שלום אנשים טובים

angelus42

New member
שלום אנשים טובים

(ואני יוצא מתוך נק' הנחה שכולכם טובים). אני לאחרונה נחשפתי קצת יותר לרוק המתקדם (וממש ממש מעט), וממה ששמעתי מאוד אהבתי את המורכבות של השירים, היצירות. הייתי שמח מאוד לקבל כמה המלצות חמות לבנאדם מתחיל כמוני (ואני יוצא מנק' הנחה שאני בנאדם), אבל הייתי רוצה לשמור על השירים ברמה יותר פשוטה, לא משהו מוזר במיוחד. הלהקה בין האהובות עלי היא Jethro Tull, שאני מאמין שהיא מנגנת רוק מתקדם. ומשהו בסגנון שלה מאוד יקסום לי, אבל אם יש לכם רעיון יותר טוב בראש (או ברגליים, בלבלב, בתוספתן גם בסדר) אז אני יותר מאשמח לקבל אותו. ובנוסף, אם יש לכם מושג על חנות דיסקים טובה-אמינה-זולה (הזולה זה יחסי, כי קשה מאוד למצוא חנות זולה היום) בת"א, אני אפילו אשמח יותר ואז תעשו חסד אתכם ואיתי וכולם ישמחו. נ.ב. רציתי גם לציין שחבר שלי השמיע לי לא מזמן קצת King Crimson (ככה קוראים להם?), וממש התלהבתי מהם. הוא השמיע לי בינתיים את 21th century schizod man, ועוד איזה שיר שניים מהאלבום הזה. מאוד אהבתי את זה, היה בזה משהו שונה משאר השירים שתנגנים להם היום במונוטוניות, והתלהבתי מזה. עוד להקה שאני פשוט חולה עליה, היא קווין, שבראשית דרכה ניגנה גם שירים לא-ממוסחרים כמו בשנות ה-80, ולדעתי זה פשוט נפלא. מודה לכם בקרב לב מראש (ואני יוצא מנק' הנחה שתעזרו לי) עמית. (ואני יוצא מנק' הנחה שנמאס לכם ממני, ומנק' ההנחה שלי).

אדם זאב

New member
אני מהמר על caravan

In the Land of Grey and Pink פשוט לך על זה, בלי הסברים ואם בכל זאת בא לך, אז רמי כתב על זה (יש לינק) תהנה

FunkyMonk

New member
כמה תשובות

1. קינג קרימסון: האלבומים הבאים חובה - In the Court of the Crimson King Lizard Islands Red 2. שתי חנויות טובות יש בת"א: דיסק סנטר, בדיזנגוף סנטר. קצת אחרת, דיזינגוף 93 נדמה לי. הראשונה יותר זולה מהשניה, אבל בשניה יש מבחר טיפה יותר "מתקדם".

RamiSun

New member
מנקודת הנחה....

יש כמובן את Caravan וקרימזון שהוזכרו כבר.... אני רוצה להוסיף גם את Genesis - Tresspas Pink Floyd - Whish You Were Here Camel - Mirage טוב יש לך מספיק חומר מנק' הנחה שאתה מתכוון להקשיב לו לעומק יקח לך קצת זמן ואחרי זה נמשיך הלאה...מנקודת הנחה שתיהיה מעוניין.

angelus42

New member
את Wish you were here יש לי, וכן את

Dark side if the moon. שניהם נפלאים לטעמי. אני צריך לרשום לעצמי את מה שכתבתם, ולקפוץ לחנות הקרובה לבירורים נוספים (לא כי אני לא סומך עליכם, פשוט כדי לקבל חוות דעת נוספות :]) תודה רבה לכם, ושבוע טוב.

מורנא007

New member
נסה לשמוע את

Yes. לדעתי, אלבום להתחלה Fragile שם לב לגיטרה בשיר Long Distance Runaround

Rapid נאור

New member
עוד קצת...

תנסה את Leftoverture של Kansas Snow Goose של Camel Scheherazade & Other Stories של Rainessance אולי Marillion ידברו אליך תנסה את Script For A Jester's Tear ומצטרף להמלצה על פרג'ייל של יס, רק שאני יותר ממליץ על השיר South Side Of The Sky אולי כי אני פשוט מתחבר אליו יותר. נאור.

alissre

New member
המלצה : תזהר מההמלצות כאן ...

אני הייתי נזהר מאוד לדוגמא מהחומרים הניסוניים של קרימזון ודומיהם שחלקן הוצגו כאן בגאון, גם קאמל היא לא בדיוק בחירה נפלאה בכל מקרה, וגם טרספס איננו בדיוק פסגת היצירה, וכיוצא בזה. על כך אמר מר רבין ז"ל : "אני אקבע. אני אנווט", אז לך לאן שתלך ותקבע בעצמיך מה טוב לך ! זו ההמלצה הטובה ביותר לך אתה שכבר יודע מה אתה רוצה לרצות דרך צלחה במשעולי הרוק !

למעלה