שים לב
אם אתה מחליט לעשות צבא אז כדאי שתעשה את זה כמה שיותר מהר בשביל שכבר תהיה אחרי זה. אתה יכול לקבל הרבה המלצות לכאן או לכאן אם לעשות צבא או לא. לדעתי תשאל את מי שעדיין משרת אם הוא היה מעדיף להשתחרר כבר ולפי זה תחליט. כי לא בטוח אם תרצה בכלל ללכת על לימודים אקדמאיים או אפילו להשתלב בחברה החילונית.
לדעתי אין בכלל דבר כזה "החברה החילונית", כל אחד חי את החיים שלו איך שמתאים לו, עם המשפחה שלו ועם החברים הקרובים לו. גם אם אתה משלה את עצמך שיש דבר כזה "החברה החילונית" מי אומר שתצליח להשתלב בתוכה וגם נשמע מאוד לא ענייני לשים לעצמך מטרה כל הזמן לנסות להשתלב בחברה מסויימת ולבחון כל הזמן עד כמה אתה בפנים. ויכול גם להיות שבסופו של דבר באיזשהו שלב תחליט לעזוב את הארץ אז אם כן מה לך ולצבא ולחברה החילונית הזאת.
המלצות ממני: קודם כל תתחיל לעבוד בשביל שיהיה לך סכום ראשוני שתוכל להתקיים בו, אח"כ תשכור לך דירה ותתחיל להיות עצמאי, תיצור לך חברים, תנסה למצוא לך חברה, תלמד קצת אנגלית, תסתובב בארץ וגם קצת בחו"ל, תראה את העולם, תטייל, ואחרי כמה שנים תרגע קצת ונדבר אז
דבר נוסף, בעתיד הקרוב שלך כנראה תפגוש עוד יוצאים בשאלה שחיים כל הזמן בתודעה של "יוצאים בשאלה" ולא מחפשים ליהנות מהחיים כמוך. חלק גדול מהם הם ילדים בעייתיים שיצאו בשאלה עקב מרד נעורים או שנזרקו מהחברה בה חיו עקב "חוסר התאמה" (ולא מבחינה דתית או אמונית). אתה תזהה אותם מיד, תמצא אצלם הרבה מירמור ובכיינות.
המלצה שלי: תברח מהסוג הזה של היוצאים ואל תנסה להיות משפחה איתם. החיים לפניך חבל להיתקע במחשבות ובדיכאונות.
---------------
הייתי קצת פרובוקטיבי אבל אני מאוד מעוניין שמישהו יאיר לי מדוע אני טועה במה שכתבתי.