שלום אני חדש פה

שלום אני חדש פה

בס"ד שלום לכולם טוב לפני הכל אני אציג את עצמי קוראים לי משה אני בן 16 ואני לומד טאיקוונדו והפקידו כבר חודש. ועכשיו לשאלות: מי לומד פה גם טאיקוונדו והפקידו? שאלה למי שעשה צבא: האם מישהוא היה פה בקרבי וקודם לפני כן למד אומנות לחימה האם הוא התחיל מאפס (מההתחלה) אחרי הפסקה של 3 שנים?ועוד שאלה האם הצבא מתחשב במי שיודע אומנות לחימה ומעדיף חייל שיודע אומנות לחימה על פני חייל שלא יודע אומנות לחימה בקרבי וביחידות מובחרות? תודה לעונים

galahead

New member
היי משה :)

אני גל ואני לומד כבר יותר משלוש שנים קוקסול וואן הפקידו, שזו אומנות לחימה קוריאנית שדומה להפקידו, אבל גם שונה..:) איפה אתה לומד ואצל מי? אני מתעניין כי אין הרבה שמלמדים הפקידו בארץ... תהנה ויאללה ביי

היי גל

בס"ד אני לומד הפקידו בנוסף לטאיקוונדו בביה"ס "הבילויים" אהרונסון שרה 32 רמת גן אצל איציק (בתאחלס מלמד אותי איגור אבל איציק בחופשה) לא יודע אם אתה מזהה אבל לא חשוב .דרך אגב מה ההבדל בין הפקידו לקוקסול וואן הפקידו?

galahead

New member
באמת?! זה עדיין פתוח שם?

המורה שלי למד אצל איציק, אם אני לא טועה, טאיקוונדו. לגבי ההבדל... הממ... אני מציע שתחפש בעמודים הקודמים את השרשור המתאים ותקרא את מה ש- gil_hapkido_kuksool אמר על זה. אני לא מנסה להתנער מאחריות, פשוט מה שהוא אמר שם זה מה שיש להגיד... :) חפש את המילים הפקידו או קוקסול, לא יעלו לך הרבה הודעות..:) אם אתה רוצה אתה מוזמן לאימונים שלנו גם. מה שתראה יהיה לך דומה למה שאתה לומד, רק הרבה יותר טוב (סתם, סתם, זו רק דעתי המשוחדת מאוד! ).

טעות, טעות, טעות !!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא למדתי אצל איציק אף פעם. אתה התבלבלת. אני למדתי עם איציק אצל אחד מגדולי המורים לטקוונדו בארץ לדעתי(שעכשיו אינו מלמד) בשם יעקב בוסני. לאחר מכן שיטה זו נהפכה לספורט אולימפי, ואני הרגשתי שחסר לי הרבה ידע באומנות הלחימה ואיני רוצה להפוך את העיסוק בזה לספורט, אז התחלתי לחפש משהו יעיל מכל הבחינות. יעקב לימד גם הפקידו אז בחרתי להמשיך בשיטה זו לכל ימי חיי, מה גם שראיתי הרבה שיטות ומורים בארץ, שהיו טובים בשיטתם, אבל הגישה השלימה של קוק סול הפקידו כמערכת מגוונת של אומנויות לחימה קוריאניות יותר מתאימה לי.

galahead

New member
אוקיי, לא להרוג :))

מתבלבלים, קורה. גם לי (ובמיוחד לי, בעצם..) עכשיו אני אנסח תירוץ (גם להתבלבלות וגם לכך שלא הייתי ביום ג´): היה לי אתמול מבחן ממש קשה ורחב היקף בחומר. פשוט לא הספיקו לי הכמה בקרים שלמדתי בהם ונאלצתי להמשיך גם לתוך הערב והליל... כנראה שהעייפות עירפלה את חושיי, פשוט זכרתי שהזכרת את השם איציק בהקשר זה אז עשיתי אחד ועוד אחד ויצא לי שמונה... נו , טוב בכל אופן, נתראה היום (וכמובן אתה תקרא את זה הרבה אחרי שראית אותי כבר - טיהי). יאללה ביי גל

שאלה לי אליך

בס"ד מה הפריע לך בזה שטאיקוונדו נהפכה לספורט אולימפי מה זה גרע מיכולתיה של השיטה שבגלל זה עזבת????

תשובה לשאלה מצויינת !!!

