שלום אנשונים!

tamarfts

New member
שלום אנשונים!

אני בת 16 כמעט, ואני נורא רוצה שההורים שלי יתנו לי במתנה צניחה חופשית ליומולדת 16 שלי... השאלה שלי היא כמה בערך עולה לעשות צניחה חופשית (ביום חול), והאם אני צריכה אישור הורים? ובכלל- סיכונים, מידע... שפכו
תודה ויום נעים!

אחלה מתנה ליומולדת !!!

הי תמר, אם האדרנלין הוא מה שאת מחפשת אז מצאת את המקום הנכון. מחיר צניחה בלבד הוא עד 250$ ומהמלצת הבית רצוי גם להוסיף צילום שעלותו כ 120$ והוא בעצם הדרך שלך לשתף את החברים בחוויה ומזכרת מאירוע מיוחד אך זה לא חובה. לגילך דרוש אישור הורים (גיל מינימום לצניחת היכרות 13 ואישור הורים נדרש עד גיל 18). אבל פה התשובה מתארכת, ומפה גם דרור למעשייך: בארץ 2 מועדונים אחד בצפון באיזור חיפה (חוף הבונים) בשם Paradive ואחד בדרום ליד אילת (שיטים) בשם SkydiveEilat. לכל מועדון מחירים משלו ומבצעים משלו ובדבר פרטים מסחריים את מוזמנת לפנות אליהם, את הקישור למועדונים ניתן למצוא גם בקטגורית הקישורים, מועדוני צניחה בארץ. עד כאן הצד המסחרי. סיכונים: כמו כל דבר שעושים בחיים יש סיכון מסויים גם בצניחה. אבל ופה האבל הגדול, לדעת כל צנחן יותר מסוכן להגיע למועדון הצניחה מאשר לצנוח
!!! בנוסף הסטנדרטים של הספורט מחייבים לעמוד בתנאים מאוד נוקשים של מינימום צניחות למדריך + המון הסמכות. לפני שהוא לוקח איתו נוסע לצניחת Tandem שהיא צניחת ההיכרות. הצניחות נעשות על ציוד צניחה שיש בו 2 מצנחים, ראשי ורזרבי כך שאם ובאמת אם קורה שהמצנח הראשי מתקלקל מכול סיבה שהיא ניתן לעבור למצנח רזרבי. ולסיום של פרק הסיכונים, יש חובת בדיקה וקיפול המצנח אחת ל 120 יום, את מבינה, הבטיחות בתחום בהחלט גבוהה. אני מאחל לך מזל טוב ומקווה לראות אותך בפורום מספרת לנו על הצניחה ואולי גם שולחת תמונות של הצניחה בברכת שמיים כחולים אורי

tamarfts

New member
בעעעע

אבא שלי אמר לי שלא רק שהוא לא יממן לי את הצניחה, אלא שהוא גם לא יתן לי אישור אפילו אם אני אממן אותה לעצמי... כנראה שנצטרך לחכות עד גיל 18ץץ בכל מקרה תודה לשניכם על המידע!

ניתרו

New member
בעיות הורים וחיות דומות

היי תמר. אני בטוח שאת לא הראשונה שנתקלת באטימות וחוסר הבנה לספורט מצד הורים/חברים וכ"ו. יש ממש הרבה חוסר הבנה וחוסר ידע בסיסי בציבור על צניחה, והרוב רואים את זה כעיסוק למשוגעים בעלי משאלת מוות. כולנו נתקלנו בשאלות כמו "נכון שאי אפשר לנשום בצניחה?" או "אתה ממש מטורף, אם המצנח לא נפתח אתה הרי מת בטוח!". לצערי, התקשורת מחזקת את התפיסה הזאת בציבור על ידי דיווח פופוליסטי וחסר מחקר. לרוב בדיווחים על מוות בצניחה התקשורת כותבת משהו כמו "המצנח לא נפתח", כשבעצם כל צנחן מתחיל יכול להסביר לך שיש הרבה דקויות והחלטות ודרכים להציל את עצמך. אני לא מכיר את אבא שלך, אבל אני נתקלתי בתגובות כאלה מכל שכבת אנשים, אז הגעתי למסקנה שזאת בעיה אונברסלית. זה מין קונצנזוס מסוים שהציבור מאמין בו שצניחה זה מסוכן וטיפשי. עוד דבר שהבנתי זה שאת רוב האנשים אפשר לשכנע שהם טועים בכלות יחסית, אם הם טיפה אינטליגנטיים. אבא של החבר הכי טוב שלי (הוא משתתף בפורם תחת הכינוי mindcool) ממש התנגד לרעיון שהוא יעשה קורס צניחה. הם ממש רבו על זה, הוא לא הסכים לתת לו את האותו בגלל זה, וכ"ו. החבר שלי לא ויתר וגייס כסף בעצמו בכל מיני דרכים. אביו ראה כמה הוא נחוש לעשות את זה, ובסוף הפסיק להתנגד. נקצר את הסיפור, ורק נגיד שגם האבא בסופו של דבר עשה קפיצת טנדם. אז נכון, יש אנשים קשים ויש אנשים קלים (ההורים שלי לא מתנגדים, וגם אבא שלי קפץ), אבל אפשר להשפיע. אני ממליץ לנסות ולשכנע את אבא שלך רק לנסוע למועדון צניחה ולראות מה זה בכלל. אני מבטיח לך שזה נראה מרשים בפעם הראשונה. ואחרי שאבא שלך יראה רופאים, עורכי דין ואנשי היי טק כשהוא ציפה לראות כל מיני טיפוסים משוגעים, ואחרי שהוא ידבר איתם והם ידליקו אותו כמו שרק צנחנים יודעים, אני לא אתפלא אם הוא גם יקפוץ בסופו של דבר. אז בהצלחה, אל תוותרי בקלות, ותעדכני אותנו. סרגיי

oferbar

New member
צניחת יומולדת

היי, כל מה שאמר אורי זה נכון. הנסיון שלי הוא גם כצנחן (6 שנים) וגם כאב לילדה שעשתה צניחת יומולדת בגיל 13. זו הייתה חוויה יוצאת דופן. בהחלט יש סיכונים של פציעה וחס וחלילה אפילו מוות, אבל סטטיסטית אלו מקרים מועטים יחסית למספר הצניחות שמבצעים בארץ ובעולם. אני שותף לדיעה של אורי שהדרך אל ומהמועדון ברוב המקרים יותר מסוכנת. צניחת טנדם זו דרך מצוינת לבצע צניחה חד פעמית או לחוות את ההרגשה (שאין שני לה) מכיוון שאינה דורשת שום הכנה או הדרכה. אפשר גם לבוא למועדון ולדבר עם המדריך ועם אנשים נוספים כדי להרגיע חששות מפני הצניחה. בגדול מדובר בנפילה חופשית ממטוס מגובה 12000 רגל (4 ק"מ) עד ל 5000 רגל במהירות 190-200 קמ"ש. הזמן מפתיחת המצנח ועד לנחיתה הוא בערך 5 דקות. אם תרצי, תוכלי לעבור גם קורס מלא מכיוון שתמלאי את דרישת גיל המינימום. זה דורש יותר מחויבות וכן הדרכת קרקע. מחיר קורס מלא (שכולל מספר צניחות) יותר גבוה ותלוי בחבילה הספציפית שתרכשי. למועדונים שצויינו יש את כל המידע הדרוש. שיהיה בהצלחה ויומולדת שמח! שמיים כחולים עופר

למעלה