הפקידו ? מי מלמד אותך הפקידו שם ?
מעניין לדעת ממי למד זה שמלמד אותך הפקידו. אני אבוא לראות, רק תגיד לי מתי יש שעור בהפקידו. כמו שאמרתי כבר, הפקידו היא אומנות מורכבת ומקיפה (הקוק סול הוא אפילו אינו סגנון אלא מערכת של 31 שיטות קוריאניות מסורתיות). לא ניתן ללמוד אותה ברצינות בשילוב עם דבר אחר. ההפקידו יכול להשלים את הטקוונדו, כי 95% ממה שיש בהפקידו אין בטקוונדו. אך לא להיפך, טקוונדו לא משלים את ההפקידו כיוון שאין משהו בטקוונדו שאין בהפקידו (אני יודע כי עסקתי בטקוונדו 7 שנים). כשאתה מגיע לחגורה שחורה אין יותר טכניקות חדשות ללמוד רק לשפר את מה שיש וללמוד עוד פומסה לכל דרגת "דאן" נוספת. לא כך בהפקידו ובטח שבקוק סול, לא מפסיקים ללמוד. יש תמיד עוד ועוד טכניקות והתמחויות שונות בכלי נשק, בפיתוח "קי" וטכניקות מסויימות שעד שלא מגיעים לרמה מסויימת של שליטה ב"קי" לא ניתן ללמוד אותן. שלא לדבר על רפואה. "קרב תחרותי" אינו קרב, זהו משחק ותו לא. התגובות והאינסטינקטים שונים מאוד מזה של קרב רחוב (ראה את מה שכתבתי לך קודם). בתחרות המטרה היא לצבור נקודות. במצב אמת אין זמן לזה, אתה חייב לגבור על היריב בנוק אאוט, ואם לא אתה בבעיה. צ´אק נוריס למד טנג סו דו (אומנות לחימה קוריאנית דומה לגוג´ו ריו האוקינאווי). הוא היה 7 פעמים אלוף עולם ב"קרטה פול קונטקט" (אז לא היה טקוונדו תחרותי). כן, ללא מגנים ומותר הכל כמו קרב רחוב. ולכן אתה צודק, הוא אינו ספורטאי, הוא אומן לחימה מעולה. המורה שלי למד אצלו כשהיה ילד ולפי מה שהוא אומר, צ´אק נוריס באמת אחד הלוחמים המעולים שהיו. אבל יש לזכור שהוא התאמן כמו שצריך לקרבות אמיתיים, ולכן הוא פיתח תגובות ואינסטינקטים נכונים. כמו כן הוא התאמן על טכניקות מגוונות גם רגליים וגם ידיים באותה מידה. האם זה דומה למה שעושים בטקוונדו ? כנראה שלא. מצפה לתגובה. בקשר לשאלה א´ שלך - שאלה טובה, והתשובה לה נמצאת בדרך שבה אתה מתאמן והאופן שבו ה"קרבות" במועדון נעשים. רק כדוגמה (את יתר השיטות תצטרך לבוא לראות) אצלנו למשל, אנו עורכים כל הסוגים של קרבות (רק מכות, רק האבקות, קרקע, קרבות המשלבים מכות, האבקות וקרקע ועוד ועוד ברמות שונות ובעוצמות שונות לפי הדרגה ויכולת השליטה הטכנית והעצמית של המתמודדים). כמובן שישנם חוקים ומיגון מינימליים ביותר, אך המצב קרוב ככל שניתן לקרב אמיתי תוך פיקוח אישי שלי (אחוז הפציעות בקרבות אצלי הוא 0%).אין מנצחים, המטרה היא ללמוד ורק ללמוד. בקרב אנו מתרגלים גם טכניקות שנלמדו קודם בשיעורים בשילוב עם אלתורים שהמצב מחייב. לגבי איסטינקטים - כך לדוגמה מצב שבו תוקפים אותך בבעיטה. האינסטינקט של לוחם טקוונדו תחרותי יהיה לזוז ולהגיב בבעיטה לאיזור מעל לחגורה. אך לא תמיד זהו המצב הנכון לעשות. אז מה, אתה מתרגל את עצמך ומיתרגל לתגובות שלעיתים ואפילו לרוב אינם נכונים ואפילו יכולים להיות מכוונים נגדך בקרב רחוב. ואני יכול לתת לך עוד אלף דוגמאות. בנוסף, יש לנו תרגולים מיוחדים לפיתוח איסטינקטים למצבים שונים כמו חניקות שונות תפיסות והגנה מפני כלי נשק שונים. יד הברזל (צ´ול סה ג´אנג) - טכניקה זו נלמדת לאחר שהגעת לרמה מסויימת של פיתוח "קי" ולאחר עיסוק של שנים רבות באומנות לחימה. מדובר על יכולת לרכז "קי" באיזורים שונים של כף היד מהר, וע"י כך יש את היכולת להכות בעוצמה רבה מאד. על האפקט של המכה שהופך אותה לחזקה כל כך ניתן אולי להבין ע"י השוואה של מכת מוט ברזל למכת שרשרת ברזל שבקצה שלה יש כדור ברזל - מכה זו יוצרת ויברציות שחודרות לתוך המטרה והנזק הוא יותר פנימי. בנוסף, המכה ניתנת לנקודות מסיימות (שאלה נלמדות בהדרגה אצלנו החל משלב של מתחיל) בגוף מה שהופך את המכה לקטלנית (פגיעה באיברים פנימיים). מקווה שהארתי יותר את דרכך. אשמח לשמוע על התקדמותך מאימונים וד"ש לאיציק.