שלום אנ"ש יקרים

Lavender Moon

New member
שלום אנ"ש יקרים

בס"ד זה מרגיש כמו סלע כבד שנמצא אצלי בלב ואני כבר לא יכולה לסחוב אותו...אני בעצבות! אני בעצבות כי אני רחוקה מהשם יתברך ואני רוצה כל כך רוצה אותו אבל...אני כאן בשממה הזאת מביטה ולא מוצאת את הקב"ה לידי...והלב שלי שבער עד לא מזמן כאש שהיתה שורפת כל שטות ושקר שהתקרב אלי...כבתה... וזה מעציב אותי עד מאוד... ופתחתי את ליקוטי עצות ורבנו אמר לי..."אריכות אפיים....לא להתבלבל...לסבול הכל..." סבלנות! - אני מנסה...אבל הימים עוברים ואז שבועות...ואני עדיין כאן!!! ואני יודעת! להיות בשמחה תמיד! במילי דשטותא אם צריך! ורק שעה אחת לבכות על הגלות אבל...אני לא מצליחה!!! חסידת ברסלב עצובה עוד לא ראיתי....רק עכשיו במראה בעצם.... ואני לומדת רפואה (שלמה) וכל פעם שאנחנו מטפלים אחד בשני שואלים אותי לפי הסימפטומים "למה את בצער?" ומי יבין בכלל?? איך "הם" יבינו מה זה הצער הזה של להיות רחוקה מהשם?

ספר המדות פיתרון

לכול:על ידי צדקה בלב שלם בא לידי שמחה.על ידי עצות טובות שתתן תזכה לשמחה וכו` בקיצור ספר המדות אות ש` שמחה זה הפיתרון לכולם.

נשמה טהורה!

בס"ד כולם, ממש כולם פה יכולים להבין אותך. דעי שכל עם ישראל שרוי עכשיו בצער גדול ועצבות (ואם את חושבת שאת היחידה, אז לי כבר יצא לראות כמה וכמה חסידי וחסידות ברסלב ע-צ-ו-ב-י-ם!). את בעצמך יודעת מה קרה. זה פשוט וקורה לכולנו: התרחקת מה'. לא נעים בכלל. אני שואלת אותך רק שאלונת קטנה (אל תרגישי שאת צריכה לענות לי. תעני לעצמך): כמה את באמת מדברת עם הבורא? (סיפרת לאבא שאת מתגעגעת אליו? אמרת לו: "אל תסתר פניך ממני"? אמרת לו: "הסתרת פניך הייתי נבהל"? אמרת לו: "אבא, אני אוהבת אותך"? ביקשת ממנו: "אבא, תחבק אותי בבקשה"?). אני נותנת לך מירשם בדוק ומנוסה, וה' הטוב והרחמן יעזור לך: עצות "לא תעשה" אחת: אל תנסי לצאת מהעצבות. עצת "עשה" אחת: תאמרי תודה לאבא שבשמים על כל דבר. אפילו על הדברים הכי פיציים. (לדוגמא: אם אכלת ארוחת בוקר, תגידי: אבא, תודה על הלחמניה, המלפפון, הקוטג', הצלחת, שעשיתי נטילה, על המלח, על השמן זית, שברכתי המוציא, על השתיה, וכו' וכו' וכו'). פשוט תאמרי תודה על הכל. אני מבקשת ממך להתמיד רק בזה. ואיך אומרים הגדולים, בשריני בשורות טובות. ה' אוהב אותך.

levtahor13

New member
../images/Emo23.gifאחותי, תנסי את זה../images/Emo23.gif

בס"ד השיעורים האלה הרימו הרבה אנשים שהיו ב- DOWN ובמצבים נפשיים קשים ביותר - דרשות נבחרות של הרב אליהו גודלבסקי שליט"א. תחזיקי מעמד אחותי! את חשובה לכולנו והכי חשובה לבורא עולם שנמצא הכי קרוב אלייך ואוהב אותך תמיד איך שאת! "סימכו על כוחי"- תזכרי תמיד שאת בידיים
של רבינו הקדוש ותסמכי על כוחו הגדול!!!

gdisrael

New member
תגובה :

