שלום. אני רק שאלה

שלום. אני רק שאלה

ביתי בכיתה ג'. בת 7 וחצי. אחיה הגדולים בני 13 ו12 רואים ,קוראים ונושמים הארי פוטר.
האם זה מוקדם בשבילה לצפות בסרטים אלו לדעתכם?
היא ילדה עם יכולות גבוהות, וקוראת ספרים מעל לרמתה.
תודה. אשמח לדעתכם
נעמה

mikilk

Active member
באופן רשמי ההצהרה היא כי הסרטים אינם מיועדים

לגיל זה.
אצלי הם כן ראו (מכיוון שקראו את כל הספרים כבר החל מכיתה א')
אני מניחה שההחלטה צריכה להיות לפי תחושת הבטן שלכם ותגובות הילדה

מיכל @

New member
בהחלט אפשר

בטח את שני הראשונים, שהם מאוד ילדותיים ולא מפחידים יותר מדי.
הבן שלי קרא אותם בסביבות סוף כיתה א' תחילת ב'.
היה לי ויכוח עם איתו לגבי השלישי והרביעי שלדעתי הם קצת אפלים מדי לגיל הזה ורציתי שיחכה לפחות לכיתה ג', אבל הוא קרא אותם בכ"ז. לא נרשם שום אסון...

mikilk

Active member
שימי לב שהיא שאלה על הסרטים

האם הוא ראה אותם בגיל זה?

tomi32

New member
בדיוק מה שרץ אצלנו בימים האחרונים

גם הבן שלי בן 7 וחצי, כיתה ב'. קרא את הארי פוטר הראשון בסוף כיתה א' ומאד רצה להמשיך. לאחר התלבטות והתייעצות אמרנו לו שיקרא גם את השני ויחכה מעט עם ההמשך. מאז הוא קרא את שני הראשונים פעמיים ובנוסף את ספר הקווידיץ' (לדעתי ספר מיותר, אבל מה אני מבין).
בעקבות הספרים הוא גם ראה את הסרטים של השניים הראשונים. באופן כללי, אנחנו לא חושפים אותו לסרטים שאפילו מתקרבים לרמת הפחד שבסרטים האלו, אבל בגלל שזה הארי פוטר הוא היה מרותק.
בעקבות השאלה שלך מצאתי אתר משעשע בעניין: http://www.imdb.com/title/tt0241527/parentalguide

אצלי בן 12 ובת 8 ראו את כל הסרטים. היה מרתון

בYES לא מזמן אז הם הקליטו את כל הסרטים
לא נרשמו דרמות מיוחדות מצידה

mikilk

Active member
אחד הספרים שהיו אהובים עלי

ואני שמחה שעדיין קוראים אותם....

נטלי22

New member
לקרוא הייתי מאפשרת, לפחות את השניים הראשונים.

לראות את הסרטים לא הייתי מאפשרת, כי הם יכולים להכניס פחדים וסיוטי לילה גם אצל ילדים גדולים בהרבה, בלי קשר לרמת הקריאה שלהם (בן ה-10 שלי, למשל, מאוד רגיש לדברים כאלה ולכן גם הוא טרם ראה את הסרטים).

הבן שלי בכתה ג', קרא עכשיו את ה"פ הרביעי

(אחרי שהרבה זמן עיכבתי את זה, כי לדעתי ברביעי יש קפיצה גדולה ברמת האפלוליות והרוע), ולראשונה הביע רצון לצפות בסרט הראשון.
אולי באמת שתתחיל מהספרים - את הראשון והשני היא בטח יכולה לקרוא כבר - ואם ימצא חן בעיניה, שתראה את הסרט.

למעלה