שלום אנשים יפים

PUDOV

New member
שלום אנשים יפים

אני בן24 ולפני כשנתיים גיליתי שאני סובל מבעיית קשב וריכוז.. עד אז מעולם לא חשבתי שלקוצים שלי יש שם..איכשהו הצלחתי לסיים בגרויות ופסיכומטרי בציונים טובים סה"כ כי הצלחתי להושיב את עצמי לשוטים של למידה. אבל התחת שלי בוער אחרי כלום זמן. רטאלין לא כל כך עושה לי את זה..(בבדיקות עם רטלין היה לי ריכוז נמוך יותר עם מאשר בלי..) ואני מפחד. החיים מתחילים להתדפק לי על הדלת.. אני לא יודע במה לעבוד.. כל עבודה שאני עובד בה מחרפנת אותי אחרי כלום זמן ואני משתעמם..(אני לא יודע אם זה ייחודי לי אבל כשמשעמם לי ואני מוכרח בכל זאת לעשות פעולה משעממת אני יכול לרצוח!!
) ואז אני מתפטר, אני מסוגל להתרכז ולהשאר רגוע לפרקי זמן מאוד קצרים.. אני כל הזמן מרחף מתעסק באלף דברים בו זמנית ולא מסיים אפילו אחד..לפעמים אני פשוט שוכח באמצע מה הייתי..בעבודה זה ממש בעיה צריך להיות מרוכז פחות או יותר בדבר אחד בצורה קבועה.. אני הולך להתחיל לימודים באוניברסיטה בהנדסת חשמל ולא יודע איך אני יחזיק מעמד 4 שנים. מה עושים? אני ממש מפחד מהחיים, איכשהו עד עכשיו די הסתדרתי אבל עכשיו החיים בגדול עומדים מולי. ואין לי יותר איך להסתתר.. המסגרות עד עכשיו תמכו בי בצורה זו או אחרת..הצבא נתן לי מגורים. או התיכון או הישיבה. פתאום גם זה על הצוואר שלי.. מקווה (ומשער) שישנם כאן אנשים בעלי אופי דומה לשלי שיוכלו קצת לייעץ ולתמוך. תודה ולילה טוב

zivadina

New member
מבוגר עם הפרעת קשב

שלום פו הדוב וברוך הבא אלינו. הבדיקה שלך עם ריטלין לא נשמעת טוב. הבנתי שיש 15% מן האוכלוסיה שריטלין לא משפיע עליהם, אולם אתה מספר על השפעה לרעה, מה שמעורר חשד שכן יש השפעה, אולם נתנו לך מינון לא מתאים בבדיקה - או נמוך מדי או גבוה מדי. היות וריטלין הוא התרופה הכי פשוטה וזמינה להפרעת קשב, אני מציעה לך להתעקש על התאמת מינון בעזרת בדיקת TOVA או ניסוי וטעייה בפיקוח הרופא המטפל. בנוסף, יש תרופות חלופיות לריטלין, כאשר הראשיות הן אדרל וסטרטרה, אשר השגתן כרוכה בנוהל מסובך ותשלום גדול (450-650 ש"ח), אבל הן הוכחו כיעילות מאוד. במידה שלא תגיע לפתרון עם הרופא המטפל בך, מציעה לך ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר שיודע לאבחן הפרעת קשב ורכוז. תוכל ללמוד איסטרטגיות למידה שונות ביחידה לתמיכה בסטודנטים לקויי למידה באוניברסיטה שלך, אבל חשוב מאוד להסדיר את הנושא הרפואי. כמו כן, מומלצים ספורט ומדיטציה. אתה מוזמן לקרוא כאן:

talia2811

New member
שלום פו

אתה לא לבד. אתה יכול להרגיש נוח בהחלט. התחלתי ללמוד לפני שנה וחצי , הולכים לאט לאט. אינני נעזרת בריטלין. כול המשפחה סובלת מהפרעת קשב וריכוז ברמות שונות. כולנו צועדים לאט.במטרה להגיע אל היעד. אני מקווה שיקבלו אותי בפורום גם אם אינני נמנית עם התומכים בריטלין. אינני שוללת בהחלט. אצלנו במכללה י ש הרבה סטודנטים שנעזרים בו. אל פחד!

