שלום - אני חדש . . .

שלום - אני חדש . . .

מישו רוצה להסביר לי מה זה בית"ר בעצם? - ואיך התנועה רואה את תפקידה היום ??

ASTAR3

New member
שלום לך.

אז ככה רצית לדעת מה זה בית"ר. בית"ר-ברית יוסף טרומפלדור הוקמה בשנת 1923 על ידי כמה סטודנטים שבראשם זאב ז'בוטינסקי. בית"ר דוגלת בארץ ישראל השלמה-שתי גדות לירדן,הדר(כבוד לזולת,כבוד למדינה,כבוד בכלל שפה אחת וכו וכו ),שירות המדינה בצורה הטובה ביותר וכו וכו בית"ר היא תנועה ימנית ז"א שבית"ר לחלוטין נגד ההיתנתקות, אנו פועלים במעו"ז(סניף) בכל ימות השבוע ומעבירים פעולות לכיתות ג-יב בכדי להעביר את האידיאולוגיה שבה בית"ר דוגלת ובכך עוזרים לחניכים לגבש את דעתם. מקווה שעזרתי. יום טוב! אסתר.

הסבירו לך...

אז מה שנשאר לי זה להגיד "ברוך הבא" וחוץ מכל ההסברים האלו עושים חיים בבית"ר... שווה ביותר חח

MS6

New member
ההסבר הוא מאוד ארוך...

אבל בעיקרון אני חושב שאם תקרא פה ושם קצת הודעות תתחיל להבין קצת על התנועה. בעיקרון התנועה השפיעה רבות על החיים בישראל, רבים ממנהיגי המדינה התחנכו בה, חניכיה הקימו את מחתרות האצ"ל והלח"י שבוודאי שמעת עליהם... בין השאר התנועה דוגלת בשלמות הארץ, ערכי ההדר, שוויון ועוד.

מה ביתר עושה היום ? ? ?

והאם יש היום איזה גורם פוליטי שמזוהה עם התנועה ? ( מה האלטרנטיבה של התנועה להיתנתקות למשל ) ?

MS6

New member
בית"ר היא תנועה א-פוליטית..

אנחנו לא משוייכים לאף מפלגה. האלטנרטיבה של בית"ר להתנתקות היא אוטונומיה ערבית בישראל, תחת השלטון היהודי. זאת על מנת לחסוך את הצער בטרנספר בכוח של יהודים או ערבים ובכך לשמור על זכיותיהם של ערבים ויהודים כאחד, מבלי לפגוע בזכותנו לריבונות על ארץ ישראל.

פוליטיקה . . .

איך אפשר בצורה אפוליטית להפוך את הרעיונות למעש ? ? ? ( חוץ מחינוך )

MS6

New member
ענית לעצמך...

חינוך זה המפתח לכל. אם נחנך כמה שיותר בני נוער על הרעיונות של בית"ר אז הם יושפעו מהם. אנחנו תנועה א-פוליטית אבל זה לא אומר שאסור לחניכים שלנו לעסוק בפוליטיקה "בזמנם החופשי", אנחנו פשוט לא מזוהים עם אף מפלגה אבל לא מעט מדריכים ובוגרים מהתנועה פועלים במסגרת מפלגות הימין (ודרך אגב גם השמאל) השונות, אני מכיר כמה כאלה שהיו בנוער מולדת, אני מכיר כאלה שהיו בנוער הליכוד ויעל פה סיפרה על מישהו שהיה בגרעין שלה שהיה יו"ר נוער צומת...

MS6

New member
צומת הייתה מפלגת ימין

בטח שאתה יכול להיות חלק מזה, רק תגיד לי איפה אתה גר?

ASTAR3

New member
אז..תקפוץ לבית שמש..

חח סתם לא האמת לא נראה לי שבירושלים יש מעו"ז אבל יש בבית שמש(המעו"ז הכי קרוב לירושלים) וזה 45 דקות מירושלים... יום טוב!! אסתר.

ASTAR3

New member
כל יום חמישי בשעה 7..

פעולה שהמפקד מעו"ז מעביר (משה) יום טוב. אסתר.

MS6

New member
לגבי פעילות בירושלים...

לצערי הרב אין פעילות בתקופה זו בירושלים (גם אני בשוק מזה לא פחות ממך) אבל אני מבטיח לך שאני אעדכן אותך כשתהיה פעילות בעיר... אני יודע גם שבית"ר מתכננת לחדש את הפעילות בירושלים.

למעלה