שלום! אני חדש...

drums123

New member
שלום! אני חדש...

אממ, אני אסי, בן 14 מתל מונד.. עד לפני כמה חודשים בקושי ידעתי לשחק ביליארד.. מאז שמצאתי את "לינקולן" ברעננה, התמכרתי משהו לביליארד וסנוקר, ואני משחק באופן קבוע במועדונים, פעם בשבוע בערך, והשתפרתי ברמות היסטריות. כשאני הולך עם חברים אני אחד הטובים, ויש כמה שמשחקים כבר כמה שנים טובות. בכל אופן נראה לי יש לכם אחלה פורום, נחמד יהיה להיכנס מידי פעם.

drums123

New member
עוד משהו

בשבת האחרונה שיחקתי ביליארד בביליארד בר ברעננה (מכירים?)וביצעתי את המהלך הבא: היה את הלבן שלי בפינה אחת של השולחן, בקו ישר אלכסוני לכיוון הפינה ממול (באלכסון) היו עוד 3 כדורים, בראשון והשני של חבר שלי ואחריהם כדור שלי לד החור הפינתי, עכשיו הקפצתי את הלבן מעל הראשון של חבר שלי, הוא פגע בשולחן, קפף מעל השני של חבר שלי, פגע בשולחן והתגלגל עד שפגע והכניס את הכדור שלי. עכשיו השאלה שלי היא האם זה חוקי? ( אני חושב שכן, חבר שלי אומר שלא.)

9ball master

New member
לגבי הקפצה....

הקפצה חוקית היא מכה שבה הטיפ של המקל פוגע בכדור הלבן מעל קו האמצע שלו (הקו האופקי), כפי שאתה יכול לראות בציור, אם אתה מכה מתחת לקו האמצע (האופקי)אז זוהי עבירה, הקפצה חוקית היא מכה מאד קשה לביצוע וקשה לי להאמין שהמכה שתיארת היא חוקית.

drums123

New member
אז איך לעזאזל מקפיצים?

אני מדבר על הקפצה שהמקל הוא בחלק התחתון של הכדור. אגב, זה לא חוקי לתת מכה מעל החצי התחתון של הכדור? ( רגילה, לא הקפצה)

9ball master

New member
מכה חוקית....

כאשר המקל נמצא במצב מאוזן לשולחן, זה כן חוקי להכות בחלק התחתון של הלבן, אך אם הוא קופץ זאת מכה לא חוקית

drums123

New member
טורניר סנוקר מתחיל בשבת הזו

וישודר ביורוספורט, מומלץ לראות.

9ball master

New member
רק לידיעתך...

בסנוקר אסור להקפיץ !!!!! בפול מותר

drums123

New member
אתה רציני? חחח טוב, אני עדיין אשחק

עם להקפיץ
עוד שאלה: מה לפי החוקים המקצועיים עושים כאשר עף כדור בן מחוץ למגרש? ומה כאשר עף צבעוני? ותודה ענקית על הסרטונים וההסברים! החכמתי!

9ball master

New member
זה תלוי בסוג המשחק...

לכל משחק חוקים משלו. אני מניח שאתה מדבר על 8ball (קבוצה של כדורים חלקים וקבוצה של צבעוניים והשחור בסוף, נכון?...) אם כן אז כאשר עף כדור צבעוני (פסים או חלק), הכדור לא חוזר לשולחן, זוהי עבירה ולשחקן הבא יש "כדור ביד" "כדור ביד"(פרוש) - השחקן יכול למקם את הלבן היכן שהוא רוצה על השולחן ולשחק לאיזה כיוון שהוא רוצה, אין כזה דבר שני תורות בביליארד!!!! אם הלבן עף מהשולחן אז זה תלוי מתי זה קורה: 1. בזמן מכת הפתיחה - ליריב יש כדור ביד מאחורי הקו, הוא יכול לשים אותו היכן שהוא רוצה מאחורי הקו (של השבירה) וחייב לשחק במעלה השולחן. 2. בזמן משחק על כדור מקבוצת הכדורים שלו - עבירה, היריב מקבל "כדור ביד" 3. בזמן מכה על השחור - אם השחור נכנס לכיס - זהו הפסד, אם השחור נשאר על השולחן, זוהי עבירה וליריב יש "לבן ביד" עם אתה מדבר על סנוקר, אז שכח מכל מה שאמרתי....

