שלום אנשים

שלום אנשים

כשראיתי שיש פורום "ישראל ברוסית" נורא שמחתי. חשבתי לעצמי שבטח אוכל לשפר קצת את הרוסית שבפי וללמוד קצת על התרבות המזרח אירופאית המדהימה הזאת. לצערי, נכנסתי לפורום וראיתי שבניגוד לפורומים השונים (כמו פורום גרמנית, יידיש או פולנית) שבהם יש מעין מילון למילים, משפטים ופניני תרבות, כאן בפורום אין את זה וחבל. אתם לא מתארים לכם כמה ישראלים היו מעוניינים ללמוד קצת יותר על הרוסים ועל השפה, אל תזניחו אותנו... אם כל אחד מכם יתרום אפילו משפט אחד או כמה מילים למילון תוכלו לעשות כאן מילון לתפארת. אני מקווה שתקבלו את העצה שלי. ודרך אגב: נעים מאוד, אני שרית חדשה בפורום ומקווה להיות איתכם קצת יותר...

eMiFrEaK

New member
שרית.... ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

אני אנה...וגם אני מאוד מקווה שתהיה איתנו קצת יותר... בקשר לעצה שלך... את באמת צודקת... והמטרה פה זה לא להזניח "אתכם"... זה רעיון מעולה.. ואיך שאני מכירה את קיריל.. כשהוא יתפנה קצת.. העסק הזה יצא לפועל!! התרבות המזרח אירופאית היא באמת מדהימה, וחשוב להבין את השפה הזאת במיוחד במדינה כמו שלנו =)

עוד חודשיים

אני מתחילה ללמוד אנתרופולוגיה באוניברסיטה, ואני רוצה להתמחות בתרבויות מזרח אירופה, אז תעזרו לי קצת להכיר אתכם יותר טוב וגם קצת את השפה.

eMiFrEaK

New member
שיהיה לך המון בהצלחה!!

אנתרופולוגיה זה נושא מאוד מעניין ומעשיר... אנחנו ננסה לעזור לך כמה שיותר!!

bariska

New member
היי שרית

ברוכה הבאה..:) אני בוריס ורעיון באמת נחמד להבאת מקווה שקיריל יקח את זה לצומת ליבו..:)

vk3

New member
שלום שרית'וש וברוכה הבאה...

אני מאוד שמח שהצטרפת אלינו ומקווה שתהיי מרוצה מאיתנו ותהני
בנוגע להצעתך... היא מקסימה
וניסיתי להוציא זאת לפועל מספר רב של פעמים אך ללא הצלחה... אני צריך את עזרתם של חברי הפורום בדבר ובינתיים לא היה מהם מענה... אני אפילו לא יודע מה הסיבה לכך... אולי מפני ששפתנו אינה עשירה דיו בכדי להעשיר את שפתכם... או שהם סתם מתעצלים
לא יודע, אך אני מבטיח לנסות שוב
בנוסף לכך, בינתיים לא היה מענה מ
ליצירת אלף- בית רוסי בממשק מילון המונחים שהם יצרו, דבר המקשה עלינו כפליים. אודה לך מאוד, לתמיכה בנו באמצעות מכתב קליל בפורום המשוב של תפוז, בבקשת יצירת אלף- בית רוסי במילון המונחים, אשר ייתרום רבות לנו בפרט ולכם ככלל. הצעות מפי הגולשים של
תמיד מתקבלות בברכה...

ארשום להם מכתב קליל

ולמה השפה שלכם לא מספיק עשירה כדי להעשיר אותנו? השפה הרוסית שלי מאוד בסיסית, אני יודעת לקרוא ולכתוב אבל צריכה להעשיר את אוצר המילים ולשפר את הדקדוק (אני מדברת כמו איזו נמלה שדרכו עליה). גם מילים בסיסיות זה מצוין. אז אעביר מכתב לפורום המשוב של תפוז ובינתיים תחשבו קצת מה להכניס למילון. כמו שאמרתי גם מילים בסיסיות זה נפלא. ככה לומדים, מההתחלה. תודה

שכחתי לרשום משהו

פניתי באותה הצעה גם לפורום תרבות פולין (כן, אני פולניה, מה לעשות?), שיערכו מילון או משהו דומה, אז הם פשוט פתחו שרשור של פתגמים, כל מי שמכיר משפט בפולנית רושם בשפת המקור, בתרגום לעברית ובתעתיק עברי כדי לדעת איך להגות את המשפט. אולי כדאי לכם לעשות את זה בהתחלה ואח"כ אולי לפתוח מעין מילון רציני יותר. מקווה שעזרתי לכם לעזור לי

סליחה? רוסית לא שפה עשירה?!

קיריל
החלקת על השכל? ומה הבעיה באמת לעשות מילון עברי - רוסי?! רוב חברי הפורום מדברים רוסית מצויין

vk3

New member
למדי לקרוא... ../images/Emo70.gif

הכוונה היא לכך שהשפה של כול אחד ואחד מאיתנו אינה עשירה דיו... קפיש

vk3

New member
גם אצלי... פשוט הייתי רוצה...

לדבר ברמה גבוהה יותר.

למעלה