שלום אנשים

בלארט

New member
שלום אנשים

כבר כמה זמן (שבועות? חודשים?) שאני קורא הודעות בפורום, ועכשיו החלטתי גם לכתוב בו. היה לי היום מבחן ארוך ומתיש, ובשבוע שהיה לי ללמוד אליו ממש לא תיפקדתי, למדתי רק חלק מהחומר, וגם אותו לא באופן מובנה. ניגשתי למבחן מתוך ידיעה שאצטרך לגשת למועד ב´. אוקיי, אז אני סטודנט, שנה שניה, ומזה כשנה מאובחן כ-ADHD כלומר כלקוי למידה. החיים של סטודנט מאובחן בלי ספק קלים יותר מאשר בלי להיות מאובחן. ניתן לקבל חונך, ויש התאמת זמן של רבע שעה נוספת לכל שעת בחינה. חזרה לבחינה: תוספת הזמן מאריכה את הבחינה משלוש שעות לשלוש שעות ו-45 דקות. אני באופן אישי, משתמש בכל דקה, אם כי לכולם ברור שכמעט אי אפשר לשמור על רמת ריכוז סבירה בפרק זמן כזה ארוך גם בלי הפרעת הקשבה שבגינה מקבלים את ההתאמה. אממה ? ככה המערכת בנויה. בקיצור, דווקא רמת הציפיות הנמוכה סייעה לי להמנע מהמתח והייתי מפוקס, מה גם שלא היתה בחינה קשה ושיחק לי המזל והיו שאלות בדיוק על החומר שלמדתי. בקיצור, לא יהיה כנראה מועד ב´, לפחות לא במקצוע הזה. השנה התחלתי לקחת ריטלין, קודם רגיל ועכשיו SR. אני עדיין לא התפקסתי ממש על המינונים, ובינתיים אני לא מרגיש תרומה גדולה. אני מקווה שאני לא מאלו ההתרופה לא משפיעה עליהם. בכל מקרה, אני מרגיש שאין מספיק נסיון עם לקויי למידה + מבוגרים + ריטלין. בזמן האחרון אני מתחיל יותר ויותר להבין את מהות הפרעת הקשב: בכיתה יש דברים שאני תופס לפני כולם, את הדברים הכי טריוויאלים, אני לא מצליח לקלוט. למזלי, אין לי את הדיס-ים דיסלקציה, דיסקלקוליה, ודיסגראפיה, אם כי הכתיבה שלי איטית להחריד, ולאחרונה מתחלפות לי אותיות מדי פעם. אני חושב שקשה לי לסנן את הגירויים שהיד שולחת לראש בזמן שאני כותב. לסנן גירויים. פה אני חושב נמצאת הבעיה. חומר הלימוד, אנקדוטות של המרצה, רעשים מבחוץ, הכל מתחרה בתוך הראש על תשומת הלב שלי. טוב, בקיצור. הנה אני כאן, ככותב, ולא רק כקורא. יש מיליון דברים שיש לי להגיד, דברים שאני נתקל בהם יום יום, חלק עצות שאני יכול לחלוק וחלק דברים שהייתי שמח ללמוד.

שרון א

New member
בהצלחה../images/Emo39.gif

לילה טוב בלארט, לפני שאשכח, קודם כל אני מאחלת לך המון הצלחה בכל הבחינות. לפני כחודשיים אובחנו אצלי קשיי קשב וריכוז. מזה זמן רב חשבתי שאני לוקה בהפרעות קשב וריכוז, ורק עתה בגיל 32 אני יודעת זאת באופן ודאי.האמת היא שממש עכשיו אני יושבת לי מול המחשב מיואשת מקצת מהמצב שבו אני נמצאת. אני לא מצליחה לבצע מטלות מסוימות, הזמנים משתבשים לי, ומאחר ואני עובדת עם ילדים אני חוששת שגם עבודתי מתיחלה להיפגע. אני זקוקה לגירויים ויזואליים ואינטלקטואליים רבים, אך מצד שני איני מצליחה לקלוט ולעבד את כולם. אני רוצה לדעת האם אתה צופה בהודעה שלי, ואז אמשיך. ביי שרון