drums123

New member
אני מדבר על 8ball עכשיו, אין דבר כז

כזה שני תורות?! אז מה קורה כשאני מכניס לבן? כשאני פוגע בכדור של היריב? כשאני מכניס כדור של היריב? ממש פוצצת לי את כל החוקים
חח ואם עף הצבעוני, מה זאת אומרת לא חוזר לשולחן? אז זה כאילו הכנסתי כדור בזה שהעפתי אותו...

9ball master

New member
על כל עבירה...

ב 8ball, העונש הוא שליריב יש "כדור ביד" (ראה פרוש בהודעה קודמת) אין כזה דבר שתי מכות !!! אם עף כדור צבעוני אז הוא לא חוזר לשולחן, זה כמו שהכנסת אותו אבל עכשיו זאת עבירה וליריב יש "כדור ביד", אולי זה לא נשמע לך הגיוני, אבל שחקנים ברמות גבוהות, בדר"כ שהם מקבלים "כדור ביד" הם מנקים את השולחן ומנצחים. מצטער אם "פוצצתי" לך את החוקים, אבל אלו החוקים האמיתיים!!!

זה דווקא נשמע לי מאוד הגיוני.

גם אני פעם ניקיתי שולחן כשקיבלתי כדור מהקו
היו 4 צבעוניים ושחור, והכנסתי אותם. אבל זה מדהים אותי ביותר. אז למה אנשים משחקים ככה פול? מי המציא את זה?

9ball master

New member
יש משחק שנקרא....

black ball, הוא משחק אנגלי שדומה ל 8ball, יש קבוצה של כדורים צהובים וקבוצה של כדורים אדומים וכדור שחור, אין מספרים על הכדורים ולא צריך להכריז לאן מכניסים כל כדור מלבד השחור (ב 8ball חייבים להכריז בכל מכה, איזה כדור נכנס ולאיזה כיס - אין פוקסים!!!!) העונש על עבירה במשחק זה הוא שתי מכות ליריב ובכלל רוב החוקים של משחק זה דומים למה שהחבר'ה משחקים פה בארץ, את המשחק הנ"ל משחקים על שולחן 9 פיט עם כיסים כמו של סנוקר וגודל הכגורים הוא קטן יותר מכדורים של פול (הם בגודל של כדורי סנוקר) אנשים משחקים ככה פול כי הם לא יודעים.... ברוב המקומות בעולם אשר נכבשו והיו שייכים לאימפריה הבריטית, משחקים יותר סנוקר ואם משחקים פול, בעצם משחקים black ball. בארץ גם קוראים לזה פול אוסטרלי..... אבל שוב, זה לא פול ולא 8ball, אפילו שזה דומה. אני ממליץ לכל מי שעכשיו מבולבל לגמריי, שיבחר את המשחק המועדף אליו וישחק רק אותו ולפי החוקים האמיתיים והמלאים של אותו משחק.

9ball master

New member
כשאני משחק...

אני משחק פול, בדר"כ 9ball ולפעמים 8ball במשחקים הנ"ל החוק אומר שעל עבירה יש "כדור ביד" ואני משחק לפי החוק. שוב, בפול אין כזה דבר שתי מכות.... אם אני נכנס לפאב שיש בו שולחן ואני משחק שם אז אני משחק לפי חוקי המקום ואיך שנהוג באותו פאב (אם אני משחק עם מישהו שאני לא מכיר)

למעלה