שלום...אני חדש פה

mars1925

New member
שלום...אני חדש פה

שלום. אני בן 26 ואני חדש בפורום. אני דתל"ש אבל אני מרגיש שרק פה אני יכול להסביר את הדברים שמפחידים אותי ושאנשים יבינו באמת. בהוראת הפסיכולוגית שלי נכנסתי לפה ואחרי שקראתי כמה הודעות הרגשתי פתאום צורך מוזר לשתף (חוץ מהפסיכו'- לא סיפרת לאף אחד אחר). הסיבה שכל כך קשה לי לספר היא שאני קודם לא בטוח למה אני באמת נמשך, במשך שנים הצורך להסתיר את ההסתקרנות שלי לגבי גברים-מרגיש לי כאילו עצרתי את עצמי לגמרי מחיי חברה רומנטיים (לא היה לי אף פעם חברה) ואולי אני נמשך גם לנשים. על זה אני עובד בימים אלו ולכן החלטתי להתחיל לצאת לעולם הגדול (משמע בנתיים הפורום). בנוסף הסיבה השניה היא הסופיות שבעניין. אני גר במושב קטן שבו הרבה חברה חזרו בשאלה ואז חזרו בתשובה וחוזר חלילה... וכבר אף אחד לא מתרגש מכאלה. ואולי זה מתחבר למה שכתבתי מקודם אבל זה מרגיש לי שברגע שאתה יוצא מהארון למישהו אז אין דרך חזרה- ולכן מכיוון שאני דיי אבוד אז אני שומר הכל לעצמי- שזה לדברי הפסיכו' דיי רע... אז הנה אני.... (זה באמת קצת עזר לפרוק את זה מהלב)

שלום וברוךל הבא :)

אני גם בן 26 דתל"ש.. בכול מקרה אני בטוח שתמצא אוזן קשבת כאן בפורום, יש לך בטוח סיפור חיים מורכב, יש כאן המון אנשים שיכולים להקשיב,לעזור ולייעץ. השתלבות נעימה :)

סופיות

גם אני דתל"ש, ואני חושב שבמקרה שלי זה סופי. היציאה מן הארון היא סופית אמנם, אבל זאת לא אומרת שאתה חייב בגללה לגור עם גבר. ושאלה אחרת היא, האם אתה חושב שאתה חשוב כל כך לעולם, שלכולו אכפת אם אתה הומו או לא? אם תספר למישהו הוא יקבל (או יידחה) אותך כהומו, אבל זה לא סוף העולם. אלה שבאמת אוהבים אותך יקבלו אותך. אל תשמור הכל לעצמך. זה מעיק ומכאיב, ודומה לחיים בתוך מערה חשוכה. צא אל האור.

mars1925

New member
לרגע אני לא חושב שלעולם אכפת כל כך ממני...

אני חושב שזה יותר נובע מאיפה שגדלתי, קהילה קטנה שכול היום עסוקה בלדבר ולשפוט את האחר. מה שמוסיף על הקושי הוא שאין בסביבה שגדלתי מישהו שאנחנו מכירים שיצא מהארון וגם לפעמים אני שומע את ההורים שלי מדברים על אנשים בטלוויזיה שהם הומואים מוצהרים בצורה מזעזעת בעייני וזה רק מוסיף לקושי לחזות איך הם יגיבו.

גם אני ספגתי עלבונות בשקט

כששמעתי איך צוחקים על הומואים בבית הספר, בצבא, בעבודה , בבית, וגם מביעים זעזוע. אבל מגיע רגע שאתה אומר להם: רגע רגע רגע...איך אתם יודעים שכל מי שנמצא סביבכם הוא לא הומו? כמה הומואים אתם מכירים אישית בכלל? כך אתה מכין את הקרקע ל"פצצה" שתשגר אליהם כשתאמר:אני עצמי נמשך לגברים, אני הומו, אני לא נמשך לנשים, אני נמשך לגברים יותר מאשר לנשים, אני גיי, אני ...(בחר לך את סגנון ההודעה)

ברוך הבא מרס1925 לפורם הכי הכי בתבל...