שלום ירח-לבנדר, 1) ראיתי שנתנו לך עצות כגון "פתחי את ספר ליקוטי-עצות", אני לא רוצה להיות גס-רוח, וחלילה לא לפגוע בכבוד רבנו הקדוש, אך לא ניתן להגיד לאדם לפתור בעיה שלו בכך שיפתח ספרי רבנו, ודאי, זה מועיל, מועיל מאוד, ופעמים רבות עוזר לחלוטין, אולם טרם נתקלתי ברב שפניתי אליו בבעיה הוא אמר לי "לך לספרי רבינו ואל תעשה דבר מלבד זאת", תמיד קיבלתי תשובות ועזרה, ובנוסף כמובן מפנים לספרי רבנו. לפעמים הבעיות עמוקות ונרחבות וודאי וודאי שכל הפתרונות נמצאים בספרי רבנו הקדוש צי"ע זיע"א, אלא שלא כל אחד יכול לדלות את העצה בשבילו וגם אם יכול לפעמים שבור בכדי לעשות זאת ובשביל זה יש רבנים, חברים וכיוצא בכך, הרבה שליחים למקום. אני מתנצל ומבקש מחילה מהשי"ת ומרבנו הקדוש אם פגעתי בכבוד השם ובכבוד צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבנו נחמן בן שמחה בן פיגא מברסלב זיעש"א. אשמח לשמוע מהי דעתכם. 2) כפי שכתבתי לעיל, ניתן להתייעץ עם רבנים וחברים. 3) כותב רבנו הקדוש שירידה תכלית העלייה, זאת אומרת, הפסגה והשיא של העלייה היא דווקא הירידה. יותר מכך, הוא כותב שרק שאדם מרגיש רחוק מהשי"ת אזי הוא קרוב מכיוון שאם אדם מפניהם שהשי"ת הוא אין-סוף היאך ניתן להיות קרוב לאין-סוף, ותמיד יש לאין לעלות ולאין להתקדם, ורק שאדם מבין זאת הוא למעשה קרוב יותר לשי"ת. (מזיכרון, אל תתפסו אותי במילה). 4) כפי שכתבת, רבנו אמר לנו שאריכות אפיים זהו כלל גדול בעבודת השם. הבא להטהר אומרים לו המתן, לפעמים ההמתנה יכולה לקחת גם שנים, אולם אין אנו נצרכים לתלות את השמחה והאושר שלנו באותה הטהרה, וכן לא את הקרבה לקב"ה. אם כרגע טרם נטהרת אזי זה זה רצון השם יתברך. 5) כפי שהציעו לך יש את הדרשות המחזקות והמרגשות של הרב גודלבסקי שליט"א צי"ע. 6) לא בלבד מילתא דבדיחותא אם צריך, אלא שרבנו אמר שלרוב ניתן להגיע לשמחה ע"י מילתא דבדיחותא, איני יודע מה נשים יכולים לעשות אמנם אצלנו מילתא דבדיחותא זהו דבר שמפקידים עליו מאוד (בלי להגזים ולהפוך זאת לליצנות). גם דברים אלו כתבתי מזיכרון ויתכן והם אינם מדוייקים בעליל. 7) הם לא יבינו והם לא צריכים להבין. את בכלל לא צריכה להגיד "רחוקה מהשם", חבר שלי סיפר לי ששאל את אחד הצדיקים, איני זוכר מה הוא שאל, אבל זה היה משהו בנוגע ל"למעלה" ו"למטה" והוא ענה מי אמר לך שיש למעלה ויש למטה יש השם. בן אדם לא יכול לדעת אם הוא רחוק וקרוב מהשם, וראי מה שכתבתי למעלה. נהפוך הוא, תגידי אדברא, עכשיו השם עה אותי רחוקה ממנו, אבל זה רצונו, ואני רוצה שרצונו יתקיים, ולכן אני מאושרת כי זהו הוא רצונו.

