שלום אני חדש פה

haredy1231

New member
שלום אני חדש פה

אני גר בבני ברק אני חרדי שכבר איבד את האמונה שלו באלוהים ואני בן 17 ואני מעוניין להכיר אנשים כמוני לשתף בדברים

ה

ההוא ארמאה

Guest
נעים מאוד

אתה כבר יודע מה אתה רוצה לעשות עם העתיד שלך?
יש לך רעיונות?

שתף, אנשים מתעניינים.

haredy1231

New member
ג

אממ האמת שלא כל כך אני חשבתי על להיתגייס אבל תכלס לא בא לי לסבול אני רוצה לנצל את החיים האלה להנאות אז אם יש לכם רעיונות אני אשמח לישמוע ולהכיר

אני חושב שכדאי לך להתגייס

זה הפתח לעבודה ולימודים אקדמיים אתה תתחיל להכיר את העולם החילוני שם . ויכולים לעזור לך כחייל בודד .

הצבא באמת יכול לעזור הרבה בתהליך הראשוני, השאלה עד כמה הוא מוכן ומה הרקע שלו.
יש מקומות שמבחינתם צבא = יציאה בשאלה

כדאי מאוד להתגייס מצטרפת לדעתו של גדעון אדמוני. המפתח לך לחיים בכבוד בחברה הלא חרדית היא בצבא. אם תחליט שאתה לא הולך לסבול, אלא משרת מתוך רצון , נותן את המירב מעצמך ולומד להסתגל לעולם החדש- זה לא יהיה סבל אלא שיעור לחיים. הצבא יכול להיות גם מקום לצמיחה ולהתפתחות, תלוי בהחלטה שלך ובגישה. אם אתה חושב שהצבא זה מקום של סבל ועבודת פרך משמימה, אז הנבואה אכן תגשים את עצמה. אין ספק שיהיה שרות צבאי קשה יותר מאשר לאחרים, אבל אתה הרי לא נרתע מקשיים!! חוץ מזה, גם בעולם החילוני לא רק מבלים ונהנים מן החיים! בעולם החילוני יש גם קשיים והתמודדויות קל וחומר למי שבא מן העולם החרדי. מאחר שאין לך אפשרות
"להתחיל מן ההתחלה", כדאי שתתחיל לפחות מן האמצע - מן הצבא. תלך , תתמודד, ותלמד שיעור לחיים. אין ספק שייפתח לך עולם ומלואו. הגישה שלך והמוטיבציה , יקבעו רבות לגבי המשך הדרך. אף אחד לא מבטיח גן של שושנים ואני בכלל לא בטוחה שזה מה שהיית רוצה בחיים.

SilviC

New member
חומד,החיים זה ממש לא רק "הנאות"

זאת בדיוק התפיסה המעוותת של רבים מהמגזר שלך שלהיות "חילוני" (מה שלא תהיה המשמעות של זה) היא חגיגה אחת אינסופית. אין רחוק מזה מהאמת אבל אני אסלח לך כי אתה עדיין ילד.

אני חילונית (תמיד הייתי) וסבלתי לא מעט בצבא. הייתי חוזרת על זה עוד 100 פעם!!!! בית ספר מצויין לחיים ולהתבגרות. אחת התקופות הטובות בחיים שלי למרות כל הדרק שאכלתי.

ה

ההוא ארמאה

Guest
שים לב

אם אתה מחליט לעשות צבא אז כדאי שתעשה את זה כמה שיותר מהר בשביל שכבר תהיה אחרי זה. אתה יכול לקבל הרבה המלצות לכאן או לכאן אם לעשות צבא או לא. לדעתי תשאל את מי שעדיין משרת אם הוא היה מעדיף להשתחרר כבר ולפי זה תחליט. כי לא בטוח אם תרצה בכלל ללכת על לימודים אקדמאיים או אפילו להשתלב בחברה החילונית.

לדעתי אין בכלל דבר כזה "החברה החילונית", כל אחד חי את החיים שלו איך שמתאים לו, עם המשפחה שלו ועם החברים הקרובים לו. גם אם אתה משלה את עצמך שיש דבר כזה "החברה החילונית" מי אומר שתצליח להשתלב בתוכה וגם נשמע מאוד לא ענייני לשים לעצמך מטרה כל הזמן לנסות להשתלב בחברה מסויימת ולבחון כל הזמן עד כמה אתה בפנים. ויכול גם להיות שבסופו של דבר באיזשהו שלב תחליט לעזוב את הארץ אז אם כן מה לך ולצבא ולחברה החילונית הזאת.

המלצות ממני: קודם כל תתחיל לעבוד בשביל שיהיה לך סכום ראשוני שתוכל להתקיים בו, אח"כ תשכור לך דירה ותתחיל להיות עצמאי, תיצור לך חברים, תנסה למצוא לך חברה, תלמד קצת אנגלית, תסתובב בארץ וגם קצת בחו"ל, תראה את העולם, תטייל, ואחרי כמה שנים תרגע קצת ונדבר אז

דבר נוסף, בעתיד הקרוב שלך כנראה תפגוש עוד יוצאים בשאלה שחיים כל הזמן בתודעה של "יוצאים בשאלה" ולא מחפשים ליהנות מהחיים כמוך. חלק גדול מהם הם ילדים בעייתיים שיצאו בשאלה עקב מרד נעורים או שנזרקו מהחברה בה חיו עקב "חוסר התאמה" (ולא מבחינה דתית או אמונית). אתה תזהה אותם מיד, תמצא אצלם הרבה מירמור ובכיינות.
המלצה שלי: תברח מהסוג הזה של היוצאים ואל תנסה להיות משפחה איתם. החיים לפניך חבל להיתקע במחשבות ובדיכאונות.

---------------

הייתי קצת פרובוקטיבי אבל אני מאוד מעוניין שמישהו יאיר לי מדוע אני טועה במה שכתבתי.

ברוך הבא לפורום!

קודם כל שיהיה בהצלחה,
מקווה שתמצא לך את המקום כאן על במת הפורום, מאמינה שזה לאט יוביל להיכרות ושיתוף מעמיק

עלה והצלח

למעלה