שלום אני חדש!

שלום אני חדש!

קוראים לי מגל ואני בן 18 וחולה על טיולים ומחנאות! אני עומד להתגייס ורציתי לקבל עצות בקשר לטראק לא מסוכן מדי אבל גם לא קל מדי באירופה (רומניה בולגריה טורקיה איטליה וכולי) לזמן מוגבל של עד שבעה ימים וקצת טיפים שאני אחזור בשלום חח תודה!

ihtiyar

New member
תן עוד פרטים:

נוסע לבד? באיזו עונה? יש לך נסיון בטיולים? טיולי יום, או טרק רצוף עם לינה בשטח? וכו'... הפרטים יועילו למי שיוכל לייעץ לך

פרטים

אני נוסע עם חבר בין אוגוסט לספטמבר יש לי נסיון בלטייל במסלולים. רוצה טרק רצוף עם לינת שטח של אוהלים (מעדיף על לינה בבקתה או כל משהו מסודר אחר) בעיקרון אני רוצה משהו לא קשה מדי כי חבר שלי לא כל כך מנוסה ואני פעם ראשונה טס לחול לטיול מסוג כזה, אוהב מאוד נוף הררי ובלי יותר מדי נגיעות של בני אדם (כלומר מבנים בדרך לנוחיות המטייל) טבע נטו! אבל שוב לא מסוכן יותר מדי ועם זאת מעניין ומאתגר. בתודה מגל.

ihtiyar

New member
בתקופה הזאת יש כמה אפשרויות

לפי בקשתך: קצר, קרוב וזול יחסית 1. רומניה - הליכה לאורך רכס הרי הפגראש - ההרים הגבוהים ביותר של רומניה. 2. אחד המסלולים במזרח הרי הפונטוס בתורכיה (באזור הקצ'קר) 3. חציית הרכסים הגבוהים של הרי הפונטוס בתורכיה (מה שמכונה ע"י הישראלים כ"שבעת האגמים") היתרון של המסלול ברומניה הוא שיש מפות טובות מאוד, והמסלול כולו מסומן. הלכתי אותו לפני כמה שנים עם כל הציוד עלי, בחודש אוגוסט. לאזור הקצ'קר יש הרבה מידע, יש מגוון גדול של אפשרויות, (גם באזור הקצ'ר וגם ברכס הוורג'ניק) אבל המסלולים לא מסומנים. חציית הטאורוס הגבוה: יש מידע מספיק, והמסלול ברור. החיסרון: עלולים להיות נודניקים מקומיים שיתקרצצו עליכם כדי לגבות כסף על כניסה לשמורה, לינה בשטח, הרחת פרחים או נשימת אויר הרים... לכל שלושת הטרקים האלה תצטרכו ציוד שיהיה בין היתר מתאים לימי קור וגשם. בטח יהיו עוד הצעות למסלולים, ואנשים שישמחו לסייע לכם ברעיונות ועצות.

תודה רבה!

בינתיים אני נוטה כמה שיותר לפגאראש נשמע מדהים בטירוף וטוב לפעם ראשונה... נקווה שהציוד שלי שנקנה בניו זילנד יתאים גם לקור שם...

טוב זהו הוחלט לאן!

אני מתכנן לנסוע באוגוסט לתשעה ימים בפאגאראש כאשר חמישה ימים יהיו הטרק ואחרי זה נרד סיביו ולסיגישורה העיירה של דרקלה וחזרה לבוקרשט לטיסה חזרה... מה דעתכם על זה? בחירה טוב? אם מישהו רוצה להצטרף שיפנה אליי כי אני רוצה לצאת שלושה אנשים במקרה ואחד יבריז או סתם נחמד טיול ראשון לעשות כמה אנשים... בקיצור תביעו דעתכם אם המסלול שבחרתי הוא טוב ונשמח לקבל טיפים תודה

ihtiyar

New member
לדעתי...

אם תתחילו את הטרק בפגראש ממערב למזרח, תסיימו קרוב יחסית לבראשוב וממנה לעוד יומיים טרק יפה על רכס פיאטרה קראילוי (Piatra Craiului) הקרוב לבראשוב - עדיף מאשר לנסוע לאתר תיירותי כמו "העיירה של דרקולה". למען הגילוי הנאות: (א) לא הייתי בסיגישוארה. יש לי נטיה מוזרה לא להגיע למקומות התיירותיים/ממוסחרים. אולי מישהו שכן היה יחלוק על דעתי. (ב) זוג רומני שהכרתי בארץ הקפיץ אותי לתחילת הטרק ואסף אותי בסיום. לא יודע איך התחבורה הציבורית ברומניה. במסגרת הטיפים: 1. ברומניה המקומיים לא עוצרים לטרמפיסטים. 2. כדאי ורצוי לא ליצור קשר עם צוענים מזדמנים. זה מיטרד לא קטן. 3. נסו להשיג כבר בארץ מפות סימון שבילים של המסלולים, ואת כל הציוד הנחוץ, כדי לא לבזבז מזמנכם הקצר על קניות והצטיידות ברומניה. כנ"ל גם את לוחות הזמנים של התחבורה הציבורית. 4. לפני רומניה, צא עם השותף/ים לטיול של יומיים-שלושה בארץ

תודה

מפות השגתי כבר והשותף הוא חבר טוב אז אני מכיר אותו טוב ... אני שוקל באמת את הפייטרה קראילוי אבל לא הצלחתי למצוא במפת רומניה את הרכס... זה מרגיז כל מקום כתוב בצורה אחרת ממפה למפה וזה מאוד מבאס... התחבורה הציבורית מאוד מסודרת ברומניה לפי מה שבדקתי ושאלתי... יש מצב שמוכרים בנזיניות בקרבת ברשוב? כי בארץ זה עולה המון לפי מה שאני יודע ויש לי רק גזייה.. תודה רבה

ihtiyar

New member
כדי למצוא את Piatra Craiului

חפש על המפה את העיירה Zarneşti הנמצאת כ-25 ק"מ מבראשוב. הרכס הוא דרומית-מערבית לעיירה הזאת. הרכס הוא קטן יחסית בגודלו, שגובהו לכל אורכו הוא 2000 עד 2238 מ'. רכס ממש ממש צר, ולכן נשקף ממנו נוף לשני הצדדים. אם תצטרך עזרה בעניין המפה, שלח אלי מסר. יש בברשוב כמה חנויות ציוד טובות, שבאחת מהן קניתי גזיה שבה אני משתמש עד היום. אין בעיה להשיג בלונים מכל הסוגים לגזיות. לא בדקתי את הבנזיניות, מצטער. אגב, אם בקניות עסקינן, מרבית הנעליים הטובות של העולם מיוצרות ברומניה (סולומון, טרצטה, קולומביה ועוד...), ואפשר לקנות שם נעליים מצוינות במחיר מאוד נמוך.

pako27

New member
משהו קטן וטוב../images/Emo140.gif

תודות למשה זה יגרום לך כבר להתחיל לתכנן

למעלה