שלום אנשי מרצ!

מגיקל

New member
שלום אנשי מרצ!

שלום לכולם, שמי מגי. אף פעם לא הייתי בנוער מרצ, אבל ביליתי איתם שעות רבות בצמתים בנוער העבודה... רציתי לשאול אתכם שאלה: אני תמיד הייתי גאה בדעות שלי, לא הייתה לי בעיה להצהיר שאני שמאלנית וכל זה, ופתאום לא ממש בא לי לנהל שיחות פוליטיות עם אנשי ימין, כי מעצבן אותי לגלות שתכל´ס במלא דברים הם צודקים. וזה ממש משגע אותי, מה, נהייתי ימנית?!?!?!? אתם לא מרגישים לפעמים שבגלל כל המצב הדעות שלכם הולכות ימינה? אשמח לקבל תגובות!!! (דרך אגב, מישהו יודע באיזה תאריך בדיוק העצרת לזכר רבין? תודה!!!)

^Meri^

New member
מגי...

דבר ראשון, בקשר לעצרת, היא ביום שבת לא הזה, אלא הבא... יש גם ביום שני עצרת של הצופים(מי?אני אמרתי את זה?:)) עכשיו..בקשר לשינוי דעותיך...זה שאת מסכימה עם חלק ממה שאנשי הימין אומרים, אין זה עושה אותך בנאדם רע...זה בסה"כ עושה אותך בנאדם מקשיב, ואינטילגינט מספיק כדי להקשיבה לדעות שונות ממך וללמוד מהם... אם את רואה שאת מסכימה יותר עם דעות שונות משלך, אז תלכי אחרי מה שאת מרגישה...אולם, רק שתדעי שאני אכן יודעת על מספר שמאלנים, שמסכימים עם כמה דברים של אנשי הימין אבל נשארים שמאלנים בהגדרתם, מהסיבה היחידה שימין ושמאל(רק חול וחול..חיחי:)) זה לא רק מה דעתנועל הפלשתינאים...זה גם כלכלה, איכ"ס ועוד ועעוד... אבל את תמיד יכולה ללכת לפעולה של נוער מרצ בסניף הקרוב לביתך, ולנסות לגלות את דעותיך האמיתיים בנושאים מגוונים...ככה אולי תדעי מה באמת את חושבת...:)

מגי...

אני מצטרף לדעתה של מרי, זה שאת מסכימה עם אנשי ימין בכל מיני דברים לא עושה אותך לימנית... תראי אותי, אני נחשב ימני, ועדיין יש דברים רבים בהם אני מסכים עם השמאל... חשוב מאוד להקשיב לאחרים וללמוד מהם, כי בשתי הדרכים ישנו צדק... מה כן, אל תקשיבי למרי בקשר לפעילויות בסניף מרצ! זאת פעולת מסיון-מרצניקית!! :) (אני צוחק, אני צוחק, תרגעו) ובכל מקרה, אם תהפכי לימנית, נקבל אותך בזרעות פתוחות... :)

^Meri^

New member
אף פעם לא הייתי מסיונרית, וגם אין

לי כל כוונה להתחיל עכשיו..אני באמת חושבת שפעולות גורמות לחשוב...ולחזק דעה לכל כיוון שהיא לא תהיה... אבל שיהיה... עכשיו מתחילה המלחמה על מגי:)

Aeroguy

New member
כן, מגי.

טיעוני אנשי הימין מבוססים על העדפת האדמה על האדם והעדפת אנשים מלאום א´ על לאום ב´ וכאשר חושבים על המצב בסטנדרטים כפולים, כמו שהקונסנזוס בארץ מתייחס אליהם, וכמו שהתקשורת המגוייסת לצבא האימפריאליסטי הישראלי, קל ליפול לזרועות הימין. מפלגת העבודה כבר נפלה לשם מזמן, ואל לא יוכח לי אחרת, אפילו מרצ בדרכה לשם. לא סתם הזמין שרון את העבודה לחבור לליכוד בבחירות הבאות: אין בינהם שום הבדל. וכל עוד מרצ שותקת לנוכח המצב בשטחים, גם היא תוכל להצטרף. "פטריוטיזם- המחשבה שהמדינה שלך הכי טובה והכי צודקת מכיוון שאתה נולדת בה"

aaa123

Member
העדפת אדמה על אדם הם לא טיעוני

כל הימין. חלק מטיעוני הימין הם פשוט שויתור על שטחים לא יביא בטחון ויביא רק למלחמה. אני מאמין שאילו האנשים היו באמת מאמינים שחזרה לגבולות 67 תוביל לשלום אז רוב העם כולל חלק רציני מאלו שמגדירים את עצמם ימנים היה תומך בחזרה לגבולות 67.

