שלום, אני פעם ראשונה בפורום...

ibenshlush

New member
שלום, אני פעם ראשונה בפורום...

יש לי שאלה. יש לי אורגן מידי המחובר למחשב מסוג EVOLUTION MK 149 כמו כן, יש לי רקע רב בעריכה אנלוגית דרך CUBASE ותוכנות אחרות דומות ציוד אולפני וכדומה. שאלתי היא: מה אני צריכה לעשות כדי לקחת שיר כלשהו ולהפוך אותו לרינגטון כמו שעושים בחברות הסלולריות. תודה מקווה שתעזרו לי ANGY

דiד משה

New member
פשוט להקליט באורגן. השמירה באורגן

היא באופן אוטומטי עם סיומת MIDI, שזה הקובץ של הרינגטונים.

לפי מה שהבנתי

הקובץ צריך להיות קצר מאוד.20 שניות מקסימום. ברוך הבא

ibenshlush

New member
אולי לא הייתי ברורה , השאלה היא..

יש תוכנות מסויימות שאיתם אני מנגנת דרך המידי ויוצרת שירים או שהכל מובנה על הMIDI ומתוך זה אני מנגנת ומוסיפה תופים, בס ושאר כלים כי כרגע כשאני מנגנת על הMIDI יש לי רק צלילים בVST ללא יכולת להוסיף תופים בו זמנית. תודה

צורת ההקלטה לא משנה

קובץ midi הוא קובץ פקודות. מומלץ לקרוא קצת כאן ולהחכים
אם שמרנו את השיר והסיומת היא midi,כל הקבצים הם על אותו בסיס.

ibenshlush

New member
נגיד אני רוצה לבצע שיר במידי שלו יש

ברקע תופים ובס ואני מנגנת בסולו את המנגינה הראשית. מה שאני צריכה זה מידי שיכול להכיל ביחד בו זמנית את כל הכלים הללו ורק אז להמיר אותו לקובץ מידי או מאידך מה שאני צריכה כדי לנגן את השיר לערוך הכל דרך תוכנות עריכה ולהקליט בנפרד תופים, בס, סולו ורק אז להמיר הכל לקובץ מידי ???? תודה

epotex

New member
פשוט בתפריט של ה CUBASE

תלחצי על EXPORT ואז EXPORT MUDU זה כמובן ייצא לך החוצה את כל ערוצי הVST שערוכים במידי כלומר אחרי שתקליטי הכל למחשב ... ואחר כך כדי להעביר את זה לפלא' תצתרכי כבל שמחבר ת'פלא למחשב או ששמעתי שחברה משתמשים פה באיזה אתר ששולח לך את המנגינה לסלולר אם תסתבכי עם היצוא של הקובץ תרשמי פה ונעזור לך

ibenshlush

New member
אני יודעת איך לייצא את השירים...

פשוט התהליך של הנגינה לא מוכר לי שמעתי רינגטונים שיש להם תופים (מעברים יפים ומסובכים) , שאלתי היא האם את התופים מקליטים בעזרת תוכנה מסויימת במידי או שזה פונקציה באורגן ( כנל לגבי הבס בשיר)??\

epotex

New member
מבחינת ההקלטה זה לא משנה

מאיזה מקור את מנגנת את התופים, כי בקיובייס את משייכת את הערוץ שלהם לVST או בנק צלילים באורגן, שבו יש צלילים של תופים אז ברגע שאת מקליטה, המידע של ערוץ{MIDI ולא AUDIO} התופים, {ערוץ 10 בדרך כלל} נשמר וכשאת פותחת את הקובץ במחשב אחר או פלאפון, הוא ימקם את הצלילים כמו שהגדרת לכל ערוץ מידי, לדוגמא: ערוץ 1 פסנתר... 2 גיטרה... 3 בס... וכו'... את ערוץ התופים וכלי הקשה, עדיף למקם בערוץ 10 כי בדרך כלל זה הסטנדרט, בכל המכשירים הסלולרים ואורגנים ואז לא יהיה בילבול בסדר הערוצים, כלומר את אמורה להקליט את כל הערוצים ביחד, פסנתר, גיטרה, בס, ותופים, ואז לייצא אותם לקובץ המידי. אחרי שהכל יושב על מידי ולא על אודיו ואז הכל כולל המעברים היפיה והמסובכים :} ישמרו בקובץ אחד שאותו תעבירי לסלולר... אני מקווה שהבנתי מה רצית ושהסברתי את עצמי טוב אם לא את יכולה לנסות אותי שוב :}

epotex

New member
תהליך הנגינה הוא לא שונה

מנגינה רגילה פשוט את מקליטה כל כלי נגינה בערוץ משלו, לדוגמא: ערוץ 1 פסנתר. 2 גיטרה. 3 בס. ערוץ עשר תופים חשוב למקם את התופים בערוץ העשירי כי רוב המכשירים שתומכים במידי ינגנו את המידע שבערוץ העשירי עם צלילים של תופים ואז אחרי שהקלטת את כל הכלים הללו כולל המעברים היפים והמסובכים בערוץ עשר את מייצאת הכל לקובץ מידי ומשם למכשיר הסלולרי שלך כתבת שיש לך ניסיון בעריכה בקיובייס ולכן אני מניח שאת יודעת שקובץ מידי יכלול רק מידע שבערוצי מידי ולא אודיו{אני מציין זאת לטובת אחרים שקוראים ולא מודעים לעובדה הזאת לא לקחת אישי} מקווה שהבנתי אותך ושעזרתי אם לא תנסי לשאול שוב אני ישתדל לעזור

epotex

New member
אוף עם תפוז האלה!

בהודעה הראשונה נאמר לי ששליחת ההודע נכשלה.....! טוב חפיף עכשיו הכל מוסבר פעמיים :}

epotex

New member
MID לדוגמא

יש כאן מידי שיצרתי השבוע ובשביל להמחיש לך{ibenshlush} איך זה אמור להראות לך בקיובייס או בכל תוכנה לעריכת מידי * אני חזק יותר בכל הרקע הטכני של האולפן ומושגיו והחלק החלש אצלי זה הנגינה התחלתי ללמוד רק לפני שבועיים פסנתר אז זה קטע שיצא לי ככה סתם הערות תיקונים לאקורדים ולמלודיה וביקורות בונות בכלל יתקבלו בברכה...

epotex

New member
וזה בשביל שדוד משה...

לא יתעצבן עלי ....
http://img2.tapuz.co.il/forums/70816435.mid תפתחי את הקובץ בקיובייס וככה תראי את הכל אני מקווה שזה יהייה ברור לך

ibenshlush

New member
קטע יפה...באמצע יש אקורד מזייף

שהורס את הרצף בשיר, הווליום כנראה שונה בין הקורדים על הפסנתר. בגדול מגניב לאללה. אותי מעניין איך ניגנת את התופים בשיר?? האם זה ROOT ששייך לאורגן או סימפולים שונים??

epotex

New member
תודה לכם על התגובות

ibenshlush הצליל של התופים שאת שומעת הוא מתוך המחשב שלך אצלי הוא מנוגן מסמפלר תוכנה בשם BATERY 2 סמפלר מומלץ יש מצב שאת מתקנת את הזיוף ומחזירה לי את הקובץ כדי שאלמד?

למעלה