שלום אני ניר

שלום אני ניר

ואני "חדש" בפורום העניין של הרוחות עינין אותי בחודש האחרון ובגלל זה היגעתי לפורום הזה תחילה יש לי שאלה?? האם אחרי השואה יש היתגלויות של רוחות של יהודים שנירצחו שם???

black buttercup

New member
מצטרפת לשאלה.

חשבתי על זה שבטח כל איזורי המחנות רדופים מאוד ואולי כל הביקורים שעושים שם רק מזיקים להם ומטרידים אותם.

A lost angel

New member
לדעתי לא, עצם העובדה שהםן

נשארות שם(הרוחות), זה אומר שהם לא השלימו עם המוות, ובגלל זה הן מחפשות להאחז בחיים, אז הביקורים רק מועילים.

I am a freak

New member
אבל... מצד שני....

יש כאלה שאחרי מה שהם עברו שם- לא רצו לחיות
ישנם מלא סיפורים של ניצולי שואה שאמרו בפירוש שהם היו מעדיפים את המוות ו"החופש" הסופי, מפני החיים וההתעללויות של הנאצים. אני לא חושב שאפשר להכליל במצב הזה. כל איש והסיפור שלו. יום נעים.

A lost angel

New member
אני מסכימה../images/Emo13.gif

אתה צודק
בכל מקרה, אני עדיין חושבת שיש שם רוחות שמנסות להאחז בחיים כמו שהן ניסו לפני שנרצחו. וזהו
דנה

I am a freak

New member
../images/Emo13.gif

גם אני מסכים
הרי- זה יותר מברור (
) שאנשים שחיו שם כל יום במטרה לשרוד ולהגיע למחר- יתפסו בחיים ולא יעברו הלאה (ולכן הם יפכו לרוחות).
יום נעים.

black buttercup

New member
יצר החיים חזק יותר מכל דבר...

מה שהתכוונתי להגיד שאולי עדיף לעזוב אותם בשקט, לתת להם להשלים אם זה, כי נראה לי שהמקום מוצף ברוחות שאולי קצת מוטרדים מכל האנשים שמסתובבים שם כל הזמן. בכל זאת מדובר באנשים שסבלו כ"כ הרבה, אולי עדיף לעזוב אותם לנפשם? במקום להלך על הקברים שלהם.

I am a freak

New member
טענה יפה.... (../images/Emo70.gif)

כשחושבים על דבר כזה- צריכים תמיד לראות את המצב מכל הצדדים.
מצד אחד- את מעלה טענה יפה (מאוד) בקשר למצב. מוטב "להפסיק לדרוך על קבריהם" ולתת להם לנוח על משכבם בשלום.
אבל, מצד שני- איך נחיה אותם ואת הזיכרון שלהם
אני בטוח שכל אותם אנשים רוצים לדעת שהם לא מתו לחינם- שהמוות שלהם השפיע ושאנחנו כואבים בכאבם. אם לא נבקר במחנות ההשמדה ונחלוק איתם רגעים שלא ישכחו- איך נחיה את השפט- "לזכור ולא לשכוח"
*חישבי על זה* תגובה יפה (
), יום נעים.

black buttercup

New member
תאמין לי שחשבתי על זה...

ולי יותר מכולם חשוב שיזכרו את אותם מיליונים שנרצחו במחנות בפולין. אבל בכל זאת, זה לא טיפה אגואיסטי מצידנו לא להתחשב לחלוטין באותם מתים ולטייל שם כל הזמן? יש דרכים רבות לזכור, לאו דווקא ליסוע לשם. אני לא נסעתי לפולין ואני לא אשכח לעולם. זה עיניין של חינוך, לא של טראומה. וזה מה שעושים לרוב הילדים שנוסעים לשם. מה גם שאולי כדאי לצמצם את כמות האנשים שיכולים להכנס לשם. כי אלו מוזאונים שפעילים כל ימות השנה. אולי לצמצם את המשלחות. לא יודעת. זה נשמע לי ממש זילזול בכבוד המתים כל הסיורים האלו ועוד במקומות הכי קשים, בתאי גזים וביערות. איך אנשים יכולים לגור באיזורים האלו בכלל??

טענה קצת מוזרה...

סביר להניח שעל פני כל פיסת אדמה נרצח או נהרג אי פעם יצור חי, וההתעסקות באינטרסים של האנשים שמתו היא קצת מטופשת. בסבארו בירושליים התבצע פיגוע ומתו שם אנשים, זה אומר שאסור לדרוך שם יותר?

I am a freak

New member
גם זה נכון.... אפילו מאוד.....

אבל... מצד שני.... תשני את המשפט שלך- "...וההתעסקות באינטרסים של האנשים שמתו היא קצת מטופשת." למשפט- "...וההתעסקות באינטרסים של יהודים, שבזכותם אנחנו כאן בארץ ישראל, היא קצת מטופשת." ותביני שיכול להיות שזה לא ממש טיפשי למרות הכול... שוש.

I am a freak

New member
וואי.... שאלות יפות../images/Emo70.gif

תן (תנו) לי לברר.... ואני אחזור עם תשובה.
תודה.

למעלה