שש שבע

New member
אולי לפני שאתה הולך ללמוד, תעשה אי

איבחון למה אתה מתאים? לאנשים כמוך מתאים להיות סוכני מכירות, או בעל עסק פרטי. כל הזמן בשטח,זמנך בידך, רוצה עושה, לא רוצה אז לא. אנשים חדשים,מאחר שאתה שונא שיעמום, אז לא תשעמם את אחרים מפחד להשתעמם, ובסופו של דבר הם הכי טובים מבי הסוכנים. רק מה משמעת עצמית בסיסית חיבת לכל אדם, לא אלערבב את זה עם הפרעת קשב.

סוס אש

New member
איך את היית משליטה על עצמך -

משמעת בסיסית אם היו מכניסים לך זבוב למוח? למה צריך אדם להתקע בגלל מגבלות לשניתן להסיר אותם? ובעל עסק פרטי לא צריך להגיש דוחות ומס הכנסה ולהתעסק בדברים שקשים לADD? טוב שלא אמרת שרק צריך לרצות מספיק.

שש שבע

New member
בעל עסק פרטי

יכול לשכור מנהל חשבונות שיעשה לו את עבודת הנירת ושליטה בסיסית, היא ענין התנהגותי, יש לי ילדת ריטלין, שגם כשהיא בלי השפעת ריטלין אני דורשת ממנה התנהגות נאותה, זה לא קשור להפרעת הקשב... לא מוכנה שכל התנהגות מוזרה או אחרת או לא יפה, יתלו בבעית הקשב...

lironktana

New member
אולי תוכל לעזור לי....

איך בדיוק ניגשת לאיבחון, דרך קופ"ח / פסיכולוג / אוניברסיטה? זה ממש יעזור לי אם תענה לי כיוון שיש לי ידיד (בן 25) שרוצה לקבל איבחון ולא יודע אפילו מאיפה להתחיל... גם בתור ילד היו לו הפרעות קשב וריכוז אבל אף אחד לא טרח לשלוח אותו לבדיקה, הוא לא סיים תיכון בגלל זה, והיום הוא רוצה לנסות להשלים לימודים ואולי האבחנה הרישמית תעזור לו... אודה לתשובה :)

ברוך הבא../images/Emo140.gif

אולי- המינון לא התאים, כפי שאמרה זיוה, אולי- לנסות משהו אחר, בכל מקרה, ממליצה גם, לגשת לפסיכיאטר המתמחה בADHD ויוכל להבין את מוקד הבעיה ולהציע פתרונות. טיפול תרופתי, אסטרטגיות למידה, ליווי של מאמן אישי המתמחה בADHD... אפשרויות יש. רצון נראה מכאן שגם לא חסר... נסה לחשוב איזה עיסוק מעניין לך? מושך אותך לנסות? חשוב- לא להתעקש ללמוד/לעסוק במקצוע שלא כיפי בעינייך. אני מחליפה עבודות אחת לכמה שנים, אחרת משתגעת...

PUDOV

New member
תודה-דווקא זה מעניין אותי

ואני מסוגל להיכנס (אני לא יודע אם זה מוכר גם אצל אחרים..) לשוטים של ריכוז כשמשהו מעניין אותי.. אני אמנם מתנתק מכל העולם מסביב כשאני מתרכז במשהו, אבל בעיות מתימטיות למינהן בהחלט עושות לי את זה.. שימחת אותי בתגובה שלך שאת מחליפה עבודה אחת לכמה שנים.. לפעמים אני מרגיש ממש לבד עם הבעיה הזו וכיף לדעת שיש עוד אנשים שמתמודדים איתה..

../images/Emo163.gifזה בהחלט כיף, להחליף,לשנות

אני אוהבת את זה
שינויים עושים לי טוב. מניעים אותי ומאתגרים אותי. תחשוב על זה רגע- בעשר שנים 5 מקצועות עד ליסוד שלהם, בזמן שאחרים מנהלים קריירה אחת וקבועה. אני חשה ברת מזל. ובתקופה זו ממש, אני עובדת על הקריירה הבאה שלי..
מתמטיקה= כיף גם לי.

למעלה