באמת הייתה בנינו אי הבנה
או אולי בינך לבין כל מי שדיבר נשבחות על אל"מ אילן רמון ז"ל... ההערכה אליו, לפחות מטעמי, באמת מגיעה מתוקף היותו קצין, לוחם ואיש צוות אוויר מן הטובים שהיו לנו, וסתם כדרך אגב, זו לא הערצה שכן אני לא ממש מאמין בהערצה בכל מקרה... כך אני גם מאמין כי הכבוד שרבים רוחשים לו - לא מעצם היותו אסטרונאוט בלבד, מה שגם מהווה הישג לא קטן בפני עצמו שכן הגעתו למעמד זה מעידה על יכולת אישית ומקצועית גבוהה ויוצאת דופן, ועל כך אנשים מעריכים אותו... אני חושב שאת צריכה לראות הרבה מעבר לרק המעשה שהוא עשה. הכבוד הגדול שהוא הקנה לעם ישראל, לעם היהודי ולמדינת ישראל בהגעתו למעמד זה שמספר מועט מאוד של אנשים מגיע אליו, חשוב בהרבה יותר מהעלייה לחלל עצמה, ואני באמת חושב שבאופן כללי יש הרבה כבוד והערכה כלפיו, אבל לא הערצה. ואני לא מחכה לעוד תגובה שלך, וזה בכלל לא ויכוח פה; צריך לתת לאל"מ רמון ז"ל את הכבוד המגיע לו, ולא להעמיד בספק את ההערכה שיש לישראלים כלפיו, נקודה. ותהיי בטוחה, סתם כד"א, שהאסטרונאוטים האמריקאים, וגם האסטרונאוטית ההודית (כן כן, הודית) שנספו יחד עם הקולומביה, מקבלים כבוד והערכה זהים אם לא גדולים יותר במדינתם שלהם, אז לגבי שאלתך, הם בהחלט "נערצים".