שלום...אני חדש פה

shabaz

New member
שלום...אני חדש פה

בזמן האחרון נורא מעניין אותי כל העניין של הפילוסופיות, ואני מקווה שאני יעשה יותר חכם. יש לי שאלה, שאני לא בטוח כמה היא קשורה לפילוסופיה, אבל הייתה לי את השאלה הזאת מכיתה ד´ (עוד עם כמה שאלות, שעכשיו אני מבין כמה עמוקות הם היו...ואני מבין שזה היה מוזר בשבילי לחשוב כאלה מחשבות בגיל כל כך צעיר...או שלא?) שאתה, ובמצב היפוטתי יש גלגול נשמות, אז אתה נכנס לגוף אחר, ואתה מרגיש כמוך, או שאתה מרגיש אחר? כמו מישהו אחר... אני יודע שהניסוח של השאלה בכלל לא משהו, אבל אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון. דרך אגב...קוראים לי אלעד, ואני בן 14, קצת רקע שתדעו.

Ergil

New member
שלום שלום

בהנחה שיש דבר כזה גלגול נשמות, אתה בטח לא היית מרגיש אתה בגילגול הבא, כי אז היה מובן שגלגול נשמות הוא אכן משהו שקורה.

shabaz

New member
זה לא מה שהתכוונתי.

לא שאלתי אם אתה מרגיש שהיית בגלגול הקודם. אלא האם אתה מרגיש עצמך, כמו בגלגול הקודם (ללא זכרונות וכו´, ושום ידיעה שהרגשת ככה) או שאתה מרגיש מישהו אחר?

Ergil

New member
אז למה התכוונת?

חשבת פעם מה יהיה אם הזכרון שלך יעלם? הזכרונות שלך הם אתה.

shabaz

New member
ידעתי שזה לא הסבר מובן....

איך אני אסביר את זה... אני אנסה שוב. במצב היפוטתי, שבו אתה מת ויש גלגול נשמות, לפני, אתה מרגיש שזה אתה נכון? אז אחרי שאתה מת, וחוזר לנשמה אחרת, אתה מרגיש אותו הדבר, או שאתה מרגיש כמו מישהו אחר? כאילו, האם יכול להיות שהרגשנו עצתמנו כמו שהרגשנו בגלגולים הקודמים? או שכל גלגול הרגשנו משהו שונה לגבינו?

shabaz

New member
עוד פעם טעות.

אתה לא חוזר לנשמה אחרת, אלא לגוף אחר. הנשמה נשארת אותה נשמה כמובן.

Henryf

New member
גילגול נשמות

גילגול נשמות הבודהיסטים מאמינים בגילגול נשמות, והם חשבו אלפי שנים על הנושא, ואמונתם שהנשמה אכן לא מתה עם הגוף (כמו שיש חוק שימור אנרגיה, יש גם חוק שימור הנשמות). בגלל טראומת הלידה, הנולד שוכח את כל מה שהיה בגילגול הקודם (לאו דווקה אצל האדם, בהחלט הנשמה יכולה לעבור לחיות). לבודהיסטים יש דוגמאות (לדעתם מוכחות) של אנשים שזוכרים מאורעות ושפות מגילגולים קודמים. הנרי

אליקים

New member
אתה הנך אתה

אלעד שלום רק אם תצליח להפריד בינך לבין אלעד. רק באותו רגע שאתה תהיה אתה ולא אלעד. רק אז, יש לך סיכוי להבין את העניין ומבלי לשאול אחרים. כל טוב אליקים

לשבז-ברוכים הבאים

אישית אני מאמינה בגלגול נשמות שה אומר שהנשמה שלך נכנסת לגוף שונה ממה שהיה לה בגלגול הקודם ולמעשה היא לא זוכרת את החיים הקודמים שלה. שלך חנה גונן

123alon

New member
שאלה יפה...

הדרך היחידה לדעת היא לנסות........

למעלה