שלום, אני חדש פה ויש לי כמה שאלות

ההוביט

New member
שלום, אני חדש פה ויש לי כמה שאלות

אני קראתי רק ת´ספר הראשון ועכשיו אני קורא במקביל גם את "דרקונים של ליל החורף" וגם את כבשן הנשמה ויש לי כמה שאלו: 1.) מי זה אבן ואיפו הוא הצטרף לעלילה? 2.) מי זה ברם ואיפו הוא הצטרף לעלילה? 3.) איך קוראים לדרקון האדום של קטב מרירי (זה שגם יכול ללבוש דמות אדם)???? 4.) נכון שהדרקון האדום הזה דיבר עם מישהו על איזה מישהו שהוא היה צריך למוצא???? עם מי הוא דיבר???והאם המישהו הזה היה מהחבורה???? 5.) איך פיזבן וגדילן הצטרפו לחבורה לאחר שיצאו מפקס-תרקס????? 6.) מהו סדר קריאת הספרים הממומלץ??? (בהתחשב שהתחלתי לקרוא את כבשן הנשמה)... 7.) האם יש המשך לכבשן הנשמה??? בתודה ההוביט

SaberTooth

New member
ההמממ... אוקיי...

3. לאיזה שם אתה מתכוון
יש לו שני שמות - אנושי ודרקוני (את שניהם אני לא זוכר
) 4. המאורעות בסוף "דרקונים של דמדומי הסתיו" קרו כל כך מהר, אני בקושי זוכר מה קרה. אם אני לא טועה הוא דיבר עם עם מלכת האופל (טאקיזיס). 5. החברוה פגשה את גדילן ופיזבן בשער של פקס תרקס, לא
7. יש לכבשן הנשמה המשך, קוראים לספר "אחים לנשק".

Nuitari Girl

New member
השם האנושי של הדרקון האדום זה רמץ

והשם הדרקוני שלו זה פירוס.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
השם של הדרקון המוזהב זה פיריט

או באנגלית pyrite = זהב של שוטים (כמו סדרת הטלויזיה, רק שהיא זבל, לא זהב)

סדר קריאת הספרים

קודם כל צריכים לקרוא את כל הרשומות הראשונות (דמדומי סתיו, ליל חורף, שחר האביב)+ אגדות (אם אני לא טועה עת התאומים, עוד משהו התאומים ומבחן התאומים). זה הבסיס וחשוב קודם כל לקרוא את זה כדי להבין את העולם והעלילה, לכן תשכח עכשיו מכבשן הנשמה ותפסיק כמה שיותר מהר כדי שזה יהרוס לך כמה שפחות. עכשיו לדעתי מגיע הספר "דרקונים של להבת קיץ", שהוא הסוף של הרשומות (או לפחות של אלו שמתורגמות). אז תסיים לקרוא את ההתרחשויות המרכזיות ולדעתי מגיע הזמן של העבר (רק של הדמויות). יש שתי סדרות מתורגמות לעברית על העבר: אחת סדרת רייסטלין, שמספר על העבר של רייסטלין, קרמון וקיטיארה, שהחלק הראשון שלה הוא כבשן הנשמה, ולדעתי היא הסדרה היותר טובה (גם כי הסופרת המקורית כתבה אותה), והוא מבהיר כל מני חלקים מהרשומות+אגדות אבל אם לא קראת אותם הסדרה יכולה להרוס. החלק השני של הסדרה הוא "אחים לנשק", שגם תורגם, ויש עוד חלק, אבל הוא עדיין לא יצא לאור. הסדרה השנייה היא ששת המפגשים, ובה מסופר על העבר של כל החבורה (תדע מה היא בסוף הרשומות, זה בסדר). לדעתי צריך לקרוא את סדרת רייסטלין קודם, אבל אני לא חושב שזה משנה ממש הסדר של שתי הסדרות האחרונות. אלו כל הספרים שתורגמו לעברית. באנגלית יש עוד ספרים על העבר של הדמויות, על העבר והרקע של העולם, וכמו כן על העידן החמישי (בדרקונים של להבת קיץ תבין מה זה). זה מה שאני יודע על הספרים באנגלית (קראתי רק את הספרים בעיברית). אז סיכום, לפי דעתי זה הסדר המומלץ (תתקנו אותי אם אני טועה). 1. הרשומות הראשונות. 2. אגדות. 3. דרקונים של להבת קיץ (החלק הרביעי של רשומות, אבל קורה אחרי האירועים באגדות). 4. סדרת רייסטלין. 5. ששת המפגשים. 6. הספרים באנגלית, לא יודע את הסדר, לא קראתי.

couchpotato

New member
הסדר לדעתי

בהתחלה, כמובן, הרשומות. לאחר מכן האגדות. אחר כך אולי איזה כמה ספרי צד כמו כבשן הנשמה וחבריו. אז דרקוני להבת קיץ. לאחר מכן מומלץ The second generation שכרגע מתרגמים (מעניין מי????). אז תקרא את מלחמת הנשמות (אנגלית). משם, קרא ספרי צד (כי זה כל מ שנשאר). אתה יכול לקרוא גם את העידן החמישי אם אתה אוהב זבל.

couchpotato

New member
למה לדעתי עדיף אחרי?

