שלום אני חדש

זיסקי

New member
שלום אני חדש

אני בן 15 ואני רוצה להתגייס לנאס"א... אני מת להיות כמו אילן רמון והמורה לחשבון אמרה לי שאם אני אהיה טוב בזה אז אולי נאסא ירצו אותי.. זה נכון?

light angel

New member
../images/Emo12.gif

הממממ... אני חושבת שכדי להגיע לנאס"א אתה צריך קודם ללמוד הרבה הרבה פיזיקה, תתחיל מזה
אתה רוצה להיות כמו אילן רמון? ע"ע מת?
(בחיי שאני לא מבינה את זה. אוקיי, הוא היה אסטרונאוט. אבל היו איתו במעבורת עוד כמה וכמה אסטרונאוטים, למה מתנהגים כאילו הוא איזה גיבור מלחמה או המושיע של כדור הארץ, שמת למען כולנו? רק כי הוא היה ישראלי? ומה עם כל האמריקאים שהיו שם, למה אף אחד מעריץ אותם?..)

Umang

New member
זו לא הנקודה לדעתי.

הוא היה האסטרונאוט ה|דגש|ישראלי הראשון. לא כל העולם מתייחס אליו בצורה שאת מתארת, זה בעיקר בארץ, ושוב, זה בגלל שהוא ישראלי. אז כמו שגל פרידמן היה מיתוס כמה זמן, ככה גם הוא היה |דגש|אמור להיות. אבל מותו הטרגי הפך את המיתוס הזמני למיתוס הרבה יותר גדול מזה, שיכול להמשך עוד שנים רבות. האסטרונאוטים האחרים הם אמריקאים, ואף על פי שאין להפחית בחשיבות חייהם בשל כך, המשמעות של הטיסה שלהם מלכתחילה עבור האומה האמריקאית הייתה פחותה מהמשמעות של אילן רמון. אם למשל לאחר שגל פרידמן היה זוכה במדליית הזהב, גל (לא פרידמן) מסתורי היה הורג אותו לעיני מצלמות, אני מעריך שהוא היה זוכה לאותו יחס שאת מתארת פה. אני מקווה שהבהרתי את עמדתי

light angel

New member
כן, הבנתי אותך.

גם אני חושבת שזו הסיבה, הוא הפך למיתוס ולמקור גאווה לכולנו כי ישראלי הגיע לחלל!! זה סוג של גאווה לאומית, אבל בעיני זו גאווה פחותה למדי כי זה לא שישראל שלחה מעבורת לחלל. בעיני, אם אדם משקיע מספיק ולומד מספיק ומתאמץ מספיק, אין סיבה שהוא לא יהיה כל שברצונו להיות- גם אסטרונאוט. אני לא יודעת למה עוד ישראלים לא טסו עד היום לחלל, אבל כפי שאנו רואים זו לא משימה בלתי אפשרית. גל פרידמן זכה בתחרות, אבל אילן רמון פשוט עבד קשה והגיע למעמד שבו הטיסו אותו לחלל. בעיני אלה דברים קצת שונים, כי הוא לא נאבק נגד אנשים אחרים אלא למען המטרה שלו, החלום שלו, והוא הצליח. בכל מקרה, אני לא חושבת שהוא ראוי להערכה רק משום שבמקרה היה ישראלי. אם יש להעריך אדם, זה בגלל דברים שעשה. במקרה הנוכחי (שוב, לכל אוהבי הויכוחים), הוא היה אסטרונאוט אחד מיני רבים שנספה בחלל. לכן, לדעתי, על המקרה הספציפי הזה הוא לא ראוי להערכה גבוהה יותר מההערכה לאסטרונאוטים כולם. אבל ישראלים תמיד אוהבים להרגיש את "הקשר הישראלי", ולכן אצלנו הוא הפך למיתוס ומודל לחיקוי בזמן שאף אחד לא זוכר אפילו את השמות של האמריקאיים.

