שלום אנשים
....

noamm

New member
שלום אנשים ../images/Emo13.gif....

טוב אז ככה אני מדבר בדרך כלל בפורום של עיצוב גרפי ושמעתי על הפורום הזה אז החלטתי לכתב. אני בן 21 לומד עיצוב גרפי ביצו חיפה אני מבית דתי ואני מה שנקרא אצל החבר´ה שלי דתל"ש טוב אם מישהו רוצה לדבר איתי אז אני אשמח. רק דבר אחד אני חייב להגיד יש דבר כזה של יוצאים בשאלה שמאוד מקצינים את הגישה שלהם וזה דבר שמעצבן אותי .כאילו הם מנסים לפצות את עצמם על כל השנים. זה אומר שאם נגיד שבת אז הם חייבים לחלל אותה ושכולם ידעו את זה או שנגיד הם הרי כל השנים לא נגעו בבת אז פתאום הם ממש "זורקים זין" (מצטער על הביטוי)בדו משמעות... בקיצר לא צריך להקצין הכל אני לא דתי כיום אבל יש לי כבוד למסורת לחברים שלי למשפחה אני רואה טלויזה בשקט בחדר ולא עושה רעש טוב זה מה שיש לי להגיד אז ביי נועם :)

G.O.D

New member
עוד פעם אתה והתאוריות שלך... ../images/Emo3.gif../images/Emo4.gif

למי שלא הבין אני מכיר את הבחור אישית, הוא ישן על המיטה שלי כמה וכמה פעמים (שאני לא הייתי י´ראשים כחולים שכמותכם) וכבר שמעתי את התאוריה שלו... למעשה היא כוונה כלפי (מה שהוא אמר לגבי הזורקים זין...). בכל אופן זה לא מדוייק לא נכון, וזה מעליב שאתה חושב שדתל"ש הפך להיות דתל"ש רק כדי לזיין תאמין לי שקראתי הרבה וחשבתי הרבה עד שניהייתי דתל"ש, והזיונים הם רק בונוס... בונוס חשוב כמובן... G.O.D אהה וניזכרתי בעוד משהו, ברוך הבא נועם...

noamm

New member
G.O.D...זה ממש לא דווקה עליך!!!!

אתה לא הבן אדם היחיד שנהיה חילוני.. גם בצבא הכרתי כאלו גם בלימודים וגם כיום אני מדבר עם כאלו באמת אל תקח אישית תראה אני יצאתי מהדת כי לא התאים לי ואני יודע שלא יוצאים בשביל זה אבל יש באמת כאלו שממש הופכים לשונאי דת (אני לא מבין למה אני מדבר איתך פה ולא במקום אחד אבל לא משנה..) אני לא יודע מה היחס שלך לדת. חוץ מהיותך חילוני אני מדבר על אלו שמדברים בזלזול על הדת אחרי שהם יוצאים ממה

../images/Emo6.gif שובב

שלום נועם! אני מקווה שאתה יודע שהפרשנות שאתה נותן למעשים של אחרים היא הפרשנות שלך, והיא אינה מחוייבת למציאות. עלי מאז מעולם אמרו שאני מרדנית ועושה דווקא, זה לא נכון. פשוט ראיית העולם שלי שונה. כל כך שונה שאנשים לא מצליחים לעקל אותה, ולרוב אני לא מרגישה צורך להסביר את עצמי. (שוב, בגלל שהפרשנות של אנשים היא הפרשנות שלהם). בקיצור, אנשים שזורקים זין עושים זאת מסיבות רבות ומגוונות, לאו דווקא לשם הקיצוניות. זה יפה שאתה יודע מה אתה עושה ומה אתה רוצה, ושיש לך כבוד למסורת וכו´ (למי אין?), תן קרדיט לאנשים אחרים לחיות את חייהם כראות עיניהם. לא כולם צריכים לפעול עפ"י אמות המוסר שאתה קבעת לעצמך. סוף סמסטר מוצלח.

אני חושבת שזה עניין של בגרות

לרוב (ואני יודעת שלא תמיד) זו תופעה של יוצאים בשאלה "צעירים" ואני לא מתכוונת דווקא לצעירים בגיל אלא בהתנהגות. התחושה לפעמים היא שהחיים במסגרת דתית/חרדית חנקה אותנו ומנעה מאיתנו לחיות את החיים שלנו כמו שאנחנו רוצים ולכן ברגע שאנחנו משתחררים אנחנו צריכים לקחת "נשימה עמוקה" ולהנות מהאוויר שסוף סוף ניתן לנו. זה בא לידי ביטוי בבילויים, סקס וכל השאר. בסוף זה עובר. אני עשיתי את התהליך בגיל לא כל כך צעיר (21-22 בערך) ויכול להיות שזה השפיע על ההתנהגות שלי. יכול להיות שגם האופי שיחק פה משחק (אני טיפוס מרובע למדי, מה לעשות). מהרגע הראשון שהגדרתי את עצמי כחילונית ידעתי שאני לא מחפשת חטאים ואחיה יפה מאוד בלי לאכול כל שרץ שקיים בעולמינו דווקא ביום כיפור. לעומת זה, אני מכירה מישהי שעזבה בגיל 17 וחגגה בלי סוף עד שנרגעה קצת. יש כאלה ויש כאלה.

haimcn

New member
בגרות היא לא תמיד ענין של גיל!!

אני יצאתי בגיל 18. ואני לא חושב שאני מקפיד על כל עבירה קלה כחמורה... אני משער שיש קשר גם לכך שאני לא מרגיש שבזבזתי את שנותי היפות שאבדו ואינן בסביבה דתית. אני חושב שמי שמרגיש שחייו היו בזבוז יינטה יותר לנסות להשלים את אותן שנים מבוזבזות ע"י ריכוז ודחיסת כל הנאות החיים האסורות וכמה שיותר מהר.

noamm

New member
יש פה כאלו שיכולים להצביע על גיל...

מדוייק שהם "יצאו" מהדת... וזה מוזר לי כי אצלי זה היה תהליך ממש ארוך כי לאט לאט התחלתי להיות חילוני זה לא היה מעבר חד כזה.

haimcn

New member
גם אצלי, אבל...

אני יכול להצביע על הגיל שבו הורדתי את הכיפה.

וזה מה שאמרתי...

זה עניין של בגרות ולא קשור בהכרח לגיל. בשלב כלשהו בחיים אנשים מפסיקים לחפש הנאות מזדמנות ורוצים שלווה, משפחה ו...כן, כן... גם שגרה.

yariv~2

New member
מה זה קיצוני?

כל אחד רואה את המושג קיצוני בצורה שונה, אני לא חושב שיש מושג כזה בכלל.

למעלה