביב - הריטאלין לא בא "ליפיף" את התנהגות הילד, חשבתי שהבהרתי לך את הנקודה - אצל ילדים עם הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות לא משתחררים נוירוטרנסמיטורים שמשתחררים אצל בן אדם שאינו סובל מההפרעה, הריטאלין לא מטפל בסימפטומים כי אם בשורש העניין - במערכת הנוירולוגית עצמה, ההתנהגות הסימפטומלית משתנה עקב הרגעת תסמיני ההפרעה. אחד הדברים שמפריעים לי אצל אנשים זו ההתיימרות - ההתיימרות לנסות ולהבין מה עובר על אנשים עם הפרעות כאלה או אחרות או לקויים כאלה או אחרים, לך יש זמן להתעסק באלטרנטיבי ובסטיגמות - בעוד שהילד שלך סובל ממשהו אמיתי שמשפיע על כל תחומי החיים שלו - את אולי לא רואה את התוצאות של ההפרעות עכשיו - אבל תראי אותם היטב בגיל העשרה ואז - יהיה לך לו קשה פי כמה. נשאלת השאלה מה את רוצה לעשות - לעזור לילד או להיות "אין" ולהתעסק הריפוי אלטרנטיבי שבהרבה מקרים לצערי אין לו אחיזה במציאות. שימי לב שמרפאים אלטרנטיביים שמכבדים את עצמם חברו עם מכונים לטיפול קונבנציונלי כדי לרפא ולא כדי לעזור לכיסם לתפוח על חשבון אימהות שמחפשות פיתרונות דמיוניים. דוגמא טובה תוכלי למצוא במכון "תמורות" למשל - מרפא סיני מקסים בשם ניר חבר לד"ר טלי שגיא - נוירולוגית וביחד הם משלבים כמה דיסציפלינות כדי לטפל בילדים הללו - בלי לשלול טיפול תרופתי ובלי לחפש רווחים קלים על חשבון סבלם של ילדים. אגב - אני עושה מאמצים כבירים להביא את שניהם לאירוח פה אצלנו בפורום. אפרת

א י ל ה

New member
טוב

באתי לחפש מידע ואני יוצאת מכאן בתחושה של מותקפת... ולהזכיר לכולם, או לפחות למי שמתעניין, אני לא באה לפסול דרכו של איש, ומתוך כך, מבקשת שלא יפסלו את דרכי. להיפך, אני אומרת ומסכימה שלפעמים באמת צריך להשתמש בתרופות בכלל וברטאלין בפרט, אבל זה לא בהכרח הטיפול הראשוני והמיידי לבעיה. בדיוק כפי שאם יש למישהו שריטה באצבע הרי שלא יכרתו לו את היד, אבל אם חלילה התפתח נמק, הרי שזו אפשרות שתילקח בחשבון... יש דרגות חומרה שונות, יש היבטים שונים, יש צורות התמודדות שונות. ובאשר להתייפיפות, כן, אני חושבת שהמערכת משתמשת ברטאלין ביד קלה מדי, כי הוא אלטרנטיבה להתמודדות קשה יותר עם אותם ילדים שאכן יש להם בעיה, ואני ממש לא מקלה ראש בבעיות שלהם. אני רק חושבת שיש עוד דרכים לפתור אותן. והעובדה שקראתי איפשהו, שהשימוש בתרופה הכפיל את עצמו ב-700 בשנים האחרונות, עד כדי שוועדת הבריאות של האו"ם הזהירה נגד שימוש היתר הזה מעלה סימני שאלה לגבי הנושא. ולך אפרת, מכיוון שאת לא מכירה אותי ולא את הילד שלי, אני לא יודעת מאיזה מקום את כותבת משפט כמו "את לא רואה את התוצאות של ההפרעות עכשיו, אבל תראי אותם היטב בגיל עשרה", או מפעילה שיפוט כמו "להיות ´אין´ ולהתעסק בריפוי אלטרנטיבי..." ו"אימהות שמחפשות פתרונות דמיוניים"... באותה מידה אני יכולה להגיד לך את אותם המשפטים בדיוק על הילד שלך, שלוקח רטאלין, אם יש לך כזה... אבל אני לא אגיד. אני מכבדת את ראיית העולם שלך וכל שביקשתי הוא שתכבדי גם את שלי, ולא תשפטי. הרי באמת כל מקרה לגופו, ואת, אין לך מושג ירוק איך זה נראה מכאן... ואם בכל זאת הצלחתי ללחוץ כאן על כמה כפתורים - באמת שלא במתכוון - אולי יש מקום לנלחצים לבדוק איפה זה באמת נגע להם... ושוב, זה לבחירה של כל אחד ואחת... שבוע טוב... ובריא... א י ל ה

soulbird

New member
אני אישית מאמינה בשילוב

ז´א לשלב גם רפואה אלטרנטיבית (הומיופטיה) וגם רפואה קונבנציונאלית . כל שיש משתי העולמות
שבוע טוב

אילה - מהותו של פורום

היא החלפת דעות, זוהי דעתי בנושא וכן, יש לי ילד ובעל שנוטלים ריטאלין, ולא - אני לא אתן ידי לקידומו של אלבאום שעמד בכנסת בדיון שהתקיים בנושא ביטול הריטאלין וטען נגד השימוש בו לאחר שכתבות אוהדות ריטאלין פרי עטו נכתבו בירחונים כמו "להיות משפחה", אני לא אתן את ידי לקידום שמם של אנשים שלא עושים דבר וחצי דבר לבדוק אם התיאוריות שלהן אכן עוזרות לילד המטופל אלא מתעסקים רק ב"התפחת הכיס". אין לי מושג ירוק איך זה נראה אצלך, יש לי מושג ירוק איך זה נראה אצלי ואצל הורים רבים שהיכרתי, אם דרך הפורום או דרך פעילויות אחרות שלי הקשורות בהפרעות קשב ריכוז ולקויי למידה. אני לא מכירה את הילד שלך, אבל אני מכירה את הפאתולוגיה של הפרעת קשב וריכוז, השיא שלה הוא בגיל העשרה, זה אינו ויכוח כי אם העברת מידע, את מוזמנת לקרוא על כך בעצמך במחקרים רפואיים. העיסוק ברפואה אלטרנטיבית אכן הפך ל"אין" פתחי בעצמך עיתון מקומי כל שהוא וספרי את המודעות של המכנים עצמם "מומחים אלטרנטיביים להפרעות קשב וריכוז" - כל נערה שלמדה יוגה שלושה ימים כבר מכנה עצמה מומחית, עובדה היא שמטפלים אלטרנטיביים שמכבדים את עצמם טורחים להציג תימוכין לשיטתם בדרכים שונות כמו אישור משרד הבריאות, האקדמיה, ועוד. לגבי הכפלת כמות הריטאלין - האם לרגע ישבת לחשוב שעם העלאת המודעות עולה כמות המאובחנים ולפי כך כמות הנוטלים את התרופה? אפרת

למעלה