שלום, אפשר להצטרף?

lilu1108

New member
שלום, אפשר להצטרף?

שלום לכולם, אני חדשה כאן. אני אמא לילדה בת שנתיים, שהולכת למשפחתון מאז שהייתה בת שמונה חודשים. אני עובדת כל יום עד ארבע, ובעלי מגיע בדרך כלל בערב (כשאני נתקעת בעבודה הוא מוציא אותה), ועד היום (למרות מהמורות רבות בדרך) הסתדרנו. הקטנה מאוד אוהבת את הגן, ואחרי הצהריים אני מקפידה לקחת אותה לחוגים, להצגות או סתם לגן השעשועים השכונתי. אני מצטרפת לפורום, כי לפני ימים אחדים נתבשרתי שקיבלתי תפקיד שחלמתי עליו זה זמן רב. עד פה הכל טוב...הבעיה בכל העניין הזה שהשעות של התפקיד הזה הן בעייתיות ביותר - כל יום בין שלוש לשמונה וחצי בערב (!!!). בהתחלה - הייתי בטוחה שאין לי כל אפשרות ללכת על זה, אבל ככל שדיברתי על זה יותר עם האנשים הקרובים אליי, התחלתי לחשוב שאפשר ליצור סידור - שמצד אחד אני אראה את הילדה ומצד שני אני אצליח לעמוד בדרישות התפקיד החדש. חשבתי על כמה אופציות ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם: חשבתי שבחלק מהימים הילדה לא תלך לגן ותהיה איתי עד הצהריים - היתרון הוא שנוכל ללכת לחוגי בוקר ולבלות יחד כ - 7 שעות, החסרון הברור הוא שאני עשויה לבלבל את הילדה וכשהיא תקום בבוקר היא לא תדע עם היום הולכים לגן או נשארים בבית עם אמא, וחסרון נוסף - יהיו ימים שאני לא אראה אותה כלל. האפשרות השניה היא - שכל יום אקח אותה מהגן בשתיים עשרה, והיא תהיה איתי כשעתיים וחצי, עד שאצא לעבודה - היתרון של האופציה הזו היא הקביעות (היא תדע שכל יום אמא באה לקחת אותה מהגן בצהריים ואנחנו מתראות כל יום), החסרון הוא, שבזמן קצר כזה אי אפשר ללכת לחוג או לפעילות כלשהי אחרת. אז חשבתי אולי לשלב בין שתי השיטות - רק יום א' לא לקחת אותה לגן (להאריך לה את הסופ"ש), ואז יומיים נוספים להוציא אותה בצהריים מהגן... אחה"צ היא אמורה להיות - יום אחד עם אבא, יום אחד עם סבתא ושלושה ימים נוספים עם מטפלת. אני פונה אליכם, כי יש לי המון חששות ואני מפחדת מאוד לפגוע בילדה. לכן, אשמח לשמוע - האם יש פה מישהי במצב שלי? האם יש לכם רעיונות / מחשבות/ דעות לגבי סדר היום העדיף? האם יש למישהי המלצה על מטפלת מאזור המרכז? אשמח לשמוע מכן, ותודה על הכנסת האורחים.

ngנוצה1

New member
אוי , קשה , בחיי, זו דילמה דילמה

קודם כל את באמת חייבת להחליט האם את מוכנה לסוג עבודה כזה עם כאלה שעות , כי בכל ואריציה של סידור שתבחרי את או תבלבלי את הילדה (אופציה א' שנתת) או לא תשכי ליותר מכמה שעות איתה (אופציה ב' + ג). וחשוב האם סידור זה יפגע בילדה , לדעתך. אני לא מביעה דיעה , ולא מנסה לעשות לך נקיפות מצפון , כי יש הרבה אמהות שרואות את הילדים שלהם רק בסופ"ש, (מצבך יהיה יותר טוב), אולם את צריכה לחשוב בינך לבין עצך , איך תחיי עם כל החלטה שתקחי. מצטערת שאני לא מיעצת רק נותנת לך נקודות למחשבה. המון הצלחה בכל החלטה שתקבלי. ואגב ברוכה הבראה בצל קורתנו.

lilu1108

New member
שלום לך!

אכן דילמה קשה ביותר... אני כבר אחרי שלב קבלת ההחלטה לנסות ועשות את זה - עכשיו אני רק צריכה למצוא את הדרך הטובה ביותר וכזו שתפגע הכי פחות בקטנה. תודה לך על ההשתתפות ועל איחולי ההצלחה!

ברוכה המצטרפת אלינו ../images/Emo140.gif

אכן, דילמה לא פשוטה, אבל אני חושבת שאחד הדברים שצריכים להנחות אותך הוא להקנות לילדה סדר שבועי קבוע ומובנה, ולא לבלבל אותה יותר מדי. ילדים מסתגלים מהר מאוד לשינויים ולמצבים שונים, וכל עוד תדאגי שאתן נפגשות ומבלות ביחד מספיק - כל מה שתבחרי יהיה בסדר. אני הייתי הולכת על האופציה של להוציא אותה מהגן קצת יותר מוקדם ולהיות איתה. לא נורא כל כך אם היא לא תהיה בחוגים. במילא היא קטנה מדי. ככה תוכלו לבלות כל יום כמה זמן ביחד, עד שתצטרכי ללכת לעבודה. בהצלחה!

lilu1108

New member
תודה רבה!

תודה על קבלת הפנים החמה, שמחה להיות כאן.

כמעט במצבך...

העבודה שלי היא אחה"צ, אומנם לא כ"כ הרבה שעות ויש שנים שגם לא עבדתי 5 ימים בשבוע. מבינה מאוד לליבך ואת הדילמה ובגלל זה הבת שלי עד גיל 3 הייתה איתי בבית ולא הלכה בכלל לגן. השלמתי לה את "חסך" החברה במפגשים בבוקר עם אמהות וילדים שלא הלכו לגן... כשבתי נכנסה לגן, לא הכנסתי אותה ליום ארוך, והשגרה כזאת שישבנו לאכול ארוחת צהריים יחד, דיברנו וקישקשנו... נכנסנו למיטה עם כמה ספרים, ישנו קצת צהריים ביחד וככה היינו יחד צמוד צמוד ב3 שעות לפני שיצאתי לעבודה. ולמקרה שלך - אני הייתי מוציאה אותה מוקדם מהגן כל יום ובימים שבא לך להיות איתה יותר - למשל אם לא ראית אותה יום קודם בגלל העבודה - לא הייתי שולחת אותה לגן ומעבירה איתה את הבוקר בכיף... לא חושבת שחייב להגדיר שבימים מסויימים היא לא תלך לגן ותשאר עם אמא... זה לא יבלבל אותה, דווקא יהיה לה כיף... תהיה לה שגרה לא צפויה....

lilu1108

New member
שלום לך ותודה

אני מאוד שמחה לשמוע ממשהי שכבר עשתה את זה ויודעת שזה אפשרי. זה מאוד מקל עלי את המחשבה, שאפשר לעבור את התקופה הזאת בשלום ומבלי לשבש לילדה את החיים יותר מדי. אני בהחלט אשקול יותר ברצינות האפשרות של להוציא אותה כל יום יותר מוקדם מהגן, כדי ליצור לה סדר יום קבוע וגם כדי שנתראה בכל יום. שוב, תודה לך שמחתי להכיר

למעלה