כאשר שיטה הופכת לספורט, לא ניתן לקרוא לה אומנות לחימה (או לפחות לאותו מקום שמלמד בשביל תחרויות). כשהייתי ילד גם אני התלהבתי מתחרויות אך כשהתבגרתי הבנתי את ההבדל הרב בין ללמוד אומנות לחימה (שאת זה עשיתי כשלמדתי טקוונדו בזמני) לבין ללמוד להיות ספורטאי (שזה מה שנעשה בארץ בטקוונדו משנות התשעים). רוב הטקוונדו בעולם הוא ספורט (כך גם בקוריאה - אני יודע כי הייתי שם). כך גם בארץ. ואין לזה שום קשר עם המושג "אומנות לחימה". אם אתה לומד טקוונדו לשם ספורט, זה מצויין כל עוד אתה מודע לכך שאומן לחימה לא תצא משם וכך גם לא תדע להגן על עצמך. הבעייה היא שישנם כאלה שחושבים שהם לומדים אומנות לחימה והגנה עצמית. לא כך הוא הדבר. כשאתה מתאמן להיות ספורטאי, אתה לומד אך ורק טכניקות ותרגילים מוגבלים מאד שיתאימו לאותם חוקים ויביאו אותך לנצח במשחק. כן זהו רק משחק כשם שטניס הוא משחק, לא יותר. לשם כך ישנם חוקים המחייבים אותך לנהוג לפיהם וכל שכן לציית להם באימונים. חוקים אלה לא קיימים בקרב רחוב ואין הם מתאימים למצב אמת שבו אתה נדרש להגן על עצמך. חוקים כאלה - לבישת מגנים, איסור להכות באיזורים מסויימים, איסור לתפוס, להטיל ועוד ועוד ובנוסף חלוקה למשקלים, והתחלת קרב ממצב של מוכנות, מהוים בעיה לפיתוח איסטינקטים ותגובות נכונות. האמן לי, אני הייתי גם בתסריט של הספורט וחקרתי את הנושא לעומק. על מנת לדעת להגן על עצמך עליך להיות משוחרר ממגבלות כגון אלה שציינתי. במצב אמת אין זמן ללמוד את היריב, אין לך מגנים, מותר הכל (לפעמים יתקפו אותך עם נשק מה תעשה ?), אתה יכול לעמוד מול יריב חזק ממך או מול כמה יריבים. מה תעשה כשאתה קרוב ליריב למשל ? תנסה להוציא בעיטה ? או תשתמש בטכניקת יד קטלנית ? מה תעשה בקרקע ? האם הארסנל שלך מגוון כל כך כדי לתת מענה לכל מצב (בטקוונדו מודרני אין תשובות לרוב המצבים) יש לתת את הדעת על כל מצב ומצב. לימוד הגנה עצמית הוא דבר מורכב ומסובך מאשר לימוד תחרות. ואת זה אין בטקוונדו מודרני. זה מה שהפריע לי כשטקוונדו נהפך לספורט אולימפי. לטקוונדו חסר וחסר הרבה. גם בנושא של בעיטות, בהפקידו ישנם יותר בעיטות מאשר בטקוונדו, ואת זה יגיד לך כל מאסטר בטקוונדו. יכול להיות שיגידו לך שבטקוונדו מסורתי לומדים יותר. ויש כאלה שמשלבים גם הפקידו. נכון! אך כדי ללמוד הפקידו יש להשקיע את כל הזמן של האימונים (ולא להתאמן לתחרות כל השבוע ומידי פעם פה ושם להכניס כמה טכניקות). אומנות ההפקידו היא מורכבת ביותר ואין זמן לספורט. מי שמלמד הפקידו חייב ללמד רק את זה ולהמשיך ללמוד רק את זה אחרת זה לא מקצועי. כדי להבין זאת חייבים להתנסות. זה מעניין, זו אומנות הכי מרשימה שראיתי (וראיתי בארץ הרבה). לסיכום, כל מה שאמרתי כאן לא גורע בכלל מהיופי של הטקוונדו כספורט אולימפי, אך זה כן גורע מהשיטה כמתאימה להגנה עצמית. אשמח לשמוע מה דעתך בתור אחד שמתחיל ללמוד. בהצלחה.

שומפי

New member
בזה הרגע נפצת לי אשליה ! ... ../images/Emo7.gif

לא ידעתי שטקוונדו לא נחשב לאומנות לחימה ... זה לא אומר שאני מפסיקה , אני מאוד אוהבת את זה ונהנת אבל פשוט חשבת שזה כן אומנות לחימה .
נהנתי לקרוא את מה שכתבת

לשומפי

בס"ד שאלה לי אליך את בת נכון? למה בחרת ללמוד דווקא טאיקוונדו נראה לי שקראתי בפורום הזה על עוד בנות שגם לומדות טאיקוונדו מה יש לבנות עם טאיקוונדו? איפה את לומדת? ובקשר לה שגיל אמר הוא עשה הבחנה בין tkd מסורתי (דרך אגב נמאס לי לכתוב טאיקוונדו בעברית זה מרגיז)למקומות שבהם לומדים זאת כספורט תחרותי.

