שלום אנשים יקרים

ננהלה

New member
שלום אנשים יקרים

אז הינה אני שוב...אבאלה שלנו כמו שאתם מבינים סיעודי לגמרי...והמצב ממש לא פשוט...ולכן גמלה בנו החלטה(לפחות ברמה החשיבתית)להעביר אותו לבית אבות סיעודי,אנחנו עושים מחקרים ובודקים כל דבר לגופו. כמו כן אנו מתכוונים לעזוב את הבית ולעבור לגור בקירבת מקום לבית האבות. חשבתי על הנושא רבות...אני לא אישה בריאה והמצב הנפשי שלי לאור המצב הוא לא פשוט...אמנם יש לנו עובד זר נפלא,אבל הקושי הכלכלי ממש ממוטט אותנו וזה בנוסף להתדרדרות הנוראית. אבא כבר לפחות שנתיים במצב של חוסר תגובה לסובב(מילולית) ובחצי שנה האחרונה אפילו המבטים שלו זגוגיים....המטפל פשוט מטפל בו כמו בבובה,מאכיל משקה מחליף רוחץ...והכל בנאמנות,הוא גם מטפל בבית...אבל שוב,כלכלית זה ממש קשה,עזרה מהאחים שלי אין כי הם גם רחוקים וגם מתקשים מאוד כלכלית כך שהכל נופל עלינו,ונישברתי. השאלה היא כזו...חתמנו על העסקת עובד ל-5 שנים,העובד אצלנו כמעט 4 שנים,האם אפשר להפסיק חוזה?(נאמר שיעבירו אותו למשפחה אחרת?)אגב,הוא כל כך מוצלח ואני ממש רוצה להיות בעניין,לראות לאן לוקחים אותו ושלא ינצלו אותו... ובכלל,אני יודעת שהוא ממש אוהב להיות בארץ שלנו,אז כשייגמר החוזה הוא יצטרך לחזור לפיליפינים,יש מצב שאם נשחרר אותו לפני אז הוא יעשה חוזה חדש עם משפחה כי איתנו הוא עדיין לא סיים את החוזה,מה שמקנה לו המשכיות?? המון על הראש...המון.... ננהלה.

ננהלה יקרה , חיבוק ענק

אני קוראת וחשה כמה קשה לך וכמה את כואבת את המצב של אביך איני יכולה לעזור, רק לחבק אותך חזק ולהתפלל יחד איתך שתמצאו לו מקום נפלא וגם שתהיו קרובים אליו להשגיח שיקבל טיפול טוב מקווה שתסתדרו גם כלכלית עם ההוצאה או תקבלו תמיכה ממשרד הבריאות החזיקי מעמד ושמרי גם על עצמך, טובה

ננהלה

New member
תודה על מילות החיזוק...

המהלך הזה מפחיד אותי,ומכניס אותי למצב של חוסר וודאות,אבל אני אישה שמאמינה במלך מלכי המלכים,ואני יודעת שאם הכל נכון לגבי התכלית שלנו,אז הכל ילך למישרים.... רק שבאמת ילך ללא יסורים,כל הכוונות שלנו טובות וטהורות...שהשם יצרף מחשבה טובה למעשה וישלח לנו שליחים טובים לעזרה... ננהלה.

zs1957

New member
ננהלה היקרה

אביך סיעודי מורכב ויש להעבירו לבית אבות בעוד זמן מה הוא לא יוכל לבלוע והמטפל לא יידע מה לעשות אתו במצב של אספירציה. בבית האבות יש צוות מיומן שיודע לעשות את הדברים בצורה הנאותה ללא כל סיכון. גם ההוצאה הכלכלית תקטן . את תקבלי קוד למיטה ובהתאם להכנסות המשפחה יהיה התשלום. הוא יהיה הרבה יותר נמוך מאשר את משלמת לעובד הזר . לגבי העובד הזר המסור אני בטוחה שתמצא לו משפחה טובה כמוכם. אל תתלבטי לכי למשרד הבריאות ומלאי טפסים לקלבלת קוד למיטה. תתייעצי עם אריאלה , נילי וחני מהפורום הן מנוסות התחום. אני סבורה כיח ההחלטה שלך נכונה כדי לא לפגוע נפשית בך ובמשפחתך. אני עומדת מאחורי ההחלטה שלך שהיא נבונה ושקולה לטובת כל הצדדים. בהצלחה ואם את זקוקה לחיבוק תמיכה או עיצה אנחנו לשרותך תמיד. שולחת לך ים של חיבוקים. זהבה.