הגעת למקום נכון בזמן הנכון. כאן יש לך במה לשפוך עליה את כל אשר על לבך ויש גם חברים אוהבים, מקשיבים, תומכים ומסייעים במידת האפשר. גם חיוך ומילה טובה - יכולים להיות גדולים מכל תרופה. צריך להתגבר על הפחד - כי אני לא חושב שלהיות הומו/דומיני/נמשך לגברים זה מפחיד. קח אומץ וכוחות מאיתנו ותשיל מעליך את מידת הפחד כדי שתוכל להתקדם בצעדים מדודים, לאט אבל בטוח, בעולם הגדול (גם אם זה בינתיים בפורום - אגב, רבים מאיתנו כאן עדיין נמצאים עמוק הארון, אבל חשופים לחברים בפורום, מי חשיפה וירטואלית, מי נחשף פנים אל פנים - במפגשים השונים). דעתי ידועה לכולם ואני תמיד מצדד בכך שאפשר לשלב בין החיים הדתיים לחיים ההומוסקסואליים/דומיניים. אין כל סתיר בין השניים, אם יודעים להציב גבולות אדומים ולא לעבור אותם (כמו למשל איסור משכב זכר) והספקתי להכיר בחורים הומואים משחר ילדותם שהתקרבו לה' וחזרו בתשובה... אומנםד לא קל להם המצב, אבל לומדים לחיות איתו ולשרוד אותו. אתה מיד מוזמן לכתוב, לפרוק ולהגיב. שתף אותם במה שעובר עליך ונשמח להיות לך לכתף תומכת ויד מכוונת.
אוהב מכל ה-

justmee2

New member
ברוך הבא!!

אני עוד מעט בן 25 וכרגע אני דתי, ורוצה להישאר דתי, למרות שכמעט כל החברים שלי בטוחים שבסופו של דבר, אני אאלץ לוותר על הדת. אי אפשר כמובן לדעת מה יקרה בעתיד, אבל אני מאוד מקווה שאני אשאר דתי. בכל אופן, תרגיש חופשי לשתף פה כמה שאתה רוצה, זה באמת עוזר, ולפעמים אפילו יש אנשים שנותנים אחלה עצות, ואני אישית פרקתי פה כבר כמה פעמים. מה שכן, אני חושב שדווקא לספר לאנשים (אפילו רק על ההתלבטות עצמה- שאתה לא סגור למי אתה נמשך) יכולה לעזור לך מלא. אני סיפרתי לשתי ידידות שלי, וזה ממש כיף שאפשר לדבר איתן על זה. בהצלחה בהמשך הדרך, והשתלבות נעימה

mars1925

New member
איזה קבלת פנים חמה..

תודה על קבלת הפנים הנעימה. אני בן-אדם דיי סגור ששומר לעצמו את רוב הדברים (יכול להיות שזה נובע משנים של שמירת הסוד), אבל בזמן האחרון אני מרגיש איך זה מדגדג לי לשתף עוד מישהו בתחושות שלי. מעניין אותי אם הידידות שלך דתיות?

ברוך הבא חבריקו ../images/Emo13.gif

אני בטוח תמצא כאן המווון אנשים שיוכלו לסייע לך, לייעץ לך, להקשיב לך ויתנו לך להיות אתה. כמו שאתה

drorke10

New member
יש עם מי לדבר

קודם כל, אני רוצה להצטרף לשאר החברים ולברך אותך על ההצטרפות לפורום. אני מקווה שקבלת הפנים הנעימה שהרגשת תעודד אותך להוסיף ולהיפתח בפני אנשים הן במסגרת הפורום הנוכחי והן כלפי אנשים בשר ודם. סגנון החיים הדתי שחיית הביא אותך ככל הנראה להדחיק במידת מה את השאלות שמולן את מתייצב כעת. כיום, כשאתה אינך דתי, "העולם הגדול", כפי שאתה מכנה אותו, נחשף בפניך וההלם ממנו יכול להיות גדול. הכניסה שלך לפורום היא בהחלט מבורכת, ולו מהסיבה הפשוטה שהיא צעד ראשון ומשמעותי בבחינת הסקרנות שהיתה לך כלפי גברים וה"אולי" שקיים כלפי משיכה לנשים. אני בטוח שהחזרה שלך בשאלה דרשה ממך הרבה אומץ ולעשות את מה שאתה מרגיש, מבלי לחשוב על "מה יגידו". אותו כלל תקף גם לסוגיית ה"סופיות" שהעלית. ראשית, אני חושב שאתה מעט מקדים את המאוחר. הלוא הרגע עשית את הצעד הראשון שלך במסגרת פורום באינטרנט ולפיכך המחשבה על יציאה מהארון בפני ההורים ובפני החבר'ה שלך במושב אינה רלוונטית לעכשיו. במילים אחרות, ממה שאתה לא צריך להיות מוטרד עכשיו- אל תהיה מוטרד. שנית, כדי להרגיע אותך, אין שום עניין של סופיות. אתה הוא מי שאתה. אם אתה מרגיש שכרגע אתה מעוניין בגבר אז פשוט "תזרום" עם זה ואם אח"כ אתה מרגיש שדווקא בא לך לבדוק קשר עם אשה תוכל "לזרום" גם עם זה. החיים הרבה יותר גמישים ודינאמיים ושום דבר לא סופי ומוחלט, בעיקר בכל מה שנוגע לרגש שלנו. דרור יש עם מי לדבר קשב ומידע לקהילה הגאה [email protected]

