שלום, אפשר שאלה?

eranch2810

New member
שלום, אפשר שאלה?

המתוק הקטן שלי בן שנה ו-7 חדשים, ילד פיכח שמבין הכל ומדבר המון (אומר כמעט כל מילה). בזמן האחרון הילד "מכה" אותי (רק את אמא!) כשכועס, לעיתים רחוקות גם את אבא ובימים האחרונים קורה משהו די מוזר - הוא מכה את עצמו - נונן לעצמו מכות בפנים כשכועס ולפעמים גם אומר: " נו-נו..." מה זה?????

eranch2810

New member
כן, הוא במעון

וכמו שאני מבינה במעון הוא ילד מקסים ומאוד עדין (למרות שבבית הוא שובב)

מיכלי MP3

New member
מהפליאה שהיתה בשאלה שלך

אני מבינה ש"נו-נו.." ומכות הן לא דבר שמקובל אצלכם - ולכן שאלתי לגביי הגן, יכול להיות שהוא למד את זה משם. ילדים קולטים דברים חדשים ולעתים ממהרים ליישם אותם בבית - ככה שאפשר לדעת מה עובר עליהם גם לפני שהם וורבליים מספיק כדי לספר. תשאלי את הגננת עם מי הוא מרבה לשחק, ותבקשי שהיא תשים לב להתנהגות מהסוג שתיארת אצל חבריו למשחק.

מיכלי MP3

New member
ומוסיפה

יכול להיות שזה לאו דווקא חבר, אלא שמישהו מציק לו שם והוא מוציא את זה בבית, שהגננת תבדוק מה קורה.

eranch2810

New member
זה לא ממש ככה

דווקא "נו-נו.." כן נהוג אצלינו, הוא יודע שעושים "נו-נו.." כשהוא עושה מעשה שאמא/אבא לא מרשים או נוגע במשהו שאסור לגעת אבל מכות ממש ממש לא.... שאלתי את המטפלת במעון אם היא ראתה שהוא עושה את זה והיא אמרה שלא.

מיכלי MP3

New member
היי שוב

אני שמחה שבגן הכל בסדר, ומציעה לך שברגע שהוא מרים יד כדי להכות אותך - להחזיק לו את היד ולומר לו שזה כואב ואת לא מרשה להכות. ולומר את זה בטון מעט יותר נמוך ממה שאת רגילה, לא בכעס אלא ברצינות. ולא להתעכב על זה יותר מידי כדי שזה לא יהפוך ל"אישיו", כי הוא לא מבין בדיוק מה הוא עושה - מבחינתו הוא רק גילה תגובה חדשה ומנסה אותה עלייך.

למעלה