שומפי

New member
א. כן ! אני בת . ../images/Emo68.gif

למה התחלתי ללמוד את זה ? אז ככה : לפני מספר חודשים ישבתי מול הטלוויזיה זיפזפתי בין הערוצים , ופתאום הגעתי לתוכנית שעסקה במשך שעה שלמה בטקוונדו. (זה היה בערוץ ההיסטוריה בלווין) , בלילה היה שידור חוזר של התוכנית , וכמובן שראיתי פעם נוספת את התוכנית . בסיומה אמרתי לעצמי : זה מה שאני רוצה ללמוד . כעבור חודש וחצי התחלתי ללמוד ! וזהו .

האם אמרתי שטקוונדו לא נחשב אומנות

לחימה ? לא תמצאי אימרה כזו במה שכתבתי, ואם כך הבנת אז זה לא מה שהתכוונתי. אמרתי שבארץ לא מלמדים טקוונדו כאומנות לחימה וכך גם ברוב המקומות בעולם. עם זאת ישנם בעולם מקומות (אם כי מעטים) שכן מלמדים טקוונדו כאומנות לחימה .ראי את כל המועדונים השייכים לארגון I.T.F - International Taekwondo Federation , זהו הארגון המקורי הראשון שהוקם לטקוונדו ע"י מייסד השיטה גנרל הונג הי צו´י (ישנו מועדון כזה בצפון). בארץ 99% שייכים ל- W.T.F ,כפי שאת בטח יודעת. גנרל צו´י בעצמו התנגד ומתנגד עד היום להפיכת אומנות נפלאה זו לספורט. אך מה לעשות פוליטיקה משחקת תפקיד מרכזי גם כאן ונראה שנשיא ה - W.T.F און יונג קים עשה עבודה טובה בהפיכת הטקוונדו לספורט. אין כל רע בכך, רק חשוב להיות מודעים למה שעושים. אני לא יודע היכן את מתאמנת ואצל מי (אשמח לדעת) . בכל מקרה אם את נהנת אז נראה שיש לך מורה טוב. תמשיכי ובהצלחה !!!

דעתי היא:

בס"ד ובכן גיל דעתי היא שאתה די צודק בדבריך יש את העניין של לחימה בתחרות מול לחימה ברחוב אולם אצלנו איפה שאני לומד לומדים כמו שאמרתי גם הפקידו ואני מרגיש שאלו הם שני דברים שמשלימים זה את זה ובעיני שילוב של שניהם יכול להיות מועיל מאוד מאשר ללמוד רק דבר אחד מכיון שניסיון בקרבות תחרותיים יכול להיות מועיל גם בקרב רחוב למרות השוני ביניהם קח לדוגמא את צאק נוריס (אם אני לא טועה הוא אלוף עולם כמה פעמים לא זוכר אם בטאיקוונדו או בקראטה אבל לא חשוב)זה לא יהיה לדעתי נכון והוגן לקרוא לו ספורטאי כי לדעתי הוא אומן לחימה מעולה שבקרב רחוב יביס כמעט כל יריב. מצפה לדעתך בקשר לדברי שאלות א.איך אתה רוצה לפתח אינסטיקטים ותגובות נכונות בקרב רחוב אם לא כל יום יוצא להשתתף בקרב רחוב? ב.ספר לי קצת על טכניקת יד הברזל תודה על התגובה משה החדש

הפקידו ? מי מלמד אותך הפקידו שם ?