ספר ריק

New member
היי mars, ברוך הבא ! ../images/Emo24.gif

החיים כהומו אינם דבר פשוט (נכון, גם עבור סטרייטים החיים הם לא תמיד גן עדן אחד גדול, אבל ההומואיםבכל זאת נאלצים להתמודד עם הרבה קשייםסטרייטים לא). הם עלולים להיות מסובכים שבעתיים עבור הומואים כמונו, שמגיעים מרקע דתי. אבל אני בהחלט מאמין שכל אחד יכול למצוא את הנישה שלו, את השקט הנפשי שלו וההשלמה עם אורח החיים שלו. עבור חלק יהיה מדובר בתהליך פשוט ואחרים ייאצלו להתמודד עם הדברים לאורך זמן. אבל חשוב לזכור שכולנו מתמודדים עם דברים כל החיים. אני מציע בשלב הראשון לספר על הנטייה לחבר/ה קרוב/ה. כשתראה שהשד לא כזה גרוע, ושהוא/היא מקבל/ת אותך כמו שאתה- אולי תאזור אומץ לספר לעוד אנשים. ואולי תחליט שפרקת מספיק מליבך ושכעת אתה נינוח יותר. תודה על השיתוף, אתה מוזמן כמובן לשתף בכל עת שתרצה בקורה אותך. נשמח להתעדכן!

avitano

New member
ברוך הבא... ../images/Emo24.gif

מרגש לשמוע שהפסיכולוגית שלך הפנתה אותך אלינו אני שמח שהחלטת לכתוב לדעתי אתה נמצא בצומת דרכים ואתה צריך לתת ללב שלך להנחות אותך אל תחשוב עם הראש מה תעשה כי צריך או מה תעשה כי אתה חושב שככה צריך.... תעשה מה שאתה באמת מרגיש בסוף תגיע למצב שבו תהיה שלם עם עצמך אתה מוזמן להמשיך לשתף אותנו :] אופיר

jwin

New member
ברוך הבא -

אני חושב שבגיל 26 "לפחוד" מכמה דברים יכול בהחלט להחשב עדיין "נורמאטיבי". אתה צעיר, קבלת כבר החלטה בתקופה האחרונה ("דתל"ש") - ואני ממליץ בשיטה של גשר גשר : עברת גשר אחד, תתקרב על פי זמנך לגשר הבא - ואם תחשוב שצריך, תעבור גם אותו. אני חושב שהפסיכולוגית קבלה החלטה טובה להפנות אותך הנה. תמצא כאן אנשים שמתמודדים עם מחשבות דומות, הרגשות דומות ורגשות דומים. היא הבינה נכונה, שלהראות לך שיש אנשים רבים כמוך, יעשה לך טוב בבחינת לגדול ביחד. "אני לא בטוח למי אני נמשך" - להיות בטוח היא תחושה שמעורבת בה גם מחשבה. אני חושב - אני מבין שאין סיכון בסביבתי - משמע אני בטוח. הרגשת ביטחון נובעת אם כן גם ממחשבה. להיות נמשך לגבר או אישה אינו דבר שיש בו מחשבה כלל וכלל. זו מצב שקשור לרגשות, ליכולת לתקשר מבחינה מינית ולא רק מינית. זה מצב שאינו "מאורגן" במחשבות. את זה מרגישים, וזהו. על כן, אל תהיה מבולבל - זה יבוא. אתה לאט לאט תדע מי מושך אותך ואיך תרצה את האדם/האישה שיהיו לידך ויאהבו אותך. כמעט בלי לחשוב. אל תסתיר שום סקרנות. הייה פתוח למה שקורה סביבך (כמובן לדברים מותרים על פי החוק, היושר וההגיון ). אכן הפורום, בימינו, הוא חלק של העולם הגדול. עשית צעד טוב - זו התחלה של לראות מה קורה מסביב, ללא ביקורת וללא פחדים. הבעיה של הסביבה שלך - היא שלה! היא לא שלך. זה שאנשים חיים מסיפורי החיים של האחרים - זה לא צריך לעניין או להפחיד אותך. זו הבעייה של הסביבה שלך - וכמו שאתה כבר יודע, סביבה זה דבר שהיום יש ומחר אין. תלוי בעבודה, בלימודים, ברצונות שלך. סביר להניח שבשנים הבאות היא תוחלף או תוחלף חלקית. ברוך הבא לפורום בברכה לחייך יהודה

למעלה