LrZt1986

New member
הוא באמת גיבור מלחמה

סתם למקרה שאת לא יודעת, ב- 1981 במבצע אופרה הוא ועוד שבעה טייסי אף 16 אחרים הפציצו את "תמוז" שהיה הכור הגרעיני שעיראק פיתחה במטרה ליצור פצצת אטום שתפקידה היה, בעיקר, להשמיד את ישראל ובכלל לפעול נגד העולם המערבי. אל"מ אילן רמון ז"ל, בלי שום קשר להיותו אסטרונאוט, שירת את המדינה נאמנה כטייס וקצין בחה"א למעלה מ-30 שנה. כל זה בכלל בלי להתייחס לעובדה שכשהוא עלה על הקולומביה והרבה לפני זה כשהעתיק את מגוריו (ואת מגורי אשתו וארבעת ילדיו) לפלורידה, הוא היה נציגה הראשון של ישראל על מעבורת חלל ועשה שירות גדול לישראל. על המעט הזה, אני חושב שהוא ראוי להערכה.

light angel

New member
אלוהים, למה אתם מתעקשים להתווכח?

אין ספק שעל מה שאמרת הוא ראוי להערכה. בחיי. אני לא התייחסתי לזה, אלא רק לעובדת היותו אסטרונאוט שנספה עם הרוגי מעבורת החלל קולומביה. על עצם העובדה שהוא היה אסטרונאוט ומת, יחד עם עוד אסטרונאוטים רבים, אני לא חושבת שיש להעריץ מישהו (למרות שייתכנו אנשים שיחלקו עלי, איש איש ודעתו). זה שהוא היה גיבור ישראל במשך שלושים שנה- כולנו מודים לו וחבים לו את חיינו. אבל מה זה קשור למה שאמרתי? (ואני לא הולכת להגיב יותר על שום הודעה בנושא, תתווכחו כמה שתרצו. אני לא חושבת שאמרתי משהו רע, או שזלזלתי באל"מ רמון ז"ל. יהי זכרו ברוך.)

LrZt1986

New member
באמת הייתה בנינו אי הבנה

או אולי בינך לבין כל מי שדיבר נשבחות על אל"מ אילן רמון ז"ל... ההערכה אליו, לפחות מטעמי, באמת מגיעה מתוקף היותו קצין, לוחם ואיש צוות אוויר מן הטובים שהיו לנו, וסתם כדרך אגב, זו לא הערצה שכן אני לא ממש מאמין בהערצה בכל מקרה... כך אני גם מאמין כי הכבוד שרבים רוחשים לו - לא מעצם היותו אסטרונאוט בלבד, מה שגם מהווה הישג לא קטן בפני עצמו שכן הגעתו למעמד זה מעידה על יכולת אישית ומקצועית גבוהה ויוצאת דופן, ועל כך אנשים מעריכים אותו... אני חושב שאת צריכה לראות הרבה מעבר לרק המעשה שהוא עשה. הכבוד הגדול שהוא הקנה לעם ישראל, לעם היהודי ולמדינת ישראל בהגעתו למעמד זה שמספר מועט מאוד של אנשים מגיע אליו, חשוב בהרבה יותר מהעלייה לחלל עצמה, ואני באמת חושב שבאופן כללי יש הרבה כבוד והערכה כלפיו, אבל לא הערצה. ואני לא מחכה לעוד תגובה שלך, וזה בכלל לא ויכוח פה; צריך לתת לאל"מ רמון ז"ל את הכבוד המגיע לו, ולא להעמיד בספק את ההערכה שיש לישראלים כלפיו, נקודה. ותהיי בטוחה, סתם כד"א, שהאסטרונאוטים האמריקאים, וגם האסטרונאוטית ההודית (כן כן, הודית) שנספו יחד עם הקולומביה, מקבלים כבוד והערכה זהים אם לא גדולים יותר במדינתם שלהם, אז לגבי שאלתך, הם בהחלט "נערצים".

Dawson girl

New member
חבל שעומר לא פה ../images/Emo2.gif

אממ, הפיזיקה
ובהחלט מתמטיקה
ובעיקר הרבה הרבה אבקת חלומות

זיסקי

New member
למה אין לכם תשובה בשבילי?

וחוץ מזה כאילו שאף אחד מכם לא היה רוצה להיות בחלל.. אחד אפילו שילם על זה 25 מליון דולר לפני כמה שנים וכל ילד קטן אומר שזה החלום שלו.. פעם אחת אפילו היה כתוב לי בבזוקה שעד גיל 21 אגיע לירח ונשארו לי רק 6 שנים עד אז.. מה אעשה?

ליטלושי

New member
אין לנו תשובה..

כי זה פורום בין תיכון לצבא..ולא בין תיכון לחלל למה ציפית?

זיסקי

New member
חחח.

יש כזה פורום? ואגב מזל טוב לך אפרת על הרשיון.. 11.4? גמני קיבלתי רשיון בתאריך הזה

למעלה