שלום אני חדש פה..

Tiryon

New member
שלום אני חדש פה..

קראתי את כל הספרים של הסדרה שתורגמו לעברית והגיעו לארץ... הייתי שמח לשהות בפורום הזה,אלא שאני מפחד שלחלקכם יש ידע על ההמשך ושתהרסו לי את הקריאה בהמשך... מה לעשות?

Giantsbane

New member
ממה שהבנתי

הודעות שמכילות מידע על המשך הסידרה, אם זה מהפרולוג, הפרקים שפורסמו או תקצירי פרקים ע"פ הקראות שמרטין ערך בהזדמנויות שונות, מסומנות כמכילות ספוילר -

Tiryon

New member
תודה רבה לכם!!

אתם לא יודעים כמה אני מאושר,תמיד חיפשתי מישהו לדבר איתו על הסדרה המדהימה הזו,עד ששכנעתי את אמא!! שלי לקרוא אותו...ותאמינו או לא היא גם מאוד נהנת! אני מאוד שמח שיש לי עכשיו עם מי לחלוק את ההנאה הגדולה שלי מהסידרה הזו!

בשביל זה אנחנו כאן

ועכשיו אני הולך לתקן אותך, ואל תיקח את זה אישית בבקשה, אני סתם יקה. טיריון מאייתים באנגלית כך: Tyrion

Tiryon

New member
באסה...

כבר שנכנסתעי לאיזה תרד מצאתי תאוריה לגבי הוריו של ג'ון,כנראה שאני לא אוכל לשהות איתכם חברה,אני פשוט לא רוצה ששום דבר יהרוס לי את היצירה המדהימה הזו

Tiryon

New member
ניראה לי..

ניראה לי שאני פשוט פה ושם יעשה הודעות משלי,ובאלה אבקש שתנקטו משנה זהירות ולא תכתבו על תאוריות וכה..

למה יש לך בעיות עם תיאוריות?

כל עוד הן לא הוכחו ולא משתמשות במידע מספרים שלא תורגמו, הן בגדר ניחוש בלבד ואינן נחשבות לספויילרים.

כריכרכה

New member
אינני בטוח שמרטין התכוון לכך שהקורא

הממוצע יבין את כל הדקויות בספריו ויעשה את כל הקישורים המתבקשים בין פרטי מידע זניחים במרחק של אלפי עמודים. ייתכן מאוד שהוא קיווה שחלק מהתיאוריות יוכחו לבסוף באופן חד-משמעי באופן דרמטי, שכמובן לא יהיה כזה אם הקורא הבין זאת מראש.

Giantsbane

New member
אבל זה כל היופי!

בלי להעלות רעיונות ולחלוק תאוריות אפילו מפספסים חלק גדול מההנאה. בקשר לעלות על הרעיונות בעצמך, צודק, אני לא כ"כ יכול לדעת אם הייתי חושב על כל הדברים האלו בעצמי, אבל שטויות, זה היופי שבלחלוק את החוויה עם אחרים.

כריכרכה

New member
אבל קשה לדעת אם לזה הוא התכוון

הרי באותה המידה הוא יכול היה למשל לומר מפורשות שג'ון הוא הבן של ליאנה וראיגאר בנקודת-המבט של אדארד (למעשה, העובדה שזה לא נאמר היא חסרון עצום באמינות של הסיפור) וזה לא היה משנה כלל את הסיפור עצמו, אז האם הוא התכוון שבכל זאת כל הקוראים יבינו זאת? למעשה, ברור שלא, אחרת הוא לא היה טורח לטמון עוד סיפור מטעה על הוריו של ג'ון בפרק הראשון של דאבוס במחול הדרקונים.

סלח לי על הבורות-אבל על איזה פרק ..

מדובר-על פרק בספר הבא (כלומר אחרי המשתה) אלוהים כמה הוא זרק למחול

כריכרכה

New member
../images/Emo58.gif סתם, לא יותר מאנקדוטה

בה, מבלי להרוס לכם, מישהו מספר לדאבוס על כך שג'ון הוא ממזר של אדארד עם איזושהי משרתת/פשוטת-עם ממקום כלשהו בצפון. ברור שמרטין לא היה טורח לכתוב זאת אם הוא היה מצפה מהקורא הממוצע להיות משוכנע ב-100% שג'ון הוא הבן של ראיגאר וליאנה. יתר על כן, קרוב לוודאי שהוא בכל זאת שמע עד כמה התיאוריה הזו נפוצה והחליט להתאמץ במיוחד לחבל בה, כי הוא אכן רוצה שסצינת הגילוי בספר האחרון או זה שלפניו בסדרה תהיה דרמטית ומפתיעה.

למעלה