לבלארט ברוך הבא../images/Emo20.gif

שלום לך בלארט! לפעמים זה מפתיע, אבל כן הגיוני, שיש אנשים שהם חברים אנונימיים ופאסיביים בפורום שלנו. בכל מקרה אני מברכת אותך על הצעידה לקדמת הבמה. להודות שיש לך בעיה זו כבר חצי הדרך לפתרונה. תיארת יפה את הקשיים שלך. נכון, צדקת, זה מאוד קשה להתרכז זמן כל כך ארוך, אבל תוספת הזמן נועדה גם לאפשר לך "לנוח" קצת במהלך המבחן ולארגן את הזמן שלך כך שתוכל להתרכז לפרקים. מהנסיון של הבת שלי שהיא רק בכיתה י´ וקיבלה תוספת של 25 דקות לכל שעה הבנתי שלקח לה זמן ללמוד להתארגן עם הזמן הנוסף באופן יעיל. היא גם למדה להביא משהו לכרסם בזמן המבחן, או בקבוק שתיה קטן (מתוק, עם סוכר) ש"מעורר" אותה. האם מותר לאכול במבחנים באוניברסיטה? אני חושבת שנשנוש קל יעזור לך ולהמריץ אותך. אבקשך לברר ואולי גם לנסות. ספר לנו ושתף אותנו. מנסיונך נלמד כולנו! בהצלחה!

בלארט

New member
בחינות באוניברסיטה

מותר ורצוי להביא אוכל, למרות ששמעתי גם שלשוקולד יש השפעה שלילית לאחר ההשפעה החיובית שלו. אני בדרך כלל עם קולה ושוקולד. צריך לזכור שעוד דברים על השולחן יכולים להפריע ולפגוע בקשב. הייתי מאוד שמח אם הייתי יכול להשתמש בזמן הנוסף ולעשות ממנו הפסקה. לרוע המזל אני זקוק לזמן הזה. על מבחן בשני חלקים האוניברסיטה לא מוכנה לשמוע, בגלל חשש מהעתקות או סתם מתוך קיבעון מחשבתי. מותר לצאת במהלך הבחינה לשירותים עם ליווי, אסור סתם לבהות בחוץ. כשעשיתי את הפסיכומטרי, אני זוכר שיצאתי 4 פעמים, כאשר רוב האנשים בכלל לא יוצאים במהלך הארבע שעות האלו. בכל אופן, המבחן היה בסוף התיכון, לפני כמעט 10 שנים. מה שכן, אני נזכר עכשיו שעל ריטלין אני כמעט לא יוצא באמצע השיעורים להפסקות (שיעורים באוניברסיטה הם שעה וחצי, לפעמים יותר).

שלום לך בלארט וברול הבא!../images/Emo141.gif

דליה ברכה אותך כבר קודם ועכשיו גם אני, מכל מקום - לגבי שוקולד וקולה, מכיון שהטענה היא שהפרעות קשב וריכוז נובעות משחרור לקוי של סרוטונין ודופמין, הרי שהגבר כמות הסרוטונין בגוף (כלומר - אכילת שוקולד) אמורה לעזור אפילו אם זה באופן זמני, לגבי קולה - שוב אותו סיפור - מדובר בסוכר אבל מסוג גרוע יותר ואני חושבת שאפשר לותר על קולה לטובת מיץ תפוזים סחוט...?
שיהיה בהצלחה. אפרת

Iddo

New member
הפרעות כתיבה וקריאה = דיסגרפיה ודיס

ודיסלקסיה. אולי לא עלו על זה באבחון שלך אבל לדעתך יש לך הפרעות כאלה. איפה אתה לומד? יכול להיות שהם יכולים לתת לך יותר מהתאמת בחינוך וחונך. אולי הם יכולים לתת לך סיוע טכנולוגי לעקיפת בעיות קריאה וכתיבה. אישית הייתי פקיד שתפקידו לתת כזה סיוע. נסה לחפש את המוסד האקדמי שלך באתר של עמותת לשם.

למעלה