מעניין לדעת ממי למד זה שמלמד אותך הפקידו. אני אבוא לראות, רק תגיד לי מתי יש שעור בהפקידו. כמו שאמרתי כבר, הפקידו היא אומנות מורכבת ומקיפה (הקוק סול הוא אפילו אינו סגנון אלא מערכת של 31 שיטות קוריאניות מסורתיות). לא ניתן ללמוד אותה ברצינות בשילוב עם דבר אחר. ההפקידו יכול להשלים את הטקוונדו, כי 95% ממה שיש בהפקידו אין בטקוונדו. אך לא להיפך, טקוונדו לא משלים את ההפקידו כיוון שאין משהו בטקוונדו שאין בהפקידו (אני יודע כי עסקתי בטקוונדו 7 שנים). כשאתה מגיע לחגורה שחורה אין יותר טכניקות חדשות ללמוד רק לשפר את מה שיש וללמוד עוד פומסה לכל דרגת "דאן" נוספת. לא כך בהפקידו ובטח שבקוק סול, לא מפסיקים ללמוד. יש תמיד עוד ועוד טכניקות והתמחויות שונות בכלי נשק, בפיתוח "קי" וטכניקות מסויימות שעד שלא מגיעים לרמה מסויימת של שליטה ב"קי" לא ניתן ללמוד אותן. שלא לדבר על רפואה. "קרב תחרותי" אינו קרב, זהו משחק ותו לא. התגובות והאינסטינקטים שונים מאוד מזה של קרב רחוב (ראה את מה שכתבתי לך קודם). בתחרות המטרה היא לצבור נקודות. במצב אמת אין זמן לזה, אתה חייב לגבור על היריב בנוק אאוט, ואם לא אתה בבעיה. צ´אק נוריס למד טנג סו דו (אומנות לחימה קוריאנית דומה לגוג´ו ריו האוקינאווי). הוא היה 7 פעמים אלוף עולם ב"קרטה פול קונטקט" (אז לא היה טקוונדו תחרותי). כן, ללא מגנים ומותר הכל כמו קרב רחוב. ולכן אתה צודק, הוא אינו ספורטאי, הוא אומן לחימה מעולה. המורה שלי למד אצלו כשהיה ילד ולפי מה שהוא אומר, צ´אק נוריס באמת אחד הלוחמים המעולים שהיו. אבל יש לזכור שהוא התאמן כמו שצריך לקרבות אמיתיים, ולכן הוא פיתח תגובות ואינסטינקטים נכונים. כמו כן הוא התאמן על טכניקות מגוונות גם רגליים וגם ידיים באותה מידה. האם זה דומה למה שעושים בטקוונדו ? כנראה שלא. מצפה לתגובה. בקשר לשאלה א´ שלך - שאלה טובה, והתשובה לה נמצאת בדרך שבה אתה מתאמן והאופן שבו ה"קרבות" במועדון נעשים. רק כדוגמה (את יתר השיטות תצטרך לבוא לראות) אצלנו למשל, אנו עורכים כל הסוגים של קרבות (רק מכות, רק האבקות, קרקע, קרבות המשלבים מכות, האבקות וקרקע ועוד ועוד ברמות שונות ובעוצמות שונות לפי הדרגה ויכולת השליטה הטכנית והעצמית של המתמודדים). כמובן שישנם חוקים ומיגון מינימליים ביותר, אך המצב קרוב ככל שניתן לקרב אמיתי תוך פיקוח אישי שלי (אחוז הפציעות בקרבות אצלי הוא 0%).אין מנצחים, המטרה היא ללמוד ורק ללמוד. בקרב אנו מתרגלים גם טכניקות שנלמדו קודם בשיעורים בשילוב עם אלתורים שהמצב מחייב. לגבי איסטינקטים - כך לדוגמה מצב שבו תוקפים אותך בבעיטה. האינסטינקט של לוחם טקוונדו תחרותי יהיה לזוז ולהגיב בבעיטה לאיזור מעל לחגורה. אך לא תמיד זהו המצב הנכון לעשות. אז מה, אתה מתרגל את עצמך ומיתרגל לתגובות שלעיתים ואפילו לרוב אינם נכונים ואפילו יכולים להיות מכוונים נגדך בקרב רחוב. ואני יכול לתת לך עוד אלף דוגמאות. בנוסף, יש לנו תרגולים מיוחדים לפיתוח איסטינקטים למצבים שונים כמו חניקות שונות תפיסות והגנה מפני כלי נשק שונים. יד הברזל (צ´ול סה ג´אנג) - טכניקה זו נלמדת לאחר שהגעת לרמה מסויימת של פיתוח "קי" ולאחר עיסוק של שנים רבות באומנות לחימה. מדובר על יכולת לרכז "קי" באיזורים שונים של כף היד מהר, וע"י כך יש את היכולת להכות בעוצמה רבה מאד. על האפקט של המכה שהופך אותה לחזקה כל כך ניתן אולי להבין ע"י השוואה של מכת מוט ברזל למכת שרשרת ברזל שבקצה שלה יש כדור ברזל - מכה זו יוצרת ויברציות שחודרות לתוך המטרה והנזק הוא יותר פנימי. בנוסף, המכה ניתנת לנקודות מסיימות (שאלה נלמדות בהדרגה אצלנו החל משלב של מתחיל) בגוף מה שהופך את המכה לקטלנית (פגיעה באיברים פנימיים). מקווה שהארתי יותר את דרכך. אשמח לשמוע על התקדמותך מאימונים וד"ש לאיציק.