Lavender Moon

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

בס"ד תודה לכולכם על העצות הנפלאות והדיבורים. נכנסתי לכל לינק ששלחתם וכל עצה קיבלתי בחיבוק... אחי ואחיותי הקדושים תודה! שהשם יברך אותכם בכל מכל כל! כל הברכות שכתובות בתורה! אמן כן יהיה רצון! בזכות רבנו הקדוש רבי נחמן בן פיגא זצ"ל אתמול הלכתי לשיעור של תלמיד של הרב ברלנד!!! לא הייתי בשיעורים בחודש וחצי האחרון ואז הבנתי מה היה לא בסדר, הייתי כל כך שקועה בלימודים ומבחנים ולא הלכתי לשיעורים, רק עכשיו אני מבינה את מעלת השיעורים האלה ואת ההשפעה שלהם עלי. בלעדיהם אין לי חיות!!! בלעדי דיבורי רבנו אני הרגשתי כאילו מים הגיעו עד נפש חס ושלום ולא היה לי אויר והעולם הזה הכניס אותי לצימצומים ובילבולים והרגשתי כל כך רחוקה מק'...אני מסכימה איתך gdisrael אין רחוק קרוב למעלה למטה! אבל יש מסכים והסתרות וכמובן הכל מהשי"ת! אבל קשה לשמוח בדין שכזה. אמרתי פעם לרב טורג'מן שכואב להיות בהסתרות האלה!!! כואב לאהוב כל כך ולהיות "רחוקים" והוא אמר לי בעיניים עצובות אהבה כואבת. אבל אני מניחה שזו הגלות וזה התיקון ולא סתם רבנו אמר שאנחנו חייבים לדבוק ביחד לחזק ולהתחזק מעכשיו אני על שיעורי רבנו כמו אינפוזיה! בעז"ה! ונראה לי שהגיע הזמן "לעשות לי רב" שוב תודה לכולם על החיזוקים....אין על עם ישראל!!!

Sparklina

New member
ירח לבנדר- חשוב ללכת לשיעורים + ../images/Emo26.gif

חשוב להאזין לשיעורים (ועוד יותר חשוב ללכת- כי אין כמו צפייה בשיעור בזמן אמת וראיית פני המרצה). גם אני עמוסה עד מעל לראש, ובעבר היו תקופות שמרוב עומס לא הלכתי לשיעורים, לא האזנתי לשיעורים, ובאמת הרגשתי ירידה חדה מאוד ברמת האנרגיה, החיות ומצב הרוח. למרות העומס- את חייבת ליצור לעצמך מסגרת. להגיד לעצמך (למשל)- פעם ביום אני שומעת שיעור. או כפי יכולתך. להגיד שבתדירות X תלכי לשיעורים מחוץ לבית. צריך להתחשב בעומסים, ולא להקשיח את לוח הזמנים, אבל לפחות שיהיה לך מינימום שעליו את מתחייבת (בלי נדר ובעיני עצמך). תרשמי אפילו ביומן. בתאריך כך וכך אאזין לשיעור וכו'. כך שאפילו בזמן עומס גדול יהיה לך מינימום (שעליו תוכלי להוסיף, כמובן) שיחזיק אותך. תקבעי לך "עיתים לתורה". בנוסף- אני אוהבת בתחילת כל פעילות, גם אם זה לימודים, להדליק נרות לזכר צדיקים- זה לא בא כלל במקום שיעורים, אבל זה נותן נקודת חיבור רוחנית גם כעוסקים במשהו אחר. צריך להקפיד על כללי זהירות- להמנע מלשים ליד החלון. להמנע מךשים ליד ניירות. להזהר- חלון פתוח יכול להעיף ניירות מקצה החדר על הנרות. להניח נרות על צלוחית וכו'. אני מדליקה נר ובכל הדלקה אומרת "הריני מדליקה נר לזכר ________ ולהתחברות עם נשמתו (או נשמתה- אפשר להדליק לזכר צדיקות, כולל אמהותינו הקדושות). ואני מבקשת שהקב"ה, בזכות הצדיקים והדלקת הנרות, יברך את מעשי ידי היום. כמובן שהרבה יותר ראוי לבקש על דברים רוחניים, אבל נראה לי (לא שאני סמכות בעניין או מבינה גדולה) שמותר לבקש גם על הגשמיות, וחוץ מזה- זה עוזר לי להכניס מימד רוחני גם למשהו כמו לימודים.

למעלה