שלום אני חדש פה .

zoriza

New member
שלום אני חדש פה .

קוראים לי בוריס , בן 19 , מגמגם מגיל קטן . מאז ומתמיד אני זוכר את עצמי כמגמם , כאשר היו תקופות של עליות ומורדות ( כמו לכולנו ) . אני עוקב אחר פורום זה כבר בערך שנתיים , והיום סוף סוף החלטתי להרשם ולהגיב . אני לא חושב שאני מחדש לכם משהו , אבל באמת קשה לי . בתקופת הבית הספר שתקתי בשיעורים , למרות שרוב הפעמים ידעתי את התשובה . מבחנית חברים אני עוד איכשהו מסתדר . חברה - אין . במסיבות כאשר אני שותה אני בדרך כלל מפסיק לגמגם , ונהנה , רוקד , משתולל , הלוואי והייתי בהרגשה זו תמיד . לאחרונה , צברתי אומץ והתחלתי יותר לדבר , ליזום שיחות , ואפילו לדבר הרבה בטלפון , שמאז ומתמיד הייתי מתרחק ממנו . אבל מה , עדין אני לא מרגיש כמו "כולם " , כמו אותם אנשים , שזכו לא לגמגם , להשתמש בשפה , במילים בלי מפרע . במרץ 2008 אני עומד להתגייס . הפרופיל שלי הוא 72 , והסיבה לכך היא קשי נשימה . כולי תקווה להתקבל לאחד מתפקידי המחשוב , אך אני מועמד להתשבץ ליחידות השדה , אך לא חי"ר . אגב , יש כאן כאלו ששירתו/משרתים באחד מתפקידי המחשוב , אפילו כאלו שלא דורשים מיון , למשל ניהול רשת ? יש לי עוד הרבה מה להגיד , אבל נשמור את זה לפעם אחרת :) בכל מקרה , יש לכם טיפים מה לעשות על מנת להתקבל לאחד מתפקידי המחשוב ?

vicz

New member
הי בוריס

שמי ויקי ואני משוחררת כמעט שנתיים הייתי מנהלת רשת ומאוחר יותר אחראית מחשוב (מפקדת של כל מנהלי רשת של הבסיס). יש לי יום עמוס היום אבל אני אשתדל לענות לך תשובה מפורטת בימים הקרובים. אתה גם מוזמן לשלוח לי מסר עם כל שאלה חג שמח ויקי

1aaadi

New member
למי אכפת?!

שאתה מגמגם???! גימגום לא מעיד על אופי או אינטילגנציה. והוא לא מרתיע אנשים בכלל.הדבר היחידי הוא שבשבריר שנייה הראשונה מפנימים את העובדה ופשוט ממשיכים הלאה.. זו לא נכות ואפילו לא מגבלה.כל המחשבות והפרשנויות שלך על מה שאחרים חושבים הם המגבלה האמיתית,ולמזלך הם בשליטתך המוחלטת. ראוי לציין שאני לא מגמגמת אבל אני מכירה ידיד טוב שכן.לרגע לא פקפקתי בקשיים וברור לי שהנושא הרבה יותר מורכה וכואב אבל חשוב היה לי להגיב ולהזכיר..שהעולם שלנו מורכב מהמחשבות שלנו ומצחיק כמה אנחנו יכולים לווסת את העולם הריגשי הזה. בקשר לצבא,בוודאי שתוכל להתקבל לכל תפקיד במקצוע המיחשוב/תיכנות הרי אתה נבחן על יכולותיך הטכניים ותו לא.

vicz

New member
לצערי הרב

המשפט הבא אינו תמיד נכון: "והוא לא מרתיע אנשים בכלל.הדבר היחידי הוא שבשבריר שנייה הראשונה מפנימים את העובדה ופשוט ממשיכים הלאה." חלומו של כל מגמגם שיהיה נכון. שלמשמע אדם מגמגם אנשים יחשבו: "טוב, אף אחד לא מושלם ויתעלמו מהגמגום כלא היה." אבל המציאות היא שונה. המציאות היא שרוב המגמגמים מתחילים לגמגם בגיל צעיר ועוברים תקופה קשה מאוד בבית ספר. הילדים צוחקים עליהם, מחכים אותם... הפחד לדבר לא נוצר לבד. הוא נוצר מפגיעה. ובדר"כ לא מפגיעה אחת. ילדים עם אכזר. משום מה חושבים שמשפט זה פותר כל ילד מכל אחראיות על המעשה שהוא עשה. גם מבוגרים יכולים להיות אכזריים. כשהייתי בת 13התקשרתי לחברה. אמא שלה הרימה את הטלפון. שאלתי, תוך כדי גמגום, אם אני יכולה לדבר איתה. "רגע" אמרה, וכאשר חשבה כנראה שאני לא שומעת פנתה לבת שלה "מישהי מגמגמת בטלפון". אחת ממאות סיבות שבגללן כמה שנים טובות אחר כך נמנעתי מלדבר בטלפון... היום אני אדם מבוגר ואני משתדלת לא להימנע מלדבר. ועדיין אני מקבלת תגובות פוגעות. מישהי שביקשה ממני להסביר משהו מההרצאה האחרונה ואחרי משפט וחצי אמרה "טוב, עזבי" והלכה. נהג שסגר את הדלת ונסע לפני שהצלחתי לשאול האם הוא מגיע לרכבת מרכז. נכון שהיום זה רק פוגע בנקודה רגישה ולא מחריב יאת עולמי יותר כמו בימי בית ספר ותיכון, אבל......

4today

New member
בוריס יקר ../images/Emo24.gif אני אמנם לא מגמגמת אבל...

הכרתי מקרוב בחור שמגמגם, תלמיד מצטיין שלמרות גמגומו דיבר, הצביע והיה מעורב בכל דבר כמעט. למעשה הוא היה התלמיד הכי פופולרי אצלנו בכיתה, שתבין אני משתפת אותך ומגיבה לך רק עם כוונה טובה ואני מקווה שאני לא פוגעת בך. בתיכון הגמגום המשיך, הבחור השקיע בלימודים ועדיין היה מעורב חברתית. כאילו זה בכלל לא הפריע לו. יום אחד באחד מהמפגשים החברתיים שאלו אותו אם לא מפריע לו שהוא מגמגם והוא ענה בשיא הכנות ואמר שכן ובעצם כל מה שהוא תיאר שהוא מרגיש דומה מאוד למה שכתבת כאן. חשבתי עליו המון, הערצתי אותו! אני טיפוס מאוד ביישן וסגור והוא היה לי השראה ממש. מה שאני מנסה לומר לך זה שאפשר אחרת, הוא התמודד עם הגמגום במשחק, העמיד פנים שזה לא מפריע לו ולא נתן לזה להשפיע עליו בשום דרך. בסביבות גיל 20 פלוס הוא הפסיק לגמגם. אני לא מתיימרת להבין את מה שכולכם עוברים ואני מאחלת לכולכם רק טוב וב"ה שיתגשמו משאלות לבכם לטובה. נתקלתי בהודעה בעמ' הראשי והייתי חייבת להגיב. לגבי הצבא אין לי מושג, עד כמה שאני יודעת רק קומבינות עובדות, מכיר מישהו? בהצלחחחחחה בכל

שחף ים

New member
בוריס, אני רוצה להגיד לך שתיקח דוגמא

מעו"ד רונאל פישר, שיש לו תוכנית בטלוויזיה, והוא מגמגם ידוע, לא הפריע לו בחיים בכלל. זה עניין של איך שאתה רואה את עצמך, יש אנשים שמגמגמים במחשבה, יש שמגמגמים בהליכה ויש שמגמגמים בדיבור אז מה ? תקבל את עצמך כמו שאתה ואחרים גם יקבלו אותך, ובמקביל תבדוק אפשרויות של טיפול או איך אתה משתפר . בהצלחה.

נער נער

New member
הוא לא הפסיק לגמגם,אף אחד לא מפסיק לגמגם

ורונאל פישר מפריע לו הגמגום הוא דיבר על זה באחת מתוכניתיו לכולם מפריע הגמגום רק שחלקם(חלק מצוצמם מאוד) מנסים לשים על הגמגום פס וזה לא אומר שזה לא מפריע להם

zoriza

New member
תודה לכולם על התגובות .

אגב , הגמגום פחת לאחר שראיתי את הסרט "הסוד" . יש שם כמה משפטים שבאמת חודרים עמוק . מי שמעוניין לצפות בסרט בשפה הרוסית אונליין באיכות גבוהה שישלח לי הודעה פרטית . בשפה העברית , אני מאמין שניתן למצוא בגוגול אבל באיכות ירודה .

למעלה