שלום אפרת ונחמה

• פותח הנושא obi
  • פורסם בתאריך

obi

New member
שלום אפרת ונחמה

אני מודה להתיחסותכם האדיבה. ואני מתנצל על האחור.. הפורום פה מתנהל בקצב.. אני מפרט פה קצת יותר מתוך האבחון אני אשמח אם יהיה לכן מה לומר. בקשר לקשב וריכוז. היו 4 סעיפים באבחון ב 3 מתוכם הציון הוא בתחום הנמוך של הממוצע חוץ מ´אנפורמציה קולית מלולית´ שם זה בתחום הגבוהה של הממוצע. באבחון היו עוד 3 תחומים חוץ מהמלןלי והקשב. היה תחום חשבוני שהציון הכולל בו היה ממוצע גבוהה. תחום צורני- גבוהה ביותר. ותחום זיכרון- ממוצע נמוך גם שם היה הבדל גדול בין ´כושר שליפת מידע´ -נמוך, לבין זיכרון חזותי מושהה -גבוהה ביותר. בהמלצות האבחון תורצו הציונים הנמוכים ברצוני להשיג תוצר גבוהה כך שתיקונים והתעקבויות מיותרות באו על חשבון ההספק. אנילא הרגשתי כך בכל אופן לא הרגשתי בשאיפה שכזו ואכן בהכתבה התעקבתי בתיקונים אבל ראיתי בהם הכרחיים ולא מיותרים או קוסמטים. ביום יום הייתי מקריב מההבנה אם הייתי יכול לקרוא בקצב מהיר יותר מבלי לפספס את העיקר. כשאני קורא אני מרגיש שאני שוחה בנוזל סמיך שעושה את המאמצ גדול מאוד ואת ההתקדמות קטנה מאוד. שלא לומר ספרים עבי כרס מרתיעים אותי מאוד גם אם הם נראים לי מעניינים מאוד. השתתפתי גם בסדנא לשיפור אסטרטגיות למידה שיושמה בה גם שיטת פויירשטיין. אני יכול רק לומר שאותה שנת לימודים שאחרי הסדנה הייתה השנה הגרועה ביותר שהייתה לי (למדתי 3 שנים הנדסת חשמל ומחשבים באונברסיטה) והיום אני בחופשת לימודים כי הרגשתי שאני חייב פסק זמן מכל זה. האם יש טעם לעשות אבחון נוסף במקום אחר? ומה אני יכול לעשות אם מצבי בלימודים קשורבכל מה שתיארתי ואני אפילו לא יודע מה זה. אני לא יודע אם בשנה הבאה אני אחזור ללמוד או לא. צברתי המון חובות לימוד ואני מרגיש שכל העסק נדבק כמו מסטיק ולא רוצה להיגמר עם כל ההשקעה והמאמץ . obi

אובי היקר!

מה שלא ציינת זה איזה אבחון עשית, על ידי מי? בבית הספר? פרטי? מה לגבי נוירולוג? חסרים המון פרטים, אם תוכל (בקצרה
) לספר אילו אבחונים עברת נוכל לעשות צעד קדימה. אפרת

obi

New member
פרטים

האבחון נשא את הכתרת : דוח אבחון ליקויי למידה. בחתימת המאבחן היה כתוב: מומחה-מדריך בפסיכולוגיה שיקומית.וגם היו מ"ר ומ"מ. המכון נשא בתואר מכון נוירופסיכולוגי לאבחון טיפול ושיקום. את האבחון עשיתי מטעם דיקן בסטודנטים ,שאחראי על הטיפול בסטודנטים ליקויי למידה. הדוח וההמלצות הופנו לדיקן ולא היו מכוונות אלי, המאובחן. המבחנים שנעשו ע"פ דוח האבחון: מבחן מ"ם, בדיקת קצב קריאה דמומה. בדיקת קצב קריאה בקול. מבחן הבנת הנקרא. בדיקת קצב כתיבה. מבחן ריי - AVLT. מבחן כמויות. מבחן משואות. מבחן סדרות. מבחן זיכרון לוגי WMSR. מבחן מטריצות RAVEN. מבחן ריי- תבנית מרכבת. מבחן סימן-מספר WAIS-R. מבחן פקידות. מבחן זכירת ספרות WAIS-R.

למעלה