Aeroguy

New member
זה ההבדל:

לומר "לחזור לשטחי 67 כי זה יביא שקט" זה תפיסה של עשות מעשה רק מכיוון שאנחנו נרוויח ממנו. לדעתי אנו צריכים לצאת מהשטחים בלי כל קשר ל"האם המדינה הפלשתינית תחייה אתנו בשלום", ולו רק כי שהותנו שם ומעשנו שם חוצים את כל קווי המוסר וגורמים לפגיעה קשה בזכויות אדם בסיסיות וחיי אדם. חוץ מזה, שאני אכן מאמין שחלוקה ש-ו-ו-ה של השטחים, שתבוא מתוך משא ומתן של שווים (וזה החטא של כל ההסכמים עד היום), תביא את השקט והשלום המיוחלים כל-כך.

aaa123

Member
קודם כל אם המעשים שלנו לא מוסרים

אז אפשר לשנות את המעשים בלי לצאת משם. דבר שני הוא שכלל לא ברור ששהותנו שם גורמת לפגיעה קשה בזכויות בסיסיות וחיי אדם. ניתן לטעון שבדיוק ההפך,ואם לא נהיה שם עלולה להיות שם פגיעה קשה בזכויות אדם בסיסיות וחיי אדם בלי שנוכל להתערב כדי למנוע אותה.

Aeroguy

New member
השהייה עצמה היא בלתי מוסרית

השהייה עצמה של צה"ל בשטחים, ושל המתנחלים כאוכלוסיית מיעוט עם צבא משמר פרטי ששומר רק עליהם, יוצר פגיעה חמורה בזכויות אדם בסיסיות בשטחים. אשליית "הכיבוש הנאור" נמוגה לה מזמן.

aaa123

Member
אין לי ויכוח על זה שהדרך בה

התייחסנו לערבים בשטחים היא לא מוסרית,אבל זה לא אומר שהשהייה עצמה היא לא מוסרית. 1)אי שהייה שלנו בשטחים יכולה גם ליצור פגיעה חמורה בזכויות אדם בסיסיות בשטחים ,וזה תלוי בגורם השולט שם. אם אנחנו יוצאים מהשטחים בידיעה ברורה שהגורם השולט שם יפר את זכויות האדם אז אני לא רואה מה כל כך מוסרי ביציאה שלנו מהשטחים. 2)היחס שלנו לערבים הוא לא תוצאה בלתי נמנעת של השהייה עצמה,ואני חושב שיש בהחלט מקום לתקן יחס זה. 3)הצבא בשטחים אמור לשמור קודם כל על המתנחלים כי הם נמצאים בסכנה כאוכלוסית מיעוט אבל לא רק עליהם והוא אמור לשמור גם על הערבים הנמצאים בשטחים. אני לא מתכוון להכנס לוויכוח על השאלה אם צריך להקים התנחלויות נוספות אבל נראה לי שצריך להיות לך ברור שפינוי התנחלויות קיימות הוא דבר שפוגע בבני אדם(כמו שאתה בודאי נגד טרנספר לערבים שחיים בתחומי הקו הירוק למרות שאנו מדינה יהודית).

פישוט תפיסת העולם הימנית

קל מאוד לפשט את הדברים ולשלול את תפיסת העולם הימנית כתפיסה גזענית-פאשיסטית. ראשית, העדפת האדמה על האדם קיימת בעיקר בחלק הרדיקלי של הימין ובודאי לא מאפיינת את הימין כולו. מרבית הטיעונים בהם נתקלתי נגד תהליך שלום הם שמירה על חיי אדם (בהנחה שתהליך שלום מוביל לאובדן חיי אדם). העדפת אנשים מלאום א´ על לאום ב´ בהחלט כן מאפיינת את הימין, אבל גם את השמאל הציוני ובעצם כמעט את כל הקשת הפוליטית בישראל ובפלסטין - למעט שמאל רדיקלי ישראלי ואולי מספר תנועות פלסטיניות. פישוטים מהסוג הזה גם לא מתיישבים עם השאיפה ליצור נורמות מחשבה רציונאליות ופלורליסטיות, וגם לא משרתים את הנסיון לשכנע אנשים שהתפיסה הימנית מוכיחה את עצמה ככשלון חרוץ והרסני... אגב, מרצ מפלגה מסורסת אבל אני לא משוכנע שהיא באמת שותקת...

מגיקל

New member
תודה! אבל אני כבר לא בנוער עבודה...

דווקא חשבתי על להצטרף לנוער מרצ, יש לי ידידים שהם שם כבר כמה שנים, אחד מהם בשנת שירות של נוער מרצ וכבר מזמן מנסה לשכנע אותי...
וחוץ מזה, אני מסכימה עם הרבה עקרונות של המפלגה, כמו השוויון כלפי נשים וה"מלחמה" בכפייה הדתית. אבל בקטע המדיני, נראה כאילו שמרוב שמרצ מנסה להיות הומנית ומוסרית כלפי אחרים (הערבים), הם שוכחים שאצלנו יורים על מכוניות ומפוצצים דיקוטקים ופיצריות... אוף! בבחירות הבאות אני אמורה להצביע פעם ראשונה ובאמת שאין לי מושג מה להצביע! Aeroguy, אתה אומר שאנחנו צריכים לנהל משא ומתן כשווים, אבל אתה באמת חושב שיש עם מי לנהל מו"מ? שהצד השני מעוניין בסיום הסכסוך כמונו? לצערי אני לא כל כך בטוחה...

למעלה