לא CPP ולא JAVA ישלטו בעוד 10
שנים בעולם התוכנה, אלא שפות אחרות. הלקח שיופק מ-JAVA הוא ששפות תכנות שעושות יותר מדי דברים מאחורי הקלעים, מבלי לתת לתוכניתן שליטה בנעשה, הן שפות לא מוצלחות. שפה שתשכיל לעבוד בכל הרמות בו זמנית, שתוכל לאפשר לך לרדת עד הביטים, ולעשות סופר-אופטימיזציות כרצונך, בו בזמן שרוב משימותיך יהיו מוסתרות על ידי אוסף כלים מובנה בשפה - תהיה השפה שתוכל להכיל כל אפליקציה שהיא. כשתגיע שפה שתיתן לך על מגש של כסף את כל המנגנונים שיש ב-JAVA וב-#C אבל בו בזמן תיתן לך - אם תרצה - לשנות אותם ולשלוט בהם כרצונך - היא תהיה השפה המוצלחת שתשלוט בסופו של דבר. הדוגמה הקלאסית היא ה-GC ב-JAVA. יופי של מנגנון. באמת. חוסך לנו שימוש במצביעים. באמת מנגנון יפה. אבל מה אם אני רוצה לעבוד קצת אחרת? מה אם יש לי 30 שניות בחיי האפליקציה שבהן אני לא רוצה בשום פנים ואופן שיקרה משהו אחר, חוץ מהקוד שאותו בחרתי מפורשות להריץ? אי אפשר. #C עשתה כמה צעדים בכיוון הזה, אבל היא עדיין חיקוי עלוב של JAVA, שאין לו שום זכות קיום בפני עצמו. שמעת פה יותר מעדות אחת: אין תחליף למהירות. מי ששכח מה זה מהירות, אגב, מרוב שנים על WINDOWS, מוזמן להתקין לינוקס ולעבוד קצת, לא הרבה, ולראות מה זה ניצול מיטבי של משאבים, כשהמחשב שלך עושה אינספור מטלות בו זמנית.