שלום אנשים

שלום אנשים../images/Emo140.gif

הסתכלתי ברשימת הפורומים, והפורום הזה קרץ לי.. אז שלום לכם. אני לינוי. ורציתי לשאול אתכם- מהי תרבות עברית לדעתכם
(אני מניחה שזה דבר אינדיוודואלי, לכן אני שואלת לדעתכם האישית..)

Idan91

New member
כל הודעה שלך לא נגמרת בשאלה, אלא

ב: "להתעצבן-פרושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

אתה צודק. אף פעם לא חשבתי על זה

ככה... בכל אופן, ה"אגב, למה כל הודעה שלי נגמרת בשאלה?" זה חלק מהחתימה שלי..

shellyland

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אם תשארי בפורום הזה מספיק זמן, תלמדי שלדעתנו תרבות עברית היא כל מה שנעשה בארץ ו/או בשפה העברית. אני ממליצה לך לקרוא כמה הודעות כמה דפים אחורה, וכמדומני בקישורי הפורום יש הודעות מומלצות. אפשר לשאול למה הפורום הזה קרץ לך?

גנגי

New member
הפורום קרץ לה?!../images/Emo8.gif

ברור שהפורום מטריד נשים!
אוי, ציפורה, לאן הגענו!

למה הוא קרץ לי? אין לי הסבר לזה..

הגדרת תרבות עברית כ"כל מה שנעשה בארץ ו/או..." כל מה שנעשה בארץ כולל בתוכו את הספרות הערבית? את התרבות הערבית?

hillelg

New member
נו, נו

ברור שמדובר (כמו כל דבר) בדבר שהוא: א. די אמורפי ובלתי-ניתן-להיכנס-תחת-הגדרה-מדוייקת; ב. נתון במחלוקת. במקרה שלנו אפשר לנתח את השאלה לשלושה חלקים: א. מהי 'תרבות'? ב. מהי 'עברית'? ג. מה פירושו של צירוף שתי המילים הללו לכלל ביטוי אחד? בהצלחה!...

shellyland

New member
וספציפית לשאלתך:

חוץ מאיזה דיונון קטן על הפינג'אן ואולי עוד איזה דיון או שניים שפרחו מזכרוני, לא עסקנו כאן הרבה בתרבות הערבית (כשלעצמה, לא כמשפיעה על התרבות העברית) בארץ. אני, באופן אישי, אשמח אם יהיה לזה יותר מקום. אני יודעת לפחות על חברת פורום אחת שתוכל לתרום הרבה לדיון כזה (ההיא שכל הזמן מתכוננת לחידון על הבדואים).

TalReshef

New member
תרבות עברית מהי

מצב העניינים הנוכחי הוא שנושא העיסוק העיקרי כאן הוא השפה העברית, ובמינון נמוך יותר גם המקורות. אני, אישית, הייתי שמח לראות כאן יותר הסטוריה, קולינריה, ארכיטקטורה, ציור וסיפורת, הייתי שמח לראות יותר תרבות ערבית - ישראלית, רוסית -ישראלית וכו', אבל אלה נטיות הלב שלי ולא יותר, הזרם הכללי נקבע על בסיס שילוב רצונות הכל ואת מוזמנת להוסיף את גרגר המלח שלך לתבשיל.

רגע... אני עדיין לא מבינה..

הבנתי שהפורום יותר עוסק בשפה העברית.. אבל זה לא עונה לי על השאלה-מהי תרבות עברית
זה הmix של כל התרבויות שיש בארץ
זה התרבות היהודית (חילונית& דתית)
מה זה

nutmeg

New member
כי זו שאלה

בלי תשובה חד משמעית שאפשר להכניס למסר אחד בפורום. גם אם תהיה פה שנתיים עדיין לא תהיה לך תשובה - אלא אולי עוד כמה שאלות. עם מצבים עמומים נוחים לך, את מוזמנת להישאר.

TalReshef

New member
ובכן..

אני מניח ש"תרבות עברית" נופלת בקטיגוריה דומה לזו של "תרבות ארמנית" או "תרבות קנדית": יש סיר, יש מרק מתבשל ומה שנכנס מתערבב עם השאר ומוסיף את התוספת שלו, ולכן התרבות העברית היא תרבות ארץ עבר, כולל תרבות הבילויים של הפאבים בתל אביב, סידור התפילות של בית הכנסת בבני ברק, המצפים בגליל והכפרים במשולש, המסבחה והמוקפצים, הכזה כאילו והעיוני ויעאני ובעשורים האחרונים גם הדא והחרשו יחד עם שירים אתיופיים ובדיחות גזעניות על כולם. אה, עוד משהו: גם הקונצרטים של היכל התרבות וההצגות של "הבימה", כן, כן, מה יש?

למעלה