שלום אנשים!

Montoya

New member
שלום אנשים!

חג שמח! לאחרונה קראתי באתר ONE בחלק של "המשקיפים" על כך שספורט מוטורי מקצועני אסור על פי החוק בארצנו הקטנטונת... יש לי שאלה: באמת??? ולמה לכל הרוחות?... ומה ניתן לעשות בנידון? ואם הוא באמת אסור על פי החוק אז איך מתקיימים כל מרוצי הקארטינג בארץ? (בנחשונים או בנתניה למשל). תודה מראש... מונטי

בוא אני אספר לך משהו...

יש לי שאלה קטנה לשאול אותך. ראית פעם מישהו שנפצע או נפגע או נפטר (חס וחלילה) בקארטינג? הכוונה שלהם הייתה לראלי ספרינט (אם אתה יודע מה זה) וכו´, לא לקארטינג! אם אתה רוצה לדעת עוד על קארטינג תיכנס ל-www.karting.org.il ותילחץ על "העמותה" ותקרא כל מה שצריך כדי להבין למה הקארטינג בטיחותי ומרשים להתחרות בו בארץ. זיו, יודע כמעט הכל על קארטינג (כ-מ-ע-ט ה-כ-ל-!).

Montoya

New member
עכשיו מה הקשר?

אתה רוצה להגיד שקארטינג זה לא ספורט מוטורי? לידיעתך אני בעצמי התחרתי בקארטינג ויודע עליו מספיק... אבל זה לא משנה את עצם היותו ספורט מוטורי. ודרך אגב, לא ענית על השאלה שלי...

חיים_K

New member
תשובה

כן, ספורט מוטורי אסור על פי החוק וזה טמטום מוחלט. בימים אלה מתקיימת פעילות רצינית מצד אנשים שהנושא קרוב לליבם לתיקון המצב, ואנחנו מקווים שיצליחו. לגבי קארטינג - כמו שכבר הבנת מהפסקה למעלה, הממסד לא ממש מצטיין בחוכמה מרובה (ובלשון פחות עדינה - די מטומטם) ולכן הם לא כל כך מצליחים לקשר בין קארטינג לספורט מוטורי. קארטינג כנראה נראה להם כמו איזשהו שעשוע בסגנון מכוניות מתנגשות בלונה-פרק, ולכן החוק לא חל עליו והמשטרה לא מתערבת.

Montoya

New member
תודה אמיגו

סוף סוף בן אדם שענה בדיוק על השאלה שלי בלי שום הערות מיותרות... D-:

Montoya

New member
בת כמה יונדאי?

כלומר מישהו יודע מתי נוסדה החברה יונדאי? כי לא ראיתי דגמים של יונדאי ישנים מ 1993... לפחות בארץ לא. כלומר יש לי מחשבה עמוקה יותר... אם בקוריאה יכולים אז למה בארץ לא?..

redroze

New member
זה רק לותיקים

פעם היה פה מישהו שכפי שכבר ניחשת שמו היה TEEN17 שדבר פה יותר מדיי שטויות ו"קפץ מעל הפופיק" . . . . .

Montoya

New member
כן נראה לי...

ששמעתי משהו מהויקוח הזה.... דרור גם העיף אותו מהפורום....... אז מה הקשר בינו לביני?...

redroze

New member
הרגע קפץ לי . . . . .

הוא התחיל לדבר שטויות ולשאול שאלות לפני עוד שהיה לו רישיון !!! ונכון, הוא נראה לי מנהל עכשיו את פורום 4X4 . . . .

Montoya

New member
נו אז מה?

אסור לשאול שאלות בפורום הזה לפני קבלת רשיון או משהו?.......

redroze

New member
אני מסכים אתך אבל . . .

עדיין כדאי לך להוציא רישיון, לאגור קצת ניסיון ואז לשאול שאלות (זה מה שהשכל הישר אומר) . . . .

אתה לא היחיד שחושב ככה

גם בהודו חשבו כמוך. בגלל זה פתחו את החברה "טאטא" שמייצרת ג´יפים וטנדרים עם שילדה חזקה (לפי מה שהבנתי) אבל עם מנוע חלש (90 כ"ס מתוך נפח של 2000 סמ"ק, אבל יש יותר חזקים). וכפי שאתה רואה, בקושי מכירים את החברה הזאת בארץ, ובכלל בעולם. אני ראיתי רק ג´יפ אחד שלהם בארץ (הוא נראה נחמד) וכנראה מי שקנה אותו היה פועל בניין שהיה צריך להסיע דברים לא היה לו כ"כ הרבה כסף. הפעם עניתי לך על השאלה?

Montoya

New member
כן

הפעם ענית לי מצוין. תודה אבל תסכים איתי שהמצב הכלכלי בארץ הרבה יותר טוב מאשר בהודו... לכן גם הפוטנציאל להקים חברת מכוניות מצליחה גדול יותר

למה חברה ישראלית לא תצליח

אז הנה כמה סיבות שבגללן חברה ישראלית של מכוניות לא תפרח: 1) אין הרבה עובדים בארץ ישארל שיכולים לעבוד בעבודה כזאתי דייקנית. 2) איפה מייצרים כל כך הרבה פח בארץ? ואם תייבא מחו"ל זה יעלה לך הרבה כסף. 3) לא הרבה אנשים שמעו על החברה שלך ולא יודעים איך המכוניות שהיא מייצרת. 4) הכל בארץ עולה הרבה, ככה שאם אתה בונה את המכונית בארץ ומשלם פי שתיים על הפח, המנוע וכו´ ואז מוכר את המכונית בחו"ל, אתה תפסיד הרבה מאוד כסף.

Montoya

New member
יש משהו בדבריך...

הדבר הראשון שאמרת לדעתי פשוט לא נכון... למצוא עובדים זו הבעיה הקטנה ביותר, מקסימום אפשר להביא עובדים מחו"ל (וגם לשלם להם פחות). עם סעיף 3 אצלך אני גם לא אסכים: זה הכל עניין של פרסום... של מתן חסות וכו´ (מה שיונדאי מצליחה בזה מאוד בשנים האחרונות ברחבי העולם). הסעיף השני והרבעי אלה המכשולים העיקריים... ודי גדולים מסכים.

שי ז.

New member
חברה ישראלית יכולה להצליח אבל

לא בתחום ייצור המוני של רכב נוסעים. ייצור המוני של רכב דורש ציוד יקר מאוד ותכנון ארוך ויקר עוד יותר. על מנת לכסות את עלות הציוד והפיתוח צריך לייצר הרבה מאוד רכבים ודבר זה קשה מאוד עבור חברה ישראלית שחלק לא קטן משווקי העולם סגורים בפניה. התחום בו לתעשיית רכב ישראלית יש סיכוי הוא תחום המשאיות שבו נפוצה יותר הגישה של תפירת רכב לפי דרישות הלקוח. כלאמר מדובר על קווי ייצור גמישים וסדרות קטנות. זה בשילוב הראש היצירתי שלנו יכול להוביל למפעל רווחי היכול להתחרות בכבוד בעולם. שי

עוד משהו...

יש ארצות שחושבות שאנחנו "רוצחים בדם קר" כי אנחנו "רוצחים" את הערבים, ואז תהיה בטוח שמהארץ הזאת לא ייקנו ממך. וגם יש הרבה מאוד מוסלמים בעולם שבטוח לא ייקנו ממך.

למעלה