ההבדל על רגל אחת

שלום משה וברוך הבא לפורום ולקבוצה המעטה של אומנויות הלחימה הקוריאניות. קודם כל אתה בר-מזל שאתה לומד טקוונדו אצל איציק . אני מכיר את איציק שנים. למדנו אצל אותו מורה בעבר, רק שהוא המשיך עם טקוונדו ואני המשכתי עם הפקידו. איציק הוא מקצוען אמיתי בטקוונדו. כרגע אני מלמד קוק סול הפקידו ברמת-גן. בנוגע להבדל בין הפקידו לקוק סול הפקידו, הדבר מורכב מאד. אתה יכול לחפש בפורום הזה מידע תמציתי מאד שאני כתבתי, ובנוסף, היות ואתה מכיר מעט הפקידו, אני מוסיף לך כאן עוד מידע. מקור הטכניקות של הפקידו הוא "יאו´ארה" שזהו שם כללי לאומנויות לחימה יפניות רכות (כמו אייקי ג´וג´יטסו) בשילוב עם בעיטות של טאי-קיון (אומנות לחימה קוריאנית עתיקה העוסקת בעיקר בבעיטות). איך הטכניקות היפניות הגיעו לקוריאה הדיעות חלוקות, ואני מכיר כמה גרסאות. ממש בקצרה, מספרים על ילד קוריאני בשם צ´וי יונג סול שנחטף ליפן ולמד 30 שנה אייקי ג´וג´יטסו אצל מאסטר גדול בשה סוקאקו טקדה וחזר עם הידע לקוריאה. איך ומאיפה נבע השם הפקידו, גם כאן המחלוקות רבות. הרבה פוליטיקה יש בעניין זה, ואם אתה באמת מתעניין ורוצה לדעת יותר אתה יכול לבוא לאימון שלי ואני אשמח לספר לך עוד. מקור הטכניקות של קוק סול שונה לגמרי. הוא נובע מ-31 אומנויות לחימה קוריאניות מסורתיות ( כל אחת מתמחה באספקט שונה ). לכן קוק סול אינה שיטה אחת אלא מערכת שלימה של שיטות. כל הטכניקות הינן קוריאניות. בתכ´לס, הטכניקות של קוק סול נחשבות לקטלניות ויעילות ביותר. יש מגוון רחב של טכניקות רגליים (כל הבעיטות והקפיצות שיש בטקוונדו ויותר), ידיים (כולל טכניקות אפקטיביות של חיות - גמל שלמה, טיגריס, נחש ועוד, וכולל את טכניקת ´יד הברזל´ הקטלנית), נעילות מפרקים, לחימת קרקע, הטלות, נשק מסורתי, אקרובטיקה, ועוד ועוד. זהו על רגל אחת. הכי טוב זה אם תוכל לבוא לראות מה אנו עושים ואז תבין את ההבדל, כי קשה מאד להסביר במילים. מה איכפת לך, רק לשם הסקרנות אתה יכול לבוא ואף להתנסות באימון ללא כל התחיבות. בנוגע לצבא, אשמח לעזור לך אם תבוא (כי כאן קצרה היריעה). אני הייתי מדריך קרב מגע בשירותי הצבאי היות ובאתי עם ידע באומנות הלחימה. בהצלחה בטקוונדו. אשמח לעזור לך ולענות על כל שאלה שמתעוררת בנושא אומנויות הלחימה הקוריאניות.

עוד פרטים

טלפון שלי 09-9708608 המקום נמצא ליד בית-חולים תל השומר ברחוב עמק הדותן 4 (זה מיד לאחר כפר אזר עם אתה בא מכיוון אלוף שדה). הוא נקרא איפון-דו (שום קשר לשם ולאומנות) השעורים מתקיימים מינימום - ביום ג´ 19:00 וביום ו´ 14:30 ובימים נוספים לפי רצינות התלמיד. משך כל שיעור מינימום שעה וחצי.

סבבה

בס"ד איפה ומתי?? ובהזדמנות אקפוץ לראות.אולי תבוא גם אתה לאימון שלנו? תודה על התשובה המפורטת (דרך אגב מצטער שהטעיתי אבל לא יצא לי עוד ללמוד אצל איציק אלא אצל תלמיד שלו איגור)

למעלה