כי זה מוריד את כל המיסתורין מהמבחן של פאלין ומכל הדברים האחרים, כמו איך שפלד השיג את האבן כוכבים 0אני חושב שככה קראו לזה בעברית) ואת החרב של אביו.

alond

New member
אחלה! שלא יקרא כלום. המיסתורין ישמר

אני קראתי את שניים מהסיפורים אחרי (של פלד ושל גילתאס) להבת קיץ וזה רק הרגיז אותי ואין לי שום ספק שהיה יותר מרגיז אותי אם לא הייתי קורא את יתר הסיפורים לפני. במיוחד את הסיפור על האבן האפורה. אבל אולי זה רק אני...

Time & Death

New member
אוקיי.. אני לא בטוחה בנוגע לזה...

אבל ככל שזכור לי אבן הוא ה"מישהו" שהדרקון האדום (וכל דרקון אחר בקרין) היה צריך למצוא, הוא הופיע לראשונה בפקס-תרקס בדימדומי הסתיו. אני לא זוכרת את השם המדויק השני אבל זה משהו כמו "בעל האבן הירוקה". יש סיפור שלם מסביב לזה, משהו לגבי זה שהוא ואחותו הגיעו למקדש הרוס והוא ניסה לקחת את אחת האבנים... אני לא בדיוק זוכרת אז אני לא אתחיל לחרבש כאן דברים, אני בטוחה שאנשים אחרים בפורום זוכרים את זה יותר טוב ממני...

Raist

New member
תשובה 1

1. אבן זה חייל אנושי שהצטרף לחבורה בדרך לפקס-תרקס. הוא בעצם היה מרגל של קטב מרירי. 3. כל הדרקונים יכולים ללבוש דמות אדם. 4. האיש שהוא היה צריך למצוא הוא ברם (איש הנצח). 2. ספויילר ס פ ו י י ל ר בברם (איש הנצח) טבועה אבן ירוקה שהיא חלק חשוב מהמקדש של טקיזיס. הוא חיי כבר 200 שנה ולא יכול למות.

alro

New member
דרקונים ושינויים

במקור לא כל הדרקונים יכולים ללבוש צורת אדם (כי לא כולם יכולים ללבוש צורה שונה) רק אחרי שכמה סופרים גרועים (בערך רוב הסופרים חוץ מהמקוריים) התערבות פתאום כולם יכלו במקור זה כמו D&D אדומים, זהובים וכסופים יכולים

PdLrAaTgIoNnUM

New member
ממש לא נכון!

בכל עולם, כולל רומח הדרקון, רק דרקונים זהובים וכסופים יכולים לשנות צורה. דרקונים כרומטיים ושאר המטאליים לא יכולים.

תשובות

1) אבן? הסיפור איתו הסתיים בכלל בספר הראשון- דרקוני דימדומי סתיו. 2) ברם הצטרף לעלילה בספר הראשון, כאיש שהיה בבית הכלא בפקס תרקס. 3) פירוס בשפת הדרקונים, רמץ בשפה האנושית. 4) הוא דיבר עם אבן, אל למצוא את ברם 5)פיזבן וגדיל היו עם החבורה מההתחלה(כמעט- פיזבן הצטרף כשהחבורה נלכדה) 6)סדר קריאה מומלץ: *כבשן הנשמה *אחים לנשק *רשומות 1- דרקוני דימדומי סתיו *רשומות 2- דרקוני ליל חורף *רשומות 3- דרקוני שחר האביב *אגדות 1- עת תאומים *אגדות 2- מלחמת התאומים *אגדות 3- מבחן התאומים *דרקוני להבת קיץ אלו הספרים שתורגמו לעברית. יש עוד המון שלא תורגמו. 7)ההמשך של כבשן הנשמה הוא "אחים לנשק" מקווה שעזרתי, DK

לא, לא שכחתי

הם גם לא נכתבו ע"י וויס והיקמן, גם צריך לחטט בספריה כדי למצוא אותם וגם זה לא שווה את המאמץ- רוב הספרים גרועים(אולי להוציא את "נפשות אחיות"), ויש הרבה יותר ספרים של הסופרים הלא מקוריים(ריצ´ארד נאק- סופר מצוין) שהם הרבה יותר טובים משישיית המפגשים.

ההוביט

New member
תודה לכול מי שענה לי

....טוב אם התעקשתם לפתוח את ההודעה אז עוד פעם תודה...

למעלה