שלום, אני חדש פה..

TFlash

New member
שלום, אני חדש פה..

בעקבות אתר שגיליתי על חלומות צלולים, קראתי הרבה וממש נכנסתי חזק לכל העניין הזה.. קראתי הרבה על MILD WILD DILD וכל זה.. ניסיתי פעם את שיטת הזיכרון וזה לא הלך לי כי שאני מתעורר אחרי 5-6 שעות אני עסוק בתעוררות ולהדליק אור ככה שאני שוכח את החלום ומתעסק בדברים אחרים.. בכל אופן זה לא הלך לי וגם זה לא הכי נוח. אגב אני כותב יומן חלומות ועושה בדיקות מציאות כמה שיותר במשך היום. חשבתי על השיטה הזאתי, שאתה עושה בדיקות מציאות כל פעם שאתה שותה, ואז הולך לישון צמא.. האם זה דומה למצב של אנשים שהולכים במדבר שעות ואז מדמיינים בארות מים שלא קיימים ? בכל אופן, השיטה הזאת נשמעת מצוינת וכבר התחלתי לעשות בדיקות מציאות כל פעם שאני שותה. זה נשמע רעיון מצוין, יש פה כמה אנשים שזה עבד עליהם או שממליצים על זה? אגב, איזה עוד טיפים אתם יכולים לתת לי ? (אפעם לא היה לי חלום צלול, אבל אני זוכר את החלומות שלי לא רע בכלל).

ArchangeI

New member
ברוך הבא

"האם זה דומה למצב של אנשים שהולכים במדבר שעות ואז מדמיינים בארות מים שלא קיימים ?" לא, אין קשר בין השניים. תישן הרבה, תאמין ואל תוותר :)

TFlash

New member
תודה רבה>>

אני כרגע עובד על השיטה הזאת ועושה מספק בדיקות מציאות כל פעם שאני שותה.. האם אני צריך ללכת לישון ל5--6 שעות, להתעורר לשעה שלמה ואז ללכת לישון שוב כמו בשאר השיטות ?? איזה טיפים יש לכם בשבילי בנוגע לשיטה הזאת? אגב ניסיתי בלילה שעבר והתעוררתי 3 פעמים במהלך הלילה בהפרשים של שעתיים ככה אמנם זכרתי את החלומות טוב, אבל אחד מהם היה קשור בעקיפין לשתייה (קניתי אבקת חלבון, מערבבים את זה ושותים) ואפילו אז לא נזכרתי לעשות בדיקות מציאות וגם שהתעוררתי באמצע החלום, אמרתי לעצמי שאני יזכור לעשות בדיקות מציאות כל פעם שאני שותה ואפילו שנרדמתי המשכתי את אותו החלום (נראה לי ) ולא נזכרתי לעשות בדיקות מציאות. מה הבעיה אצלי.?

silverhawk

New member
עניין של תרגול

לאחר שתרגיל את עצמך לבצע אוט' בדיקת מציאות בכל פעם שתשתה, רוב הסיכויים שתזכור גם בחלום לעשות זאת. זו אחלה שיטה.
ואגב, לא הבנתי לאיזו שיטת זכרון התכוונת בהודעתך הראשונה. זה נשמע כמו הדרך לכתיבת יומן חלומות ותו לא.

TFlash

New member
Silver Hawk כנסס>>

בכל אופן אני ממשיך לעבוד על זה.. הגעתי למסקנה שבשבילי הכי טוב זה בבידקת מציאות לבדוק אם מה שסביבי זה נורמלי וטבעי, ואיך הגעתי לפה.. ואז אני נזכר איך הגעתי לפה ומה עשיתי קודם, וככה אני יודע שאני לא חולם.. אם יש שעון בסביבה אז אני בודק גם שם ואני מנסה להעביר יד בקיר בכוח.. בכל אופן, אני בחרתי ככה כי בכל חלום שזכרתי עד היום, לא הייתה מעורבות של שעון כלשהו, ככה בחלום אני לא יזכר לעשות בדיקה אם אני עובד לפי שעון.. בכל אופן אני עובד גם לפי מתי שאני שותה וגם מדי פעם ככה עושה בדיקות.. בקשר לשיטת הזיכרון אני חושב שהרעיו ןפה הוא פשוט לישון 5 שעות, להתעורר ולזכור את החלום, ללכת לישון תוך כדי שאני מדממיין שאתה בחלום אך הפעם אתה מודע אליו. .בכל אופן זה מה שניסיתי אבל זה ממש לא נוח וזה לא הצליח.. אגב בלילה הקודם יצא לי להתעורר כמה פעמים בלי שעון בלי כלום.. למה זה ?

silverhawk

New member
זה נקרא מבחן ההיגיון

לטעמי זו באמת השיטה היעילה והאמינה ביותר (גם אם היא אורכת מספר שניות יותר מהשיטות האחרות). שיטת הזכרון שהזכרת היא שיטת המילד. אתה מוזמן לקרוא עליה בשאלות הנפוצות.
ולשאלתך, אני לא רואה סיבה מיוחדת, כנראה סתם צירוף מקרים.

TFlash

New member
אחלה עוד משהוו...>>

תודה על ההתייחסות.. בכל אופן עדיין לא הולך לי (כבר 4 לילות :( ) יש לי שאלה: יכול להיות מצב שהיה לי חלול צלול שבוא שלטתי בחלום ועשיתי דברים שרציתי באותו זמן אבל שהתעוררתי לא זכרתי אותו ? או שזה נדיר ? בכל אופן, בחלום האחרון יצא לי לחלום על ידידה שלי שותה משקה אלכוהולי.. עכשיו אני יתחיל לעשות גם בדיקות מציאות אם אני רואה שמישהו אחר שותה.

ArchangeI

New member
חח בהצלחה לך!: )

שים לב שיש הבדל בין מודעות לזה שאתה חולם לבין שליטה בחלום, בעיקרון הסיכוי לזכור את החלומות הצלולים גדול יותר מכיוון שהחלק המודע במח גם מתערב.. אבל יכול להיות מצב שחלמת חצלול ושכחת בבוקר (במיוחד אם רמת הצלילות/מודעות הייתה נמוכה..)

למעלה