שלום אני חדש פה

סבבה

בס"ד איפה ומתי?? ובהזדמנות אקפוץ לראות.אולי תבוא גם אתה לאימון שלנו? תודה על התשובה המפורטת (דרך אגב מצטער שהטעיתי אבל לא יצא לי עוד ללמוד אצל איציק הוא בחופשה אלא אצל תלמיד שלו איגור)

תיקונים קלילים

1. יאווארה = רך, זורם = ג´ו-ג´יטסו. היאווארה הוא השם המקורי ללחימה בידיים ריקות שנקראת היום ג´ו-ג´יטסו. זה בניגוד לאייקי-ג´וג´יטסו שכונה בעבר אייקי-יניו-הו. 2. סתם תוספת, טאקדה לימד דאיטו ריו אייקי-ג´וג´יטסו, ובין התלמידים שלו נמצאים גם אוישיבה שפיתח (חלק) מהאייקידו. הקנג´י לאייקידו, כך שמעתי מבוטא "הפקידו" בשפה הקוריאנית, ומכאן לדעתי השם. אז שלא תגידו שלא לומדים משהו בפורום! אריאל... נחשו מי יצא שבת??

אתה צודק, קצרה היריעה מלכלול את

כל הפרטים. אך אם כבר ... בהתחלה ההפקידו נקרא יו קו´אן סול ואח"כ הפ קי יו קו´אן סול ע"י תלמידו הבכיר של צו´י יונג סול בשם ג´י האן ג´יי כאשר הוא פתח את בי"הס הראשון שלו סאנג מו קו´אן בסיאול. מאסטר צו´י לימד (כך מספרים) יאוו´רה, בשילוב עם בעיטות קוריאניות. גם אני שמעתי שמוריהיי אוישיבה למד באותו דוג´ו ביפן שבו למד צו´י. יש שטוענים שבאותו זמן ממש. למרות הכל אין קשר בין המינוח היפני "אייקידו" לבין המינוח המקביל איליו בקוריאנית "הפקידו". נראה ששני השמות ניתנו ללא כל קשר בין אחד לשני. מה גם ששני האומנויות שונות במהותן.

ספר קצת יותר בבקשה...

מה משמעות השם "הפקידו", וכיצד הוא שונה מהאייקידו? הטכניקות שראיתי בהפקידו (ובקוקסול) דומות מאד לסגנונות שונים של אייקידו. מה השוני המהותי בין השיטות?

אי.טי

New member
אהלן וסהלן

גם אני חדש פה אז תרגיש בבית
ע"פ דעתי אין לצבא התייחסות מיוחדת לבעלי רקע באומנות לחימה,אבל בגדול הצבא נוטה להעדיף תמיד אנשים טובים...ואין ספק שעיסוק כזה מקרב אותך לשם לא רק מכל הבחינות הפיזיות (כוח,סיבולת וכו´)אלא ביכולת לעמוד בקשיים,להשאר רגוע גם כשקשה,להסתדר עם מגוון מצבים ואנשים במגוון דרכים ועוד ועוד עם ההתקדמות. המכלול הזה יעזור בכל גיבוש/טירונות.מסלול וכו´,שיעברו בצורה יותר מוצלחת,וכמובן שכתופעת לוואי כולם גם יראו...(לא בקטע של רושם,אלא של יכולת מוכחת שהיא תוצאה של השקעה רבה)

בסופו של דבר,

חשוב לדעת, שגם אם הינך עוסק באומנות לחימה מספר שנים בצורה אינטנסיבית, הצבא לא ייתן לך פריבילגיות של ספורטאי מצטיין, על כל המשתמשע מכך (אלא אם אתה ספוראי מצטיין). אם יש לך שאלות נוספות אשמח להשיב עליהן. בנתיים, אני זז ל
סלבו

למעלה