ננהלה, לצערנו זה מסלול המחלה,

אין פתרונות אחרים, אם המצב קשה והפתרון הטוב ביותר במקום להלחם בתחנות רוח, פשוט לארגן קוד במשרד הבריאות ולמצוא לו מקום טוב שיענה על הצרכים שלו, ואתם תוכלו להיות בסביבה, השלב הזה של המחלה כואב וקשה, אך אין מנוס ממנו לפעמים, נקווה רק לטוב, ולבשורות טובות, שולחת לך חיבוק ענק, ניצה.

ronnyw

New member
שלום לך ננלה,

לגבי עצם הכוונה להעביר את אביך למוסד - אני רוצה רק להוסיף ולחזק את דברי קודמי: לצערנו הרב הרבה פעמים זו הפעולה הנכונה והמתבקשת. ניתן לטפל בבית עד גבול מסוים - ואז מעבירים למוסד מתאים. במוסד ידעו להתמודד עם כל הבעיות של "סעודי מורכב" (אני מבינה שזה מצבו של אביך) ולתת לו את הטוב ביותר. אני רוצה להתייחס לשאלתך לגבי העובד הזר: עובדים מגיעים ארצה לתקופה של בערך 5 שנים (זה החוזה שיש להם עם חברת כח האדם, לא איתך !!) ומתחילים לעבוד אצל משפחה. הם עובדים כמה זמן שצריך (יתכן שהחולה, חו"ח, נפטר או עובר למוסד או שמוצאים לו פתרון אחר) ואז חברת כח האדם אמורה לספק לעובד הזה עבודה חלופית עם תום החמש שנים. אם העובד נמצא בארץ כבר מעל 4 שנים - די קשה למצוא לו עבודה, כי מדובר בטווח קצר, ולכן לפעמים חברות כח האדם לא מתאמצות יותר מידי ... אבל זו לא אשמתך וזה לא צריך להיות שיקול שלך במסגרת השיקולים לגבי העברת אבא שלך. (למרות שאני מבינה את דאגתך לעובד. העובדים הטובים שלנו הם ממש כמו בני משפחה, וכואב לראות איך המימסד במדינה לא יודע לטפל בהם) מה שחשוב הוא, שכשהעובד יפסיק את עבודתו, תשלמי לו את מלוא הפיצויים המגיעים לו, את ימי החופש שלא לקח, ימי הבראה וכו'. זה יוצא לא מעט כסף, אבל זה מה שהחוק (וההגינות) מחייב. בהצלחה עם אביך !!

ענתי44

New member
ננהלה רוצה רק לחזק אותך

יודעת ומבינה לליבך שלא קל לך, אבל את יודעת שהדבר החשוב מה טובתו של אביך ולא מה היית רוצה שיהיה. אני עמדתי בזה לפני חצי שנה כשנאלצתי לעבור ניתוח מורכב מציל חיים והכנסתי את אמא לבית אבות לחודשיים ( ומאחר שחששתי שלא אקום מהניתוח סידרתי שאמא תהיה במקום מוגן וטוב עד שימצא לה סידור במקומי- כמה נפלא שהחלמתי ) ביום שהעברתי אותה לשם, אפילו באופן זמני היה קשה מאוד אבל אני שמחה שכך נהגתי. רק שתי תגובות לדבריך. קודם לפני שאת עוברת דירה אולי תבדקי את האפשרות להעביר את אביך לבית אבות קרוב אליך ( ואני יודעת שקצת מסובך כי מלבד מצבו הבריאותי אתם בטח גם מחפשים מקום עם מענה לדת ) אביך במילא עובר מהבית ולכן במקום שתמצאי מקום רחוק ממך ותצטרכי לעבור חפשי משהו קרוב אליך. בקשר לעלות של בית אבות, אם אין ידיך משגת יש אפשרות שמשרד הבריאות יממן חלק ניכר מהעלות. זה כמובן תלוי בכמה קרטיריונים. כך שאל לך להילחץ. מאחר ואביך מטופל בינתיים הייטב חפשו לכם מקום לא בלחץ. אלא תבחני כמה אופציות בצורה מפוכחת ועניינית. שיהיה בהצלחה אישה יקרה

ננהלה

New member
ל-ronnyw ענתי וכל השאר

קודם כל ממש אלפי תודות על התידרוך והניחום. אז באמת מסתבר שלעת עתה הכל הולך למישרים ברוך השם. מסתבר שהעובד הזר היה די בלחץ בגלל המצב של אבא וגם אי הוודאות לגבי הישארותו בארץ אם חלילה יקרה משהו לאבא. אז הוא אצלנו כבר 3.7 שנים והחוזה אמור להתחדש בספטמבר כך שתפסנו את הכל בזמן...הוא ימצא במשפחה חדשה,ואבא אני מאמינה שלפני ראש השנה יהיה כבר בירושלים,ואנחנו אחריו כמובן. המעבר דירה לא פשוט טכנית,אבל נפשית אני יודעת שזה מה שצריך לעשות,אני רוצה ללכת אליו כל יום ולדעת שהכל בסדר וגם להאכיל אותו. הסיבה שבחרנו בירושלים זה מכיוון שיש שם אופציות רבות יותר מבחינה דתית,קרוב אלינו אין שום בית אבות שעונה על הצרכים,אז זהו...חלום חיי גם מתגשם לגור בירושלים. אז עברנו כמה משוכות,מה שכן,אני רוצה להגיד לכם שהיה ממש קשה החדשיים האחרונים הייתי ממש בדיכאון מרוב שלא ידעתי מה לעשות ,עכשיו אני מרגישה הקלה ושלמה עם ההחלטה...לאבא כבר לא ניתן להועיל,וללוות אותו אפשר גם שם. אני מאחלת לכולכם בריאות איתנה,ושתזכו לכל הישועות,ושלעולם לא תהיו "מטופלים" .... שלכם בברכת שבת שלום ננהלה.

למעלה