שלום אני חדש!!!

yaronr11

New member
שלום אני חדש!!!

מוניתי למש"צ לפני כמה ימים, אני חולה על טיולים וארץ ישראל, אני מקווה שאני אהנה!!!

yaronr11

New member
עברתי משהו

יש אצלנו שיעורים בישיבה, ועברתי הדרכה עם חברים על המסלול, אחנו עושים הדרכה, אגב למישהו יש חומר טוב על שמורת המסרק ורכס שיירות (ליד לטרון), ורעיונות לספורט אתגרי, אני אשמח אם תעזרו לי!!!

אצלינו יש כמה משצים

שלא עברו קורס אלא היו במשך שנה בפרחי משצים, ולקורס לא יכלו לצאת (למען האמת השותף שלי להנהגה כזה), ואני לא מוצא בזה כל רע- הוא השקיע שנה, למד, הוכשר, וב3 שנים אחרי זה תורם יותר מהרוב, משקיע ומוביל- מה רע בזה?

אלה שיכולים עוברים

אבל לא כולם יכולים, ולא צריך לאסור על מישהו להיות מש"צ כי הוא לא יכל לבוא ב8 ימים ספיציפיים.

linoreinstein

New member
כי אלה לא סתם שמונה ימים,

אלה שמונה ימים שבאמת מכניסים אותך לזה כמו שצריך. אנשים בשמונה ימים האלו רוכשים הרבה יותר משרכשו גם בשנה שלמה, בעיקר כי השמונה [השנה זה היה בכלל תשעה במחוז שלנו] ימים האלו צפופים וזה להיות משצ שמונה ימים בלי הפסקות וזה קשה, זה מאתגר ולא כולם יכולים לעבור את זה. אז לא, אני לא מתכוונת לומר שאלו שלא עברו קורס הם מוצלחים פחות, חס וחלילה, אני אפילו לא מתקרבת ללחשוב ככה, אבל הם כן פספסו חוויה, שלדעתי חבל שהם פספסו, כי זו באמת חוויה שתורמת להם כמה שיותר ונותנת להם למתוח את הגבולות שלהם הרבה מעבר לפעילויות שבועיות באשכול או מועצת משצים מחוזית. בגלל זה אני חושבת שכן עלול להיות להם קשה יותר להיות פעילים באמת, כי חסר להם הקורס הזה, שבדרך כלל נותן להם מוטיבציה וכל כך הרבה רצון לעשות ולהיות פעילים עוד לפני תחילת הפעילות שלהם כמשצים בכלל. שוב, הם לא מוצלחים פחות, ממש לא.

שוב, אני לא אומר

שהקורס לא תורם (על אף שאני מאמין יותר בחשיבות התכנית השנתית), אני אומר שהקורס הוא לא המרכיב הקובע...

linoreinstein

New member
אני יודעת לומר על עצמי

שאם לא הייתי יוצאת לקורס, כרגע יש הרבה מאוד סיכויים שלא הייתי חצי ממה שאני כרגע כמשצית. אני חושבת שהקורס היה החלק הכי חשוב בכל הפעילות שלי כמשצית. מבחינתי בתור פשצית לא ידעתי כלום, וברגע שהגיע הקורס זה הוסיף למוטיבציה שלי, לרצון להיות משצית. זו מן נקודת ציון שבאה לסכם את מה שעשית במשך שנה בצורה הטובה ביותר. אני חושבת שהציפייה לקורס מחזיקה הרבה מאוד פשצים פעילים באשכולות, כי הם רוצים להגיע לדבר שהמדריכים שלהם עברו, הם רוצים להגיע לדבר שהם שומעים עליו כל הזמן, הם בעצם נמצאים שם כדי לעבור את הקורס הזה, אפשר לומר.

מסכימה איתך יקרתי

ואני רוצה להוסיף שב8 ימים הילדים עוברים מהפך. ליאור אני הדרכתי 3 קורסי משצים ובשנתים האחרונות כשאני כבר היתי יותר בוגרת במיוחד השנה אתה רואה איזה מהפך הילדים עוברים מילדים למנהגים לנערים לאנשים עם דעות לחברה רצינים בקיצור ה8 ימים האלה מעבירים את הילדים האלה תהליך ענקי! אני אישית היתי קצת פרחה ועכשיו אני מזה לא פרחה וממה זה מהמשצים בזכות הקורס.. בקיצור אני כן חושבת שיש מקום למנוע את התופעה שלדעתיהולכת וגדלה

אם כל הכבוד לפעילות

שנתית כשהמשצים התחילו היה מוסכם שהם יעברו קורס לפני שהם יהיו משצים.. לצערי יש הרבה תותחים שנבצר מהם להגיע לקורס ונותנים לכם בכל זאת תלגטמציה להיות משצים, אבל ברגע שזה יהיה ככה כל הזמן אנשים לא יצאו לקורס כי במילא אפשר להיות משצ וגם הרמת רעל שמכניסים בקורס חסרה ביותר

linoreinstein

New member
../images/Emo45.gif.

אם לא היה הקורס מתי בדיוק היינו צוחקים עליהם עם האבקת-חשמל, או מתי היה יוצא להם להכיר יותר לעומק ולהפתח כלפי אנשים שלא מהאשכול שלהם אלא מהמחוז כולו? אדם שלא יוצא לקורס נחסכת ממנו הפתיחות למחוז, הוא מקובע בתוך האשכול שלו.

היחוד במשצים

זה שכולם עוברים את אותו הקורס באותו תקופה זה יחודי וזה תורם מלא הקורס הזה לפעילות

שוב, חבר'ה,

אני מסכים לגבי התרומה של הקורס, גם אני הייתי בקורס ויודע כמה זה שינה אותי וראיתי חניכים שלי כשהם היו בפרחים ואחרי הקורס איך הם היו במשצים, וזה תרם להם, אבל אני לא אמנע ממשהו להיות מש"צ כי הוא לא יכל לצאת לקורס.

Spidi man

New member
ברוך הבא לפורום שלנו ../images/Emo24.gif

מאיפה אתה ? לאיזה מחוז אתה שייך ?

harhanegev

New member
כבוד תורתו

מוזמן לבקר בקומונתי ולהעשיר אותה (ראה בחתימה) כמו כן, אם כבודו יבוא לאילת, אשמח לעזור בכל מה שאפשר.

למעלה