שלום, אני נעה

Crazy Diamant

New member
שלום, אני נעה

אני מאילת, ואז במצאת כאן די הרבה, אבל אף פעם לא כותבת.. אני שרה בלהקה ובחודש מאי אנחנו מתכוונים לעשות הופעת מחווה לביטלס. אני אחראית לקטעי קישור, שבהם אנחנו מתכוונים לדבר על תקופות שונות של הביטלס, השפעת מאורעות היסטוריים על הביטלס, השפעת הביטלס על העולם (אופנה, פוליטיקה, תרבות),וגם על פופ באופן כללי (כידוע לכם, ביטלס עשו מוזיקת פופ לרב). אשמח לקבל חומר על הביטלס (בין אם זה על ההשפעות של הודו עליהם,פופ או סתם חומר כללי) בעיקר חומר על השפעת מלחמת ויאטנם על הביטלס (ולהפך).

נעה ד

New member
בבקשה תעזרו לי! ../images/Emo7.gif

אל תקראו את כל ההודעה הארוכה שלי אם אין לכם כח. אז בקצרה - מישהו יכול להפנות אותי למאמר, או אתר שמדבר על השפעת מלחמת ויאטנם על הביטלס, ולהיפך? בבקשה, זה די דחוף! ואני לא מוצאת...

נעה זו קצת בעיה

הביטלס לא התיחסו מעולם (בשירים שלהם לפחות) למלחמה או למשהו שקשור אליה, מאידך הם מאוד הושפעו מתרבות הנגד שצמחה בעיקבות התנועה/יחד עם התנועה נגד המלחמה. כמו בריטים טובים, הנושאים שביטלס כתבו עליהם, יותר קרובים לנושאים של הפסיכדליה הבריטית (סמים, אהבה, שלום, סקס...) ופחות לנושאים הפוליטיים של הפסיכדליה האמרקאיית, עבורה המלחמה הייתה נושא אקטואלי חשוב. בקשר לשאלתך על הודו (לפחות נדמה לי שהייתה שם גם שאלה כזו), מי שהושפע במיוחד מהודו, היה ג´ורג´, ששילב כלי נגינה הודיים (בעיקר סיטאר) באלבומי הלהקה (החל מרבר סול, אני חושב, אבל בטוח מריבולבר) הוא גם סחב את שאר חברי הלהקה למהרישי יוגי בהודו. העניין שלהם בפילוספיה הודית נכנס לחלק משירי הלהקה (with you whiten you, here there and evry where לדוגמא), וההתפקחות של ג´והן מהגורו, באה לידיי ביטוי בשיר "סקסי סיידי" מהאלבום הלבן.

נעה ד

New member
../images/Emo6.gifתודה

בעקרון יש השפעות מהרבה מקומות כמו רוסיה (girl, back in the ussr) וצרפת (Michael). אבל אני באמת צריכה התייחסות מעבר לזה. ידוע שהביטלס כן השפיעו על העם באמריקה, ורצו להביא לסופה של המלחמה. הם השתתפו בהפגנות מחאה וכו´, אבל אני צריכה בעצם חומר על התהליך שעברו וכל זה. תודה על הניסיון, מישהו הגיב!!!

איזה הפנגות?

באופן כללי, הביטלס היו חלק מתנועה מוסיקאלית תרבותית, שמשייכים אותה לתנועה נגד המלחמה, אבל הם לא השתתפו בהפגנות, לא הופיעו בפסטיבלים הגדולים, ואם תחפשי הרבה לא תמצאי הרבה התבטאויות שלהם ממש נגד המלחמה. back in the ussr (בחזרה בברית המועצות) שהיה אמור להיות backing the ussr (תומך בברית המועצות), שונה בין השאר בגלל הפחד שלהם להרגיז, הפחד הזה גרם להם לא להתבטא באופן קיצוני. במישל יש כמה שורות בצרפתית, וב back in the USSR מוזכרת ברית המועצות, אבל קשה לקרוא לקרוא לזה השפעה. הביטלס השפיעו מאוד על האמרקאים, עיקר ההפשעה הזו הייתה בהפכתם מלהקה חמודה, שלא מעצבנת אף אחד, ללהקה פסיכדלית, שלא מסתירה שימוש בסמים, ולא מפחדת לבעוט בממסד, אבל על המלחמה הם לא דיברו כל כך, סורי. מי שכן דיבר בחופשיות, והתנגד למחמה מכל סוג שהוא היה לנון, אבל זה היה אחרי שלהקה התפרקה. התהליך שהם עברו היה מאוד מעניין, אבל אין בו בכדי לענות על מה שאת מחפשת.

למעלה