שלום, אני חדש פה :)

TPON

New member
שלום, אני חדש פה :)

קודם כל אני יספר לכם קצת על עצמי נפני שאני יספר לכם על שאיפה שלי ואיך להתמודד עם סבל באימון גופני, אז אני יספר לכם על מה קארתי וראיתי, לא יודע אם זה קשור אבל שתדעו מאיפה אני בא, אז אני פתחתי את התפיסה שלי בעזרת הספרים והסרטים האלה: סרטים: "לתפוס את הרגע" "הסוד" "בליף" "Fight Club" ספרים: כל הספרים של אקהרט טול (כוחו של הרגע הזה, כוחו של הרגע הזה - מדריך מעשי, דממה מדברת) דרכו של הלוחם השלב / דן מילמן מסעות סוקרטס / דן מילמן כוח הכוונה / ד"ר וויין וו' דייר ועוד הרבה ספרים על זן בודהיסטים הפעם הזו זה פעם ראשונה שאני מחפש תשובות מבחוץ, בדרך כלל אני מקבל תשובות לדברים שאני רוצה מבחינה רוחנית מעצמי או מספרים שקארתי או מספרים, אני מאוד מאושר, אני כבר הרבה זמן לא הרגשתי רע, השאלה שלי זה איך אני מתגבר על הכאב הפיזי באימון, אני חושב על שתי דרכים, אחד זה ללכת אם האגו שאין דרך שאני יעשה את זה ולהילחם בכאב, או להרפות ולתת לכאב להיות ולהיות סוג של פסיבי ולהנות מהרגע הזה תוך כדי אימון, הבעיה שאם אני עושה את זה זה רק מגביר את הכאב הפיזי, מה שאני בה לשאול זה האם אני יכול להילחם בכאב בלי שזה יהיה האגו שלי שנלחם, האם דבר כזה אפשרי? או שכל פעם שאני מתנתק מהרגע הזה אז אני הופך להיות האגו שלי, תודה מראש! :)

coach miriam

New member
נראה שאתה מאמן את עצמך יפה מאוד

מאמן מבחינה מנטלית- זאת הכוונה ואתה ודאי מדבר על הכאב שבאימון פיסי - וזה לא המקום לאימון פיסי אבל מכיוון שכבר נעשיתי סקרנית, האם תוכל לספר איזה אימון אתה עושה?

TPON

New member
שאולין קונג פו

זו שיטה של נזירים בודהיסטים, תודה בכל מקרה :)

TPON

New member
כן אני עושה :)

אני רק קצת יותר מחצי שנה בזה, אני מנסה להתאמן כל יום לפחות 2-3 שעות לרוב אני מצליח

מדוע אתה רוצה "להתגבר" על ה"סבל"?

נפלא כל מה שאתה עושה ושמצאת לך את הדרך שמתאימה לך.. השאלה שעלתה לי.. האם יכול להיות שיש הנחה סמויה בדברך.. "באימון גופני יש סבל!!" ומתוך ההנחה הזו אתה יוצא על מנת "להתגבר עליו"? אם זה המקרה.. עשה עבודה עצמית על המחשבה הזו... האם תוכל לשנות את המחשבה לצורה אחרת שלא כוללת "סבל"?... כאשר אנו "נלחמים" במחשבה אנו מעניקים לה יותר עוצמה ולכן חשים בה יותר.. במקרה שלך אתה ביציאה שלך למלחמה ב"סבל" שבאימון.. אתה מעניק עוצמה לסבל וחווה אותו יותר.. מכיוון שאתה עוסק באומניות מזרחיות אגיע דרך דוגמה כזו... באמוניות מלחמה המתקדמות ביותר מתמקדים לאו דווקא בהפעלת כוח אלה בשימוש בעוצמת היריב לטובתנו.. ולכן לדוגמא.. אם היריב הוא " באימון יש סבל"... אז בעצם הסבל הוא אינדיקציה לכך שאתה מתאמן נכון?.. ואם הוא אכן סמן כזה.. אז ככל שיש יותר "סבל" האימון יותר אפקטיבי... ואם סבל מציין אימון אפקטיבי.. ואימון אפקטיבי זה מה שאתה מחפש.. אז הסבל הוא רצוי?.. ולכן אין צורך להתגבר על הסבל.. יש לרצות אותו.... ואם אני רוצה אותו, את הכאב, האם הוא סבל?... מצא לך את הדרך שלך להפוך את המחשבה על הכאב באימון למשהו חיובי.. בהצלחה אור ואהבה

TPON

New member
תודה!

זה נכון מה שאתה אומר, אני שמח שאני פוגש אנשים שחושבים בצורה שאני חושב :) האימון הוא לא סבל, הסבל זה בתרגילים הקשים, מאוד כיף לי להתאמן הבעיה היא(אני משתמש במושג בעיה כדי שאני יעביר את מה שאני מנסה לומר, בזמן שאני משתמש במילה הזאת אני מודע לחלוטין שאני שום בעיה וזה רק תוצאה של חשיבה של המוח) אה, בדיוק הבנתי איך אני מתגבר על זה :) אני יוצר חשיבה של הרגע הזה, חשיבה שההרגשות שלה זה אנדרופינים וההרגשה בחזה אחרי מדיטציה, ושהמאפינים שלה הם לא המאפינים של האגו, הקטע הוא שאני ביטלתי את עצמי בזמן שעשיתי את התרגילים, ביטלתי את האגו ולא אמרתי לעצמי שאני זה בעצם הרגע הזה ואז כל מה שנשארתי איתו זה הסבל, אני מבין עכשיו שאני לא צריך לקטלג שום בעיה כסבל(בעזרתך כמובן :) ואני צריך לשמור על עצמי שהעצמי זה הרגע הזה בעצם, הקטע שאני לא באמת נלחם בסבל, כל פעם שאני מרגיש סבל אני כאילו נלחם בו בזה שאני מתרכז על עצמי(הרגע הזה), תודה רבה !! :)

TPON

New member
קארתי אבל לא כל כך הפנמתי את מה שאתה אומר

עכשיו הפנמתי, אני מבין, תודה :) דרך מעניינת לחשוב, אני ינסה :)

מאמר שכתבתי על עבודה נכונה עם הגוף

קישור למאמר
תגיד לי אם זה עזר לך

coach miriam

New member
מיכל תודה עבור המאמר

לא יודעת אם tpon קרא
אבל אני קראתי ונהינתי ומעבירה את זה לתלמיד שלי שעסוק מאוד בכושר אבל הרבה פחות בלהקשיב לגופו....המון תודה

למעלה