שלום... אפשר להצטרף?

shaharc1

New member
שלום... אפשר להצטרף?

קוראים לי שחר, ואני בת 30, מעשנת מגיל 14 בערך.. ניסיתי זיבן - לא הלך.. ניסיתי לבד - לא הלך.. קראתי את הספר של אלן קאר - הפסקתי לחודש וקצת (הכי ארוך עד היום!) הלכתי לסדנא שלו - לא הלך... (הייתי באיזה 4 מפגשים, ועוד שיחות טלפון ופשוט לא עבד עלי) השבוע אמא שלי , שהיא מטפלת ברייקי, אמרה לי, רק תגידי כן, ותראי איך זה עוזר לך, אני אפילו לא צריכה להיות לידך.. אמרתי לה סבבה תעשי.. הקטע ההזוי פה, שיש לי ירידה גדולה בחשק לעשן, מה שמעולם לא קרה. מקרי? פסיכולוגי? גם אם כן לא אכפת לי.. אבל אני מתארת לעצמי שמה שאני מרגישה הוא זמני, ואני רוצה לעלות על הגל ולהפסיק לחלוטין לעשן. אז זהו.. תגידו בהצלחה, לא עישנתי מאתמול בערב (בדרך כלל סיגריה ראשונה של בוקר בסביבות 7 וחצי), מקווה לטוב! תודה על ההקשבה, מקווה למצוא פה אוזן (שלא רק לאלן קאר שייכת..) ומקווה בעיקר להצליח ולהשאיר את התקופה הזו מאחוריי..

ט י פ ט י

New member
בהצלחה

ואני מקנאה...פשוט לא מצליחה ומרגישה איך הן מחסלות אותי לאט לאט וביסודיות...ה

shaharc1

New member
אל תקנאי.. אני בדיוק באותו מצב תמיד

מרגישה שהן הורסות לי את החיים ולא מצליחה לוותר עליהן. כל לחץ בחזה אני סגורה על זה שיש לי סרטן, חיה בפחד ובסרחון. בעלי הפסיק לפני שנה וקצת לעשן - לבד. החלטנו שנפסיק יחד, אני הפסקתי ליום אחד, הוא עד היום לא מעשן .. אני לפעמים חושבת שאני פשוט בן אדם שלא יכול להפסיק לעשן
יש כאלה?? נקווה לפעם אחת מוצלחת ולתמיד! בהצלחה גם לך , ותודה

rramrram

New member
בהצלחה

הי שחר, זוכר אותך היטב מהסדנה שמח שהולך לך :) נשמח לעזור ולייעץ ללא קשר לאלן קאר כל טוב רמי אלן קאר

shaharc1

New member
הי רמי ../images/Emo140.gif

זה עדיין ממש מוקדם לשמוח.. אבל אני מקווה לטוב! תודה רבה על אז ועל עכשיו

ברוכה המצטרפת ../images/Emo13.gif

הי שחר, ראשית אני מורידה את הכובע על הנחישות ויכולת ההתמדה ! שנית, יופי שעכשיו את מרגישה שמשהו עבד עבורך ושאת מתקדמת לכיוון המיוחל. יצאת לדרך, תשמחי בה, לא הבנתי אם הפסקת או שאת מפחיתה. בכל מקרה, אם הפסקת, תקבלי את הימים הקרובים ומה שתעברי בהם בברכה, ותזכרי שהכי חשוב זה לא להדליק את הסיגריה הבאה. ויחד עם זאת, הנסיונות האינטנסיבים יכולים באיזה שהוא מקום להכניס גם לחץ שאינו תורם לתהליך. אם תרגישי שאת נחלשת צרי קשר. ואעזור ככל שאוכל. בהצלחה, בהנאה, ותתעסקי בלפרגן לעצמך (אני כבר מפרגנת לך

shaharc1

New member
איזה יכולת התמדה? ../images/Emo2.gif

לא הפסקתי ליותר מיום בחיים שלי... (חוץ מהפעם של הספר שהפסקתי לחודש ומשהו) למדי אותי להתמיד
שם הבעיה.. שעוד שעתיים הראש שלי יתחיל לעבוד הפוך - מה את עושה לעצמך? הוא ישאל.. זו לא תקופה נכונה והכל גם ככה נורא בעייתי ובלה בלה בלה.. ואז הולכת ההתמדה.. אני משערת שזה נקרא שהפסקתי.. כי לא עישנתי מאתמול בלילה.. העניין הוא שלא תכננתי את זה, פשוט קמתי בבוקר, ואמרתי יאללה, עושים ניסיון ומפסיקים.. אני מקווה שאני לא בדרכי לכשלון נוסף, כי אני כבר די לא מאמינה ביכולת שלי להפסיק, אבל מקווה להתבדות! הורגת את המפלצת הקטנה כרגע
אולי כדאי לקרוא שוב את הספר...

ההתמדה בנסיונות להפסיק ../images/Emo45.gif

תדמייני אותה כמשהו מאוד חלש וחסר כל כוח, הכוח היחיד שיש לה הוא הכוח שאת נותנת לה, ובינתיים היא ממררת לך את החיים, כמו שאמרתי, תהיי ממוקדת בלפרגן לעצמך, תתמקדי במה את עושה טוב, ואיך את מקבעת את הטוב, ופחות במה לא...(בהקשר של העישון כמובן) היא תנסה להחליש אותך (תעלה ספקות במוחך) ואת פשוט תצחקי
תנסי רק את זה בעקביות בימים הקרובים וספרי מה קורה

shaharc1

New member
עישנתי סיגריה ../images/Emo10.gif

אוף אני מרגישה כזאת אפס. מה, יכול להיות שלעולם לא אפסיק לעשן? שתמיד ארצה את הסיגריה למרות שאני לא באמת רוצה אותה?? אני מבינה את כל מה שאומרת השיטה של אלן קאר, כל כך מבינה, ויודעת בע"פ את המנטרות שלו ובכל זאת לא מצליחה לעבור את הימים הראשונים וכל כשלון כזה גורם לי יותר ויותר לתחושה שזה לעולם לא יעבוד מבאס...

עוגת

New member
אוי...

נו,נו,נו!!! אבל לדעתי לא מאוד נורא,תנסי כל פעם מחדש עד שתצליחי ואם באמת תירצי,את תצליחי. אני גם כל פעם ניסיתי בכל מיני שכנועים עצמיים,ממחר,מיום ראשון,מתחילת החודש ככה וככה ובלי סוף ותמיד מצאתי את עצמי עם סיגריה-עד שפיתאום,יום בהיר אחד,ת'אמת זה היה בלילה...בואי ואני אספר לך בדיוק איך זה קרה: נכנסתי לישון,התישבתי על המיטה,וקראתי לאלוהים שלי לשיחה(יש לי אלוהים משלי),וממש ביקשתי והיתחננתי אליו שיעזור לי לא לעשן ממחר,קצת הרגשתי נצלנית כי כל פעם שרע לי אני מבקשת מאלוהים עזרה ושטוב לי אני בכלל לא רואה אותו ממטר,אבל אלוהים הוא טוב והוא לא מתייחס לדברים האלה-הוא טוב לטובים, בקיצור מפה לשם, ממש התחננתי ורציתי לתת לו משהו בתמורה לזה שאם אני אצליח,חשבתי וחשבתי...הצעתי שאולי אני אתחיל לשמור שבת אם אני אצליח בעזרתו וישר שללתי את זה כי זה כ"כ לא אני ואני גם לא הכי מאמינה שזה מה שאלוהים רוצה מאיתנו,אז פשוט ביקשתי ממנו שיעזור לי לא לעשן יותר ואני בתמורה אשתדל לא לגעת בסיגריה... מה אני אגיד לך,כבר כמעט חודשיים שאני לא מעשנת,וכל כך כייף לי,הכל טעים לי ונעים לי. אז תמיד תנסי,מתי שהוא זה יצליח-כמובן שהסוד הוא לנסות באמת,עם רוב המאמץ!!! בהצלחה... ביי.

ek11

New member
היי שחר, תיכף יבוא הבוב ויעזור לך ../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אני כשלעצמי חכם מאד קטן, אבל................ אחרי 27 שנות עינוי (אני אומר עינוי כי אני מפחד מבוב אם לא הייתי פוחד הייתי אומר שאהבתי לעשן חחחח) הפסקתי בעזרת צ'אמפיקס תודה ששאלת.... נכון לעכשיו סגרתי 7 שבועות של שכרון חושים. זה כייף זה כדאי זה חיים. נכון אני לא אשקר שלפעמים אני מתגעגע (בוב בלי שאלות למה בדיוק הגעגועים? לא יודע להסביר)...אבל מחזיקים מעמד. בכל מקרה לדעתי הכי הכי חשוב זו המוכנות העצמית שלך, אם היא לא קיימת שום שיטה לא תועיל. בהצלחה למרות החטא שעשית אחרי שעה...

shaharc1

New member
הי למה שעה?!

זה היה איזה 3 שעות... ולצערי אני כבר לא על אחת. אני סתם כשלון בהפסקת עישון
כנראה שלא כולם יכולים, או אולי לא כדאי לנסות לבד.. ובאמת כדאי ללכת לבקש כדורים

איזה חפרן זה הבוב הזה!../images/Emo3.gif

אתה יודע למה אני חופר? זה לא קשור ל"שיטה של אלן קאר" עבורי זו לא היתה שיטה בכלל אלא האמת מאחורי העישון!!! וכאשני מבין את האמת על משהו אני משנה דברים ביתר קלות ולהפוך ל"לא מעשון" זה פשוט שינוי! ואני בטוח שכל בן אדם יכול להבין ויכול לעשות את השינוי!

shaharc1

New member
אני מקנאה בך..

לי אין אלוהים שלי שאני מדברת איתו.. אולי יש אבל אין בינינו דיבור.. וכיף לך שהכל טעים לך ונעים לך ובאסה לי שאני לא מצליחה להכניס את הראש שלי לעניין הזה בעקביות.. ובכלל , מי רוצה להפסיק לעשן ערב אחד לפני סוף העשור?? מה חשבתי לעצמי.. אולי אני אנסה ב 1.1..

ek11

New member
שחר

כל העניין הזה של תאריכים סוף שנה תחילת שנה, עזבי אותך מזה. זו נכונות או מוכנות או משהו באמצע, אם אין את זה הסיכוי להצלחה נמוך, אם יש אז בתוספת עזרה, חוג, קורס, כדורים וואט אבר, זה